AD: Ajax begint opnieuw met vijf verdedigers tegen FC Utrecht

door Timo Suur 88

Bron Algemeen Dagblad

AD: Ajax begint opnieuw met vijf verdedigers tegen FC Utrecht

door Timo Suur 88

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax zal tegen FC Utrecht opnieuw beginnen met vijf verdedigers, zo verwacht het Algemeen Dagblad. De Amsterdammers speelden voor het eerst in deze formatie tegen AZ (2-0 verlies) en ook tegen de Domstedelingen speelt Ajax waarschijnlijk weer met een vijfmans verdediging.

Onder de lat lijkt Diant Ramaj zeker van een basisplaats bij Ajax. De Duitse goalie heeft onder leiding van Ajax-trainer John van 't Schip zijn kans gepakt en de doelman is niet meer weg te denken uit de basisopstelling van Ajax. In de achterhoede gaan de Amsterdammers waarschijnlijk weer met vijf spelers spelen. In tegenstelling tot AZ-uit ligt het in de lijn der verwachting dat Tristan Gooijer als rechtsback speelt. Hij vervangt hiermee Anton Gaaei, die in Alkmaar al in de eerste helft werd gewisseld. De linkerkant wordt naar verwachting bestrijkt door Borna Sosa.

In het hart van de verdediging ontbreekt Josip Šutalo wegens een blessure. De Kroaat wordt waarschijnlijk vervangen door Ahmetcan Kaplan. Laatstgenoemde maakte tegen AZ zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax en lijkt zich op te kunnen maken voor zijn eerste basisplaats in Amsterdamse dienst. De Turkse verdediger wordt naar alle waarschijnlijkheid ondersteund door Devyne Rensch en Jorrel Hato.

Op het middenveld wordt er ten opzichte van het uitduel met AZ één wijziging verwacht. De middelste linie wordt tegen FC Utrecht waarschijnlijk gevormd door Branco van den Boomen, Kristian Hlynsson, Kenneth Taylor en Jordan Henderson. Laatstgenoemde zat tegen AZ de hele wedstrijd op de bank. De verwachting is dat Benjamin Tahirović, basisspeler in Alkmaar, het nu moet doen met een plek op de reservebank. In de punt van de aanval moet Brian Brobbey voor de doelpunten gaan zorgen in de Johan Cruijff ArenA. De aftrap vindt plaats om 12.15 uur en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Sander van Eijk. Eerder dit seizoen verloor Ajax met 4-3 op bezoek in Utrecht.

Vermoedelijke opstelling:

Ramaj; Gooijer, Rensch, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Van den Boomen, Taylor, Hlynsson; Brobbey.

Heb je al een TV-aanbieder voor het F1-seizoen van 2024? Bekijk de opties hier. Of bestel rechtstreeks bij Viaplay of F1TV.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.