Schöne beste speler; Klaassen talent

BvdPloeg, 03-05-2014 om 20:44, 10342 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lasse Schöne is na afloop van Ajax - NEC uitgeroepen tot 'Ajacied van het Jaar'. De Deen bekroonde daarmee een goed seizoen, waarin hij belangrijk was met zijn spel, goals en assists. Davy Klaassen kreeg de trofee van 'Talent van het Jaar'. Ondanks het 2-2 gelijke spel, gaf Ajax de kampioen een groot applaus.

Schöne kreeg mooie woorden van trainer Frank de Boer. 'Je kwam hier transfervrij. Je leek een koopje en een heel aardige speler. Maar je past hier meer dan geweldig. Je maakte dit seizoen belangrijke goals, leverde veel assists en jouw hoekschoppen en vrije trappen waren levensgevaarlijk. Je hebt deze prijs dik en dik verdiend.'

Klaassen was het grootste Talent, maar werd ook nog eens uitgeroepen tot 'Veronica Rookie of the Year'. 'Het is een stukje erkenning van de mensen dus dat doet mij wel goed. Ik ben op alle fronten verbeterd, denk ik. Het duurde wel even voordat ik op niveau was, maar daarna ging ik steeds meer groeien.'

Naast de prijzen voor Schöne en Klaassen werd Christian Poulsen uitgezwaaid. De Deen was kort maar krachtig: 'Ik heb van ieder moment genoten bij Ajax, dank jullie wel!'. De Boer sprak de routinier met mooie woorden toe. 'Een groot sportman. Ervaren, maar hij gedroeg zich als een jonge hond.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De_Meer
Schone heeft dit seizoen inderdaad de mooiste en meest beslissende acties gehad. Moisander op de bekerfinale na de meest betrouwbare en minst wisselvallige speler, Klaassen heeft verrast,niemand had verwacht dat hijzo goed de Jong zou vervangen + Serero de moeilijkste taak van allemaal :ERiksen vervangen, redelijk goed uitgevoerd. Blind draaide goed als linksback, begon ook redelijk goed centraal op het midden, maar het seizoensslot minder.
Cillessen uitgegroeid tot 1e keeper van Nederland,ook een uitstekend seizoen gedraaid.
0 0
jorikajax
schone in de spits ??
0 0
RoodWit
Prachtige gozer die Christian Poulsen, op en top prof, echt jammer dat hij niet blijft.

0 0
JohnDylan
Het zegt veel over het niveau van Ajax dat Schöne de beste speler is en Klaassen het grootste talent.
0 0
ali_ajax
want? klaassen is een prima talent, zijn weinig lopers die dat kunnen combineren met goed voetbalvermogen als hem.
0 0
JohnDylan
Klaassen is helemaal niet iemand die goed kan combineren en daarbij is hij helemaal geen echte loper. Serero maakt elke wedstrijd veel meer meters dan Klaassen die vooral erg diep staat en dan nog een meter of 10 dieper gaat. Serero is de half die als box-to-box speler speelt door de bal bij de verdedigers op te halen en naar de aanvallers brengt. Klaassen is 80 van de 90 minuten totaal onzichtbaar en loert alleen op die spaarzame momenten dat er een lange bal een centrale verdediger of verdedigende middenvelder komt die hem vrij voor het doel zet.
0 0
nuff-said
Zo dit geef ik allang al aan. Omdat ie veel heb gescoord dan verbloemd et zijn spel op et middenveld. Et is geen begaafde speler. Hij zou beter fungeren als een 10 of als spits gewoon
0 0
ali_ajax
nee, nu beschrijf je siem de jong. Het verschil tussen die 2 is dat siem altijd diep staat terwijl klaassen alleen op de juiste momenten diep gaat. Klaassen loopt ook veel, die gaat steeds diep maar doet ook genoeg mee aan meeverdedigen en drukzetten. Klaassen staat er ook niet voor de creatvitteit, dat is voor serero (een rol die hij niet goed genoeg invult vind ik) . Zijn taak is goed aan het positiespel meedoen en voor diepgang zorgen.
0 0
JohnDylan
Klaassen is een iets getalenteerdere versie van De Jong. Klaassen zet juist bijna nooit goed druk, het is Serero die dat doet. Bij Ajax horen minstens twee creatieve spelers op het middenveld te staan. Nu is het spel veel te voorspelbaar doordat Klaassen alleen af en toe diep gaat en verder nauwelijks iets toevoegt.
0 0
Mokum_32
Ik wou een serieuze reactie gaan plaatsen maar als.je het spelletje zo niet ziet heeft het weinig zin.
0 0
RoodWit
Ja, heeft geen zin, verspilde energie.

Ook al leg je het uit, met legitieme onderbouwing, begrijpen ze het alsnog niet, of willen ze het niet begrijpen.
0 0
RoodWit
Klaassen komt terug van een zware blessure, is gedeeltelijk topscorer.

Klaassen is goed in het lezen van het spelletje, weet wanneer hij de ruimtes moet benutten en wanneer niet. Erg sterk in de korte combinaties, en ook heel belangrijk, hij wint duels op het middenveld.

Dus 100% terecht dat Davy Klaassen deze prijs krijgt, geen twijfel over mogelijk.
0 0
robert R.
Klopt. Maar ik denk dat er volgend jaar een beter Ajax staat
0 0
Danishdynamite
KLASSE SCHÖNE! Denk dat dit wel terecht is, Serero, Cillessen en Blind zaten er ook wel dichtbij en Veltman en Kishna zaten ook wel dichtbij talent maar Klaassen is ook terecht!
0 0
Liefhebber
Kishna? Die heeft 1.5 goede wedstrijd gespeeld. Als dat al genoeg is om talent vh jaar te worden bij jou. Een kinderhand is snel gevuld!
0 0
nikolas
Cillessen beste Ajacied, Klassen of Veltman Talent van het Jaar
0 0
ibrahendriks
Lasse was heeel bepalend.
0 0
TikkieTerugJaap
Klaassen was te verwachten. Had toch liever Cillessen als Ajacied van het jaar gezien maar gun het Schone natuurlijk ook.
0 0
mario-ajax23
terecht!
0 0