AD verwacht basisplaats Rensch op het middenveld; Akpom vervangt mogelijk afwezige Brobbey

door Cristian de Jong 48

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht basisplaats Rensch op het middenveld; Akpom vervangt mogelijk afwezige Brobbey

door Cristian de Jong 48

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Chuba Akpom zal voor het duel met Vitesse van zaterdagavond in de basis starten, zo verwacht het Algemeen Dagblad. De spits, overgekomen van Middlesbrough, neemt hierdoor de plek over van de twijfelachtige Brian Brobbey. Ook Josip Šutalo is een twijfelgeval voor de aankomende wedstrijd tegen de ploeg uit Arnhem.

Diant Ramaj zal volgens de krant wederom onder de lat beginnen. De Duitse doelman maakt een goede indruk sinds de blessure van Jay Gorter en lijkt zijn basisplaats niet zo maar te verliezen. Anton Gaaei en Borna Sosa zullen tegen Vitesse fungeren als de wingbacks, terwijl Jorrel Hato zal beginnen als centrale verdediger. Ook van Šutalo wordt verwacht dat hij vanaf het begin mee zal doen.

De verwachting is dat Devyne Rensch zal beginnen op het middenveld. Tegen Almere City speelde Rensch na rust ook al op het middenveld en zodoende mag hij wederom een duo vormen met Kenneth Taylor. Tot slot kan ook Kristian Hlynsson rekenen op een plekje in het basiselftal van trainer John van 't Schip.

Akpom zal in de voorhoede komen te spelen als centrumspits. De aanvaller wist tegen FC Volendam, sc Heerenveen en Almere City te scoren vanaf de bank, maar nu mag Akpom het vanaf het begin laten zien. Naast Akpom lijkt het erop dat Steven Berghuis zal gaan starten als rechtsbuiten. Aanvoerder Steven Bergwijn begint zoals vanouds vanaf links. Ajax speelt om 21.00 uur in eigen huis tegen hekkensluiter Vitesse.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Ramaj; Gaaei, Šutalo, Hato, Sosa; Rensch, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Akpom, Bergwijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.