AD: Van 't Schip wijzigt basisopstelling Ajax niet voor uitduel met AZ

door Timo Suur 232

Bron Algemeen Dagblad

AD: Van 't Schip wijzigt basisopstelling Ajax niet voor uitduel met AZ

door Timo Suur 232

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

John van 't Schip voert geen wijzigingen door in de basisopstelling van Ajax voor het uitduel met AZ, zo verwacht het Algemeen Dagblad. De ochtendkrant denkt dat Jordan Henderson nog niet fit genoeg is, maar Brian Brobbey, die tegen FK Bodø/Glimt geblesseerd eraf moest, kan waarschijnlijk wel vanaf de aftrap beginnen.

De tegen FK Bodø/Glimt uitblinkende Diant Ramaj staat naar verwachting weer onder de lat bij de Amsterdammers voor de belangrijke wedstrijd tegen AZ. De Duitse goalie was tegen de Noren van cruciaal belang voor Ajax met uitstekende reddingen en hij hoopt zijn ploeg ook tegen de Alkmaarders weer te kunnen helpen. Het hart van de verdediging wordt waarschijnlijk opnieuw gevormd door Josip Šutalo, die rood pakte tegen FK Bodø/Glimt, en Jorrel Hato. Devyne Rensch lijkt zich op te kunnen maken voor een basisplaats als rechtsachter, terwijl Borna Sosa volgens het medium zijn basisplaats zal behouden.

Op het middenveld worden ook geen mutaties verwacht door het Algemeen Dagblad. Tegen de Noren werd het controlerende blok gevormd door Branco van den Boomen en Benjamin Tahirović. De verwachting is dat dit tegen AZ weer het geval is en dit zou opnieuw een plek op de reservebank betekenen voor Kenneth Taylor, die tegen FK Bodø/Glimt nog goed was voor de winnende treffer in de verlenging. Kristian Hlynsson is waarschijnlijk weer de aanvallende middenvelder aan Amsterdamse zijde.

In de punt van de aanval lijkt Brobbey fit genoeg om te starten vanaf de aftrap. Hij moest tegen de Noren nog noodgedwongen naar de kant gehaald worden vlak voor het verstrijken van de eerste helft, maar de spits lijkt het duel met AZ te halen. Hij moet naar alle waarschijnlijkheid vanaf de zijkanten bediend gaan worden door Carlos Forbs en Steven Berghuis. Laatstgenoemde scoorde tegen de Noren de openingstreffer en is tevens, bij afwezigheid van Steven Bergwijn, de aanvoerder van Ajax.

Vermoedelijke opstelling:

Ramaj; Rensch, Šutalo, Hato, Sosa; Van den Boomen, Tahirović, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Forbs.

Heb je al een TV-aanbieder voor het F1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier. Of bestel rechtstreeks bij Viaplay of F1TV.

'TV-aanbieder voor het F1-seizoen': https://www.f1maximaal.nl/f1-live-kijken

Viaplay: https://track.adtraction.com/t/t?a=1691232497&as=1863825785&t=2&tk=1

F1TV: https://prf.hn/click/camref:1100l8TIw/[p_id:1011l66284]

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.