AD verwacht Álvarez in plaats van Taylor tijdens FC Emmen - Ajax

door Jesse ter Haar 37

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht Álvarez in plaats van Taylor tijdens FC Emmen - Ajax

door Jesse ter Haar 37

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Kenneth Taylor voor FC Emmen - Ajax uit de basis verdwijnt. Tijdens de wedstrijd tegen Vitesse mocht hij nog aan de aftrap verschijnen, maar zaterdag keert Edson Álvarez na het uitzitten van een schorsen hoogstwaarschijnlijk terug in de basis.

Naast de terugkeer van de Mexicaan lijken er weinig veranderingen plaats te vinden in de opstelling van Ajax. Normaal gesproken zal Remko Pasveer - opgenomen in de WK-selectie van het Nederlands elftal - onder de lat plaatsnemen bij Ajax. Het hart van de defensie lijkt opnieuw gevormd te worden door Jurriën Timber en Calvin Bassey, terwijl de backposities in dat geval worden ingevuld door Devyne Rensch en Owen Wijndal. Het zou betekenen dat Daley Blind opnieuw op de bank blijft.

Op het middenveld keert Álvarez dus terug. Hij zal waarschijnlijk de meest defensieve positie in de linie innemen, met Davy Klaassen en Steven Berghuis voor zich. De twee internationals van het Nederlands elftal speelden ook al in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Klaassen lijkt daarbij de meest vooruitgeschoven middenvelder.

In de voorhoede is het de vraag of Brian Brobbey of Mohammed Kudus speelt. Eerstgenoemde speelde tegen PSV, terwijl de Ghanees tegen Vitesse in de basis stond. Het AD verwacht dat Brobbey tegen FC Emmen de voorkeur krijgt. Dusan Tadic en Steven Bergwijn lijken ook in Drenthe de buitenspelers van dienst te zijn. De wedstrijd heeft plaats op De Oude Meerdijk van FC Emmen. De aftrap heeft zaterdag om 18.45 uur plaats.

Vermoedelijke opstelling Ajax

Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Álvarez, Klaassen, Berghuis; Tadic, Brobbey, Bergwijn.

Weet Ajax tegen FC Emmen eindelijk weer eens te winnen met een clean sheet? Zet in en verdien 2,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.