Lenderink: 'Ajax moet nu terughoudend zijn op transfermarkt'

BartVeenstra, 04-07-2020 om 10:45, 26678 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax zal in de zomerse transferperiode minder opportunistisch te werk gaan. De Amsterdamse club heeft de ambitie om structureel tot de Europese top te behoren, maar het zal in deze zomer op de transfermarkt terughoudender zijn dan in de afgelopen jaren.

Financieel directeur Susan Lenderink legt in een interview op Ajax.nl uit dat het in tijden van crisis heel belangrijk is om scenario's in kaart te brengen. Van Ajax wordt vaak gezegd dat het een superrijke club is met een enorm eigen vermogen. 'Dat klopt grotendeels. Ik denk dat er de laatste jaren heel goed beleid is gevoerd. Maar een eigen vermogen is geen saldo op je bankrekening. Het eigen vermogen zit geïnvesteerd in stenen en vooral in onze spelersgroep. Je kunt het wel liquide maken, maar dan moet je spelers verkopen. Aangezien onze ambitie is om structureel aan te haken bij de Europese top is dat volgens mij wel het laatste wat we willen.'

De coronacrisis zorgt ervoor dat veel voetbalclubs financiële problemen hebben. Lenderink legt uit hoe het er bij Ajax voorstaat. 'Het is niet zo dat ik me zorgen maak over het voortbestaan van Ajax. Nee, dat niet. Maar we moeten wel op de kleintjes letten', zegt de financieel directeur, die daarmee laat weten dat Ajax haar gedrag op de transfermarkt moet aanpassen. 'We hebben met elkaar een budget opgesteld. Een traject dat vanuit financiële discipline moet worden geleid. Dat betekent dat we er in deze onzekere tijden minder opportunistisch ingaan. Waar we in het verleden misschien dachten: we gaan alvast een aantal aankopen doen voordat we gaan verkopen, moeten we nu terughoudend zijn.'

Lenderink hoopt dat er zo snel mogelijk een vaccin tegen het coronavirus gevonden kan worden. 'Dat is eigenlijk het enige dat echt zekerheid kan gaan bieden', zegt Lenderink, die eraan toevoegt dat men er bij Ajax vanuit gaat dat men tot januari niet in een vol stadion zal spelen. 'Het is natuurlijk super dat onze fans zo loyaal zijn en massaal hun seizoenkaarten hebben verlengd. Tegelijkertijd betekent een half jaar zonder publiek spelen, wel dat we moeten gaan compenseren. Dat betekent dat we kritisch moeten blijven kijken naar de kosten. Daar waar we bij kunnen sturen, moeten we dat ook doen.'

Denk jij dat De Ligt namens Juventus met een kopbal scoort tegen Torino? Zet in en krijg 9 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Ajax moet dit ajax moet dat..
0 0
debarbaar
Jammer dat Lenderink niet gewoon zei dat de salarissen voor de grauwe middelmaat die bij Zwolle niet zou misstaan gewoon 50% te hoog ligt. Ga eerst eens verkopen. Het hele middenveld op Donny van de Beek en Gravenberch na kan weg en er lopen nog wel een paar clowns rond. Dat je een brede bank wil is een ding, maar prutsers is een ander ding. En met die hoge salarissen wil niemand ook weg. Labyad zegt gewoon doodleuk dat de tribune warm houden prima is want hij kan nergens beter.
1 -1
noppenkoning
Spelers salarissen nog steeds niet tijdelijk verlaagd trouwens.
1 0
Ajax34
Lekker naief, denken dat een spuitje de oplossing is voor corona. Ze mag van mij vooraan in de rij gaan staan.
0 -5
ElPistolero9
Zeker, die vaccins zijn namelijk geproduceerd door Bill Gates, die daarmee microchips bij ons wil inbrengen zodat we via het 5G netwerk in de gaten gehouden kunnen worden.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ongelofelijk dat er na een el finale, halve finale champions league, 4 landstitels, een knvb beker, vam -20 miljoen in de schuld naar 100+, nog steeds elk jaar rond deze periode anti-overmars figuren onder hun steen vandaan kruipen.

Dan zit het zaagsel niet alleen in het hoofd, maar loopt het over uit de oren en ligt het op de schouders.
Ajax zou nergens zijn zonder het beleid van marc overmars, go ahead eagles kan daarover mee praten.

Tuurlijk zitten er shit aankopen tussen, dit hoort nou eenmaal bij voetbal. De een slaagt de ander faalt of voelt zich niet lekker bij het spel dat ajax speelt.
Sowieso is de slagings percentage laag, als je je moet mengen in zon fantastisch elftal.
3 -2
Joseph
Het beleid dat aankopen alleen gedaan moesten worden als het een meerwaarde voor de basis was en talenten zich er aan konden optrekken? Heb dat beleid toch eerder gehoord..

Voor de rest eens hoor, Overmars heeft geweldige aankopen gedaan, die ruimschoots compenseren voor de hopeloze aankopen (die hopelijk Intern voor wat veranderingen gezorgd heeft). Er zit bij Overmars alleen een blinde vlek bij het aantrekken van creatieve spelmakers voor het eerste. Zonder Ziyech, die Overmars door de strot geduwd is, zou Ajax deze prestaties nooit gehaald hebben.
0 0
Ajax27
Dit is perfect, alleen kopen als er spelers weggaan. Dit biedt de groep toptalenten de uitgelezen kans om te strijden voor een kans. Gravenberch, gebroeders Timber, Hansen, Unuvar, Brobbey, Taylor, Schuurs, Traoré en noem ze maar op.... Dit is hét moment voor jullie om te shinen. Om een plekje in Ajax 1 te bemachtigen. Ik denk dat 2 of 3 talenten van dat rijtje het dit jaar definitief gaan redden in Ajax 1. Nog eens 2 of 3 zullen regelmatig hun opwachting maken middels een invalbeurt. Als je jezelf nu niet voor 110% heeft en laat zien, dan kun je rekenen op een verkoop, verhuur of gewoon nog een jaartje Jong. De bal ligt bij de jonkies, kwalitatief talent genoeg.
4 -2
geDaante
Ja precies, en daar gaan er zeker een paar basis van spelen, als het goed is, en die anderen kun je allemaal gebruiken als prima bankzitters, die het jaar erop zeer waarschijnlijk in de basis kunnen spelen.

Hopelijk kapt men met weer te snel kopen, met name van overbodige, pure middelmaat, die dat talent totaal onnodig voor de voeten loopt, zoals afgelopen seizoen.
0 -1
Sammy Sosa
Het beleid voor de coronacrisis was prima. Wat zij wil aangeven (en volkomen logisch) is dat we niet meer de ruimte hebben om te kopen voordat er verkocht is. Geen ramp opzich, zeker als je gaat vergelijken met de situaties bij 90% van de andere clubs. Dat we dus aan Netto te danken. Erg makkelijk om die paar miskopen erbij te halen en met het vingertje te gaan wijzen.
1 -1
geDaante
Hoezo erg makkelijk om met het vingertje te gaan wijzen?

Overmars blijft maar trainers (passanten) hun zin geven ook al geeft de scouting een negatief advies. Dat deed hij bij De Boer al, en doet dat nog steeds.

Overmars blijft maar vreemde aankopen doen, die TOTAAL niet bij Ajax passen qua individuele kwaliteiten. Onder De Boer al met types als Sigthorsson, Gudelj, Zimling, Van der Hoorn, etc., en heeft met name van zo'n type Van der Hoorn niks geleerd, want koopt nog steeds verdedigers met een enorm lompe motoriek die ook niet kunnen voetballen.

Er wordt maar wat raak gekocht, wordt totaal niet kritisch gekeken naar welke individuele kwaliteiten vereist zijn op desbetreffende positie, in het Ajaxspel.
En dan zitten er altijd wel rake treffers tussen.
2 -7
geDaante
Niet mee eens, er werd weer veel te snel en teveel gekocht, en teveel miskopen, omsamenhangende selectie, etc.
2 -5
pieke
Het is ieder jaar hetzelfde. De seizoenkaarten zijn weer verkocht en de ambities worden naar beneden bijgesteld.
5 -7
BrandjeXL
Daarom! We spelen ook elk seizoen in een lege Arena. Iets wat heel veel geld kost. Dus wat denken ze wel niet, dat ze niet de ene na de andere speler kopen.
3 -2
pieke
Het is ieder jaar hetzelfde. Decse
1 -3
GvanAchteren
Ze heeft gelijk. Als er geen basisspelers vertrekken dan hoeft er niemand meer bij. En ik moet nog zien wie er echt gaan. Alleen jammer dat je dan uitkomt op Donny als rcm omdat daar (nog) geen volwaardig alternatief voor is. Ik zie Donny veel liever op 10. Ik krijg het bijna mijn mond niet uit, maar je zou bijna hopen dat Nico of Donny vertrekken zodat we een volwaardige rcm kunnen aantrekken.
0 -3
BillSplate
Hoe dan ook heb je een vervanger nodig voor Ziyech.
1 0
Ferd
Daar is Anthony al voor gehaald.
0 -1
Joseph
Dan kan je ook zeggen dat Neres en Promes de vervangers zijn van Ziyech, want dat zijn allemaal vleugelspelers.
1 0
GvanAchteren
Volgens mij staan ze in de rij voor de 10 positie. Tadic voorop
0 -1
Kingoffdatoilet
Ik zie Donny het liefst niet op 10. Creëert een gigantische gat op het middenveld en te veel drukte in de aanval de laatste periode dat hij op 10 speelde. Staat continu al te diep
2 -1
GvanAchteren
Precies daarom wil ik hem alleen in nood op rcm als controleur.
0 0
louis60
AZ blijft compleet. Lampies en Rotje knor is ook versterkt. Groningen heeft Robben. Zonder aankopen worden we in het nieuwe seizoen heel moeizaam kampioen.
4 -7
Ferd
AZ verliest hun rots in de branding Wuytens. Feyenoord 'versterkt' zich met speler van niveau Diemers en Linssen, daar moeten we niet bang voor zijn. En wie heeft PSV gehaald? Voorlopig zijn die ook niet sterker dan vorig seizoen, sterker nog, die gaan heel wat punten verliezen in het begin als Schmidt zijn visie in moet slijpen. En alleen Robben maakt Groningen geen kampioen.

Kortom, het komt allemaal wel goed. En chapeau ouwe zemelaar, een keer geen batterij aan hoofdletters. Knap hoor. Nu nog werken aan de inhoud van je berichten.
0 -1
Sampaoli
Het lijkt me bijzonder sterk dat Ajax, na twee jaar CL inkomsten en veruit de meeste inkomsten uit transfers en sponsoring, wél op de kleintjes moet letten en een club als AZ niet. Die gaan nog wel moeten verkopen.
0 0
Kingoffdatoilet
De verdediging van AZ is anders wel al een aardig probleem
1 0
Leprechaun
De transfermarkt is open tot aan oktober. Er kan nog afschuwelijk veel gebeuren. Hoe kun je in vredesnaam met droge ogen stellen dat AZ compleet blijft?

Voor hetzelfde geld komen er straks een paar Engelse middenmoters voor Boadu, Stengs, Ihatarren en Berghuis en de concurrentie stelt geen fluit meer voor.
3 0
Duif63
Mja het transferbeleid van Overmars gaat nu tegen ons werken. Magallan, Bande, Pierie enz. enz. Er is voor tientallen miljoenen over de balk gegooid en nu is er geen geld voor directe versterkingen maar moet er eerst verkocht worden. Triest.
5 -7
Ferd
ja, het transferbeleid van Overmars gaat ons tegen werken. Miljoenen verdiend met De Jong, De Ligt, Milik, Sanchez, Ziyech etc. Daardoor kunnen nu spelers als Anthony, Promes, Blind en Tadic van gehaald worden, spelers die voorheen te duur waren. Daardoor kunnen spelers zoals Ziyech, Tagliafico, Onana en Donny ook overgehaald worden om nog een jaartje te blijven. Kut Overmars toch, zonder Overmars hadden we lekker nooit meer Europees voetbal gespeeld na de winterstop en had ik meer tijd gehad voor andere dingen. Overmars rot op.


(voor degene die het niet snappen, dat laatste is sarcasme).
3 0
ajaxrulesz
https://nieuws365.be/news/14388/ajax-hakt-knoop-door-over-komst-van-krpin-diatta


Daarom komt diatta dus niet. Precies hoe ze daar in Belgie aan die info komen mag Joost weten. Daar komen ze niet zomaar achter maar die zijn dus ook al op de hoogste van het transferplafond van Ajax van 20 miljoen. Nu hebben al die mensen dus diredt een antwoord waarom die spelers als David En diatta niet komen. Nou Precies dus daarom.
0 -3
Ozymandias
Waarom zou Ajax sowieso interesse hebben in een buitenspeler? Diatta zou bij Ajax op de bank terecht komen doordat Promes, Neres en Antony alledrie meer kwaliteit hebben.
1 0
The
Waarom neem je aan dat dit waar is?

Volgens het artikel wil Ajax niet meer betalen dan 20 miljoen (door transferplafond?), en wil Brugge niet minder dan 20 miljoen. In theorie zouden ze dus bij elkaar kunnen komen op een bedrag van 20 miljoen. Er is dus iets anders aan de hand. Vraagprijs te hoog? Eerst verkopen dan aankopen? Misschien wil Diatta helemaal niet. Het kan van alles zijn.
1 0
Multi
Hoop dat we echter wel nog 2 aankopen doen, om deze selectie compleet te maken, zoals hij nu is;
- Een creatieve middenvelder die op 10 kan spelen
- Een linksback

En natuurlijk moet Ajax terughoudend zijn, maar ze moeten ook open blijven staan voor kansen. Kijk eens naar een paar teams die gaan degraderen of goede kans op degradatie hebben. En zeker als een Tagliafico ook nog vertrekt, dan kan je flink aan de bak.

Maar hopelijk staan ze dan open voor de kansen die deze markt nu ook kan bieden. Denk bijvoorbeeld aan Adrià Pedrosa van RCD Espanyol Barcelona.
0 -1
DonAdam
Even een opfrissertje voor Susan uit de introductiecursus Economie: In een kopersmarkt kan men wanneer men voldoende liquide middelen heeft een slag slaan door in te kopen onder de marktwaarde. Deze inkopen kunnen verzilvert worden wanneer de markt weer aantrekt.

Daarom, en omdat ze de weg naar bailouts en subsidies weten te vinden, worden de rijker nog rijker ten tijden van crisis.
4 -8
Lazell
Eigenlijk zou je 2 a 3 grote talenten van een jaar of 21-23 moeten kopen bij clubs die het lastig hebben. Dan kan je al idd heel dik cashen over een jaar of 2, 3.

Maar in t artikel staat ook dat t vermogen in steen en op het veld zit. Vraag ne af hoe veel we direct kunnen besteden zonder in de problemen te komen. Denk dat dat bedrag wel eens vies tegen kan vallen.
3 0
Ozymandias
Hoe groot is het liquide vermogen van Ajax en hoeveel daarvan hebben ze weggezet voor de opkomende verbouwing van De Toekomst en als buffer voor de financiele klap die ze door het Coronavirus zullen krijgen?
1 -1
Joseph
Ik ben toch bang dat als we geen vervanger voor Ziyech aan gaan trekken, een creatieve aanvallende middenvelder, het een moeizaam seizoen gaat worden. Overmars heeft Ziyech ook door de strot geduwd gekregen, het aantrekken van Ziyech was bepalend voor het succes van Ajax in combinatie met exceptionele jeugdspelers. Overmars heeft ook geweldige aankopen gedaan, maar hier lijkt toch een blinde vlek te zitten bij Overmars.
7 -1
Ajax27
We hebben een vervanger aangetrokken, 2 seizoenen geleden al. De naam is Tadic. Ik ben gewoon heel benieuwd naar Anthony. Als die het goed gaat doen heb je met Tadic, Promes, Neres en Anthony gewoon een ijzersterke aanval met daarachter Traoré, Unuvar, Hansen, Brobbey die er nooit alle 4 zullen staan, maar waar je wel regelmatig 1 of 2 man kan laten invallen en tijdens 'makkelijkere' wedstrijden een volle wedstrijd laten spelen. Dus nee, als Donny blijft zal er niemand bij komen. En zelfs als Donny gaat, zal er denk ik geen creatieve middenvelder worden gehaald maar iemand die Martinez vervangt als 6.
3 -3
Joseph
Op de controlerende positie achterin heb je al meer dan genoeg opties met Gravenberch, Eiting, Blind en Martinez die daar allemaal kunnen spelen.

Als Donny blijft heb je 1 volwaardige aanvallende middenvelder, alle spelers die jij noemt kun je in Europa niet op het middenveld zetten. In de eredivisie kun je Tadic nog op doel zetten om de helft van de wedstrijden te winnen..
0 0
gi0vanni
De eerste 2 zijn talenten die in de voorbereiding moeten laten zien er klaar voor te zijn, Blind staat altijd CV en Martinez moet als Tagliafico vertrekt LB spelen. Plus er zijn 2 CVM's nodig. Indien van de Beek va
0 0
Babayaka
Nou messie wil weg wie weet.
0 0
MosesD
messie?
1 0
Sammy Sosa
Je kent hem vast wel. Hij snijdt er altijd soepel doorheen. Stanley Messie
1 0
glob
Meissie
0 0
Ozymandias
Nee joh, die is veel te klein.
2 0
MosesD
Geheel eens. Overmars ging overstag wat betreft Ziyech door publiek opinie en de resultaten in de voorbereiding onder Bosz. 'Was eerst beslist niet nodig'........
Ik vind nu dat we vooral moeten focussen op een creatieve controleur. Genoeg talent dat als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Wat mij betreft doet Ajax nog maar één aankoop: Davy Pröpper. De enige Davy die we nodig hebben.
2 0
Schip
Zou wel iemand als Taylor in de weg staan. Zie liever een echt aanvallende middenvelder, want Unuvar is er nog lang niet klaar voor. Viel me ook eerlijk gezegd wat tegen laatste seizoen. Die moet de stap eerst nog maken.
0 0
MosesD
Taylor is een linkspoot. Pröpper loopt die niet in de weg. Aanvallend genoeg opties uit eigen gelederen: Lang, Promes, Giovanni, Jensen, Ekkelenkamp. Er zijn nooit goede vervangers voor Schöne en de Jong gehaald. Met Pröpper en Eiting/Taylor heb je een uitstekend controlerend blok. Ervaring en talent combi.
0 0
PierreHeno
...met alleen Blind als optie voor de LCV positie nu 1m93 kopper Botman weg is? En daarmee de CL in? ...zeg maar dag KO fase dan.
1 -2
MosesD
Eens. Dat zeg ik ook verderop. Een Lcv is wel wenselijk na vertrek Botman. Hoewel Martinez daar ook uitstekend kan spelen.
1 0
PierreHeno
kan...maar die is misschien relatief (te?) klein voor die positie.
0 0
MosesD
Dat is Gijp praat. Blind is 2 cm (...) groter en een uitstekende cv. Alles gaat om timing. Met bovendien Schuurs ernaast met z'n 195 gaat dat natuurlijk prima.
0 0
Schip
Klopt, hij kocht hem niet en vervolgens pas te laat en onder druk van ontevreden publiek. Daarvoor waren het totaal creatiefloze teams, waar de Boer het mee mocht doen. Kocht zelfs eens Duarte als opvolger voor Eriksen. Bizar.

Ook Marin als opvolger voor Frenkie was ook al zo'n misser, waar geen goed oog voor creativiteit spreekt.

Qua vleugelspelers en achterin heeft hij heel aardige aankopen gedaan (en de onvermijdelijke missers).

Maar laat hem nou eens investeren in Ihattaren. Dan heb je je creativiteit zonder aanpassingsproblemen.
3 0
Joseph
Vergeet ook niet dat Gudelj was aangetrokken ipv Ziyech, natuurlijk speelt het behoudende spel van de Boer daar ook in mee, maar Overmars ging toen al de mist in met zijn keuze.

Het lijkt inderdaad dat het aantrekken van creatieve spelmakers niet binnen de mogelijkheden van de scouting valt.

Als Ajax naast Antony ook Ihattaren zou aantrekken, zou het team zelfs versterkt worden na het vertrek van Ziyech.
0 0
MosesD
'Eigen vermogen is geen saldo op de rekening'. Ik kan me niet voorstellen dat er niet een enorm bedrag op de bank staat. Ja, er is geïnvesteerd in spelers (en salarissen), maar vooralsnog is er veel meer binnengekomen dan uitgegaan? En in welke stenen is geïnvesteerd, daar ben ik wel benieuwd naar. Of doelt ze op het geld dat is gereserveerd voor de nieuwe Toekomst? Daar horen we ook weinig over trouwens.
1 0
Freddy
Misschien eens kritisch naar de scouting kijken met aankomen als Bande, Marin, Alvarez, Cassiera, Magallan en Labyad. Had je veel geld kunnen besparen.
8 -3
Ferd
Misschien iets minder kritisch naar de scouting kijken met aankopen als Onana, De Jong, Sanchez, Ziyech, Tagliafico, Tadic, Blind en Martinez. Daar is heel veel geld mee verdiend.
0 0
geDaante
Je bedoelt kritisch naar Overmars kijken? Waarom begint iedereen altijd over de scouting en houdt iedereen Overmars een hand boven het hoofd?

Hij is degene die uiteindelijk bepaalt en 100% verantwoordelijk voor aankopen is. Hij heeft zelf op achterbakse wijze de technische alleenmacht naar zich toegetrokken, alle kritische monden gesnoerd en eruit gewerkt, en vriendjes aangesteld. Nu ook weer met die keeperstrainer. Dan zal je ook 100% verantwoordelijk zijn, en daarop afgerekend moeten worden.

Er zijn verschillende aankopen gedaan waarbij de scouting een negatief advies gaf, en deze genegeerd werd. In sommige gevallen kwam scouting er niet eens aan te pas.
Labyad wilde Ten Hag hebben, Marin viel op in de tweestrijd met Ajax.

Buiten dat moet je ook niet zomaar aantrekken wat de scouting aanbeveelt. Dat je als Technisch Directeur kan besluiten Magallan aan te trekken, of Kristensen, Alvarez, Marin, Bandé, Siem de Jong, noem maar op, is eigenlijk al een duidelijk teken van onkunde en gebrek aan inzicht en talentherkenning, en begrijpen wat er benodigd is op een specifieke positie, in het specifieke Ajaxspelletje.

Dus misschien eens heel kritisch kijken naar de nieuwe (oude) organisatiestructuur met één almachtige TD (één verkeerde keuze als opvolging Overmars, en je visie als club en technisch beleid als club is weer ineens anders, en misschien is die opvolger wel nóg slechter in talentherkenning en dergelijke dan Overmars), naar de scouting, de rode lijn/visie en naar Overmars. En ook Ten Hag, die er afgelopen seizoen niks van bakte.
4 -14
DUDE92
Als Overmars alleen maar goede spelers haalde had Ajax nu al 4x op rij de CL gewonnen en waren ze keer op keer ongeslagen kampioen in de Eredivisie geworden. Helaas zitten er altijd miskopen bij. Maar als de helft goed is en de helft slecht, vind ik dat hij het heel goed heeft gedaan. Sanchéz alleen al, dekt alle miskopen van de afgelopen 5 jaar.
5 -3
geDaante
Dus 50% miskopen vind jij een prima balans? Kom op man, een miskoop kan eens gebeuren, maar niet de helft van de tijd zeg, waar is de ambitie? Dan moet er gewoon een veel betere TD komen.

En een miskoop kan gebeuren, doordat bijvoorbeeld de handelingssnelheid van een speler toch net te laag blijkt, of als deze mentaal het niet trekt.
Maar het mag NOOIT zo zijn dat een speler niet voldoet omdat hij de juiste individuele kwaliteiten niet heeft, voor zijn positie binnen het Ajaxspel. En types als Magallan en Kristensen pasten TOTAAL niet bij Ajax, hoe krijg je het dan in godsnaam voor elkaar die voor vele miljoenen te kopen? En al die anderen die ik al noemde, en al die miskopen die daar vóór zijn gedaan, pasten allemaal qua type niet eens. Dát is onnacceptabel, en geeft aan dat er helemaal geen idee achter zit.

Je ziet duidelijk dat men niet een soort van profiel hanteert voor iedere posities. Als je er al niet op let of een CV met ruimte in de rug kan verdedigen...
2 -8
Ferd
50% is een zware overschatting van het daadwerkelijke aantal. Stop toch eens met je domme hetze tegen Overmars. Je bent nog erger dan Driessen en de Telegraaf.
0 0
AlexIbarra
Als je de goede aankopen voor 5x de aankoopwaarde weer verkoopt, en een bescheiden verlies draait op de miskopen, is 50% miskopen een prima balans.

Soms probeer je ook kwaliteiten in huis te halen die normaal gesproken wat minder bij de typische Ajax-speler aanwezig zijn. Sanchez kon beuken en wat minder voetballen maar was een aanwinst. Kristensen kon lopen en wat minder goed voetballen maar bleek geen aanwinst.
Blind op LB is naar Ajax-maatstaven een 'betere voetballer' dan Nico maar toch functioneert Nico daar beter. Soms is drive bij een LB net ff belangrijker dan perfect overzicht.

Zijn Magallan en Bandé totaal nutteloze aankopen gebleken die we in de toekomst willen vermijden? Absoluut.
Moeten er daarom koppen rollen, en moet de hele structuur worden veranderd? In mijn ogen niet want dezelfde werkwijze levert ook elk jaar 2-3 basisspelers op.

Daarnaast laten we ook nog gewoon jeugd doorstromen. Misschien ligt de lat wat hoger maar De Ligt, Donny, Kluivert, (Frenkie, Dolberg, Onana), Eiting, Mazraoui, Dest, Gravenberch, Traoré zijn allemaal jongens die hun kansen kregen.

Door onze lage begroting kunnen we geen wereldtop betalen en omdat zowel vanuit de jeugd als uit het eerste altijd vrij veel spelers vertrekken, kun je niet alle vertrekkende kwaliteit meteen opvangen met jeugd. Dus shop je in de B en C-categorie (talenten, routiniers, buiten Europa), wetende dat er een redelijke kans is dat het misgaat.

Hoewel je natuurlijk altijd kunt discussieren over een specifieke aankoop of kunt vinden dat we iets meer of juist iets minder moeten uitgeven, vind ik jouw positie nogal extreem.
1 -2
Ozymandias
Sinds Overmars twee en een half seizoen geleden de macht heeft gegrepen is Ajax twee keer eerste geworden, hebben ze de beker gewonnen, hebben ze zich twee keer via de voorrondes voor de Champions League geplaatst en hebben ze de halve finale van de Champions League bereikt. Dat is allemaal bereikt met een speelstijl die duidelijk nastreeft om alle basisprincipes van de Ajax School tot uitvoering te brengen. Hoeveel beter moet een technisch directeur van Ajax functioneren voordat hij van jouw zijn baan mag behouden?

Het transferbeleid kan (en moet) inderdaad beter maar de primaire taak van de technisch directeur van Ajax is om ervoor te zorgen dat er elk seizoen een technische staf en spelersgroep staat waarmee Ajax goed kan presteren. Je kan hoog en laag springen over mislukte aankopen maar Overmars is tot nu toe goed geslaagd in het uitvoeren van zijn primaire taak. Het zou absurd zijn om hem te ontslaan terwijl Ajax nog nooit een beter functionerende technisch directeur heeft gehad en de kans dat ze een beter functionerende technisch directeur dan Overmars zouden kunnen vinden als diens opvolger nihil is.

Wel zou het een idee kunnen zijn om Overmars te ondersteunen met een directeur (of hoofd) recruitment zoals tegenwoordig veel Europese topclubs daar specifiek een directeur voor aanstellen. Misschien kan Ajax intern Veldmate of Doesburg tot die rol promoveren. Veldmate heeft ervaring als technisch manager bij FC Groningen (maar wilde zich geloof ik weer vooral richten op het scouten) en Doesburg heeft ervaring als hoofd scouting bij AZ.
7 -2
geDaante
Hoe is Overmars geslaagd in zijn primaire taak afgelopen seizoen? De enige middenvelder die gehaald werd, Marin, was niet van het gewenste type, én niet van het gewenste niveau. Miskoop, en al snel ingehaald door eigen jeugd.
Op zijn beoogde positie (Frenkie-rol) komt Martinez te spelen, wel enigszins een multi-functionele speler, maar vooral een linker CV. Zeker geen type Frenkie die voetballend sterk en creatief is, om zo de opbouw een flinke impulse te geven en de bal voorin te krijgen. Schöne vertrekt, en Alvarez, wederom een speler gehaald voor de verdediging, komt daar te spelen. Ook weer van een makkelijk en goed voetballende middenvelder, naar een lompe CV.

Een totaal, maar dan ook totaal andere invulling van je middenveld ten opzicht van het succesvolle seizoen daarvoor. Ik vind dat gewoon extreem slecht gedaan.

Ten Hag speelt hier ook wel een rol in. Hij had niet per se Alvarez op het middenveld neer hoeven zetten, hij had niet per se vast hoeven houden aan Ziyech op rechtsbuiten, etc. Maar het werd hem niet bepaald makkelijk gemaakt door Overmars, en hemzelf, omdat hij ongetwijfeld veel stem heeft in aankopen, met name bij Marin ook.

Cruijff had het goed gezien, Overmars is niets meer dan een goede zakenman in deze rol, en daarom maakt Cruijff van hem een Technisch Manager. En dat had hij moeten blijven. Maar ja, ego en geldingsdrang is een bitch.

Maar waarom zou Veldmate wél helpen bij het beter filteren de aankopen? Hij heeft zelf ook een paar niet passende aangedragen, en als Overmars er totaal geen zicht op heeft, ben je weer volledig overgeleverd aan het inzicht en de grillen van Veldmate.

Liever zie ik gewoon een TD met veel inzicht en visie, die echt oog heeft voor kwaliteit en heel veel oog voor de specifieke individuele kwaliteiten die benodigd zijn op desbetreffende positie.

Deze zou ik dan graag geflankeerd zien worden door een Directeur Jeugdopleiding. Dus een even zware functie voor de jeugdman. Die zou dan ook in moeten stemmen met een aankoop. Dat zorgt ervoor dat de jeugd minder uit beeld raakt, en er minder snel aankopen worden gedaan terwijl je gelijkwaardige of beter jeugd hebt rondlopen. Té vaak maakt een aankoop in hetzelfde seizoen en na een paar wedstrijdjes alweer plaats voor eigen jeugd (Marin, Kristensen, Alvarez, etc).

Zeg maar een beter opgezet TH, met dit keer duidelijke afkadering van de verantwoordelijkheden, evenveel zeggenschap, en duidelijk afspraken zwart op wit.
De trainer, Directeur Jeugdopleiding en Technisch Directeur en scouting moeten het dus allen eens zijn over een aankoop.

Het werkt iets moeizamer en omslachtiger, maar je voorkomt daarmee zoveel aangekochte en vaak overbodige middelmaat en minder dan dat. Het zal je zoveel geld schelen, en ook plekken op de bank, die ingenomen kunnen worden door betere spelers, waardoor je ook beter bent in de breedte.

Financieel en sportief had Ajax er dan ook al nóg beter voor kunnen staan.
3 -1
Ozymandias
"Hoe is Overmars geslaagd in zijn primaire taak afgelopen seizoen?"

Met name door spelers bij de club te houden waarvan IEDEREEN dacht dat ze ZEKER zouden vertrekken zoals Tagliafico, Ziyech en Onana (trouwens alledrie spelers die door Overmars naar Ajax zijn gehaald). Daarbij heeft hij met Promes en Martínez twee spelers aangetrokken die ongelofelijk belangrijk zijn geweest.

Het feit is dat Ajax een technische staf en spelersgroep had waarmee ze wéér een goede indruk maakte in de Champions League. Alleen is het fout gegaan toen Ten Hag door blessures van belangrijke spelers steeds meer moest schuiven en er een Ajax kwam te staan wat niet meer op elkaar ingespeeld was.

In het Ajax wat vorig seizoen de halve finale van de Champions League haalde stonden zeven basisspelers die door Overmars naar Ajax zijn gehaald met een technische staf die voor een groot deel door Overmars was aangesteld.
2 -2
geDaante
Ja, dat is een goed streven, spelers behouden (mits ze wat toevoegen), en als dat lukt, mooi. Maar welke TD wil dat niet? Iedere TD wil dat, je beste spelers behouden. Het is daarbij de vraag in hoeverre Overmars hen heeft weten te overtuigen. Het kan ook met gebrek aan de juiste interesse te maken hebben voor bepaalde spelers. Voor Ziyech leek er nog geen Chelsea zich gemeld te hebben. Zelfde geldt voor Tagliafico en Onana. Als er al interesse was, biedt het wel uitzicht op speeltijd? Is die club interessant genoeg? Betaalt het veel meer? Kan ik daar meedoen om de prijzen? Dat zijn dingen waar spelers ook naar kijken. Als dat uitblijft, dan is het niet zo raar dat speler liever nog een jaartje vlammen om betere interesse te wekken, en een mooiere stap te maken. Ajax zat ook in een flow, deed het goed in de CL, speelde om de prijzen, de teamgeest was goed, etc. Dan vind ik het, samen met het bieden van een heel goed salaris, niet bijzonder knap van Overmars dat ze gebleven zijn, als Overmars hen uberhaupt heeft moeten overtuigen.

Ajax maakte weer een goede indruk in de CL, omdat tegenstanders wéér geen druk zetten. Daardoor kwam je weg met Martinez en Alvarez op één middenveld. Bij druk, was je compleet kansloos geweest. Feit is dat de opstelling uiteindelijk zo was, zoals dat helemaal niet vooraf gewenst en voorzien was, puur door verkeerd inschatten van kwaliteiten van aankopen.
2 -2
Ozymandias
"Maar welke TD wil dat niet? Iedere TD wil dat, je beste spelers behouden."

Elke technisch directeur wil het. Het gaat erom dat Overmars het is gelukt om deze spelers te behouden terwijl IEDEREEN dacht dat ze ZEKER zouden vertrekken. Voor Ajax is het belangrijker om de beste spelers zo lang mogelijk te behouden dan om nieuwe spelers aan te trekken.
1 0
geDaante
Als spelers blijven is dat puur een combinatie van gebrek aan interessante belangstelling, een geldkwestie, en daarna het sportieve vooruitzicht en hoe diegene in de spelersgroep ligt.
0 0
geDaante
Niet iedereen, ik niet bijvoorbeeld. Van Ziyech was bekend dat ie Nederland niet graag verliet vanwege familie/moeder, en er was helemaal geen interesse, dus waarom zou hij het Ajax dat furore maakte, hem dik betaalde, en waar hij het komend seizoen waarschijnlijk weer om de prijzen en in de CL zou gaan spelen, verlaten voor een of andere club in Frankrijk of iets dergelijks?

Onana, was daar zoveel interesse voor en van een club waar hij redelijke kans had eerste keus te zijn?

Welke hele grote clubs hadden interesse in Tagliafico?

Je dicht Overmars allerlei prestaties toe die helemaal niks voorstellen.
0 -1
geDaante
Dat vind ik een zeer eenzijdige, oppervlakkige en opportunistische kijk voor jou doen Ozy. Puur op resultaat en korte termijngericht, en je neemt lang niet alle factoren mee.

Ik vind Overmars wel goede keuzes hebben gemaakt qua trainers voor Ajax 1, met eerst Bosz, en daarna Ten Hag/Schreuder. Ten Hag solo, dus afgelopen seizoen, vond ik dan weer niks, voor mij door de mand gevallen.

Maar met de juiste trainers, vooral een goede lichting jeugd, en een paar voltreffers (tussen in mijn ogen teveel matige en slechte aankopen) qua aankopen, viel het allemaal goed op zijn plaats. Daarin speelt mee dat met de lichting Frenkie, Van de Beek, De Ligt, etc., er ook enorm veel, kwaliteit, gretigheid en teamgeest in het elftal kwam. Dat zijn echt bepalende zaken.

Een betere TD had in mijn ogen die spelers die aangedragen zijn en die uiteindelijk voltreffers bleken, ook aangetrokken, maar die overbodige middelmaat en minder, beter gefilterd, en zeker die spelers die qua type en individuele kwaliteiten (totaal) niet passen, niet aangekocht.

Ik wijt de successen vooral aan de goede lichting jeugd, met daarbij die gretigheid en teamgeest. Trainers die willen aanvallen en spelers vertrouwen en durf meegeven in het veld, in plaats van angst en behoudendheid (De Boer).

Daarbij moet gezegd worden dat het Ajax ook niet bepaald tegen heeft gezeten. Ajax onder Bosz bakte er in uitwedstrijden ineens weinig meer van. En onder Ten Hag in de CL, zat het wel extreem mee, met grootmachten als Bayern en Real, die beiden in een vormdip/crisis zaten, en tegenstanders die weinig tot geen druk zetten. Zodra dit wel werd gedaan, zoals door Benfica, had men het ineens heel lastig. Ze hadden het veel lastiger tegen Benfica, dan tegen wie dan ook in de CL. Pas toen Tottenham zelf begon te drukken, kwam Ajax ook weer in de problemen.

Heracles en Feijenoord zetten ook eens een wedstrijd flink druk, en Ajax was nergens. Als tegenstanders, ook inde CL hun huiswerk beter hadden gedaan, had ik Ajax niet zover zien komen. Er was teveel respect bij tegenstanders.

Maar onder druk uitvoetballen is nog steeds een zwak punt van Ajax. Zie ook Groningen dit seizoen. De keuze voor Van de Beek en Siem de Jong op één middenveld, sowieso de keuze voor De Jong, was heel erg apart.

Het was dus veelal ondanks Overmars in mijn ogen.

Ik kijk niet naar anders clubs, heb ik ook geen zicht op. Ik weet dat ik zelf, als leek al geen Magallan, Kristensen, Alvarez, Orejuela, Bandé, Marin, Promes, etc., had gehaald, en eerder ook niet Van der Hoorn, Gudelj, Sigthorrson, Zimling, etc.

Als ik dat al zie, in een minuut of wat, dan is het onvoorstelbaar dat een Technisch Directeur met zoveel voetbalervaring, dat allemaal niet ziet, en daar tonnen voor betaald krijgt.

Ik had een beter aankoopbeleid dan Overmars gevoerd. Jij ook. Meerderen hier.
3 -3
Ozymandias
Je hebt het altijd over de fictieve "betere technisch directeur" maar ik heb je vele malen gevraagd een technisch directeur van een vergelijkbare club te noemen die het beter doet en dat is je nog nooit gelukt. Als Overmars het zo slecht doet zou het toch erg makkelijk moeten zijn om veel technische directeuren te noemen die het duidelijk beter doen.
0 -2
geDaante
Nee, want ik volg buiten Ajax niet veel voetbal. Van wat ik zoal voorbij zie komen, zie ik met name Bayern wel veel logische en passende spelers halen.

Nogmaals, als ik het zelf al beter zie dan Overmars, en jij ook, want dat doe je, dan is dat niet best, klaar.
2 -1
Ozymandias
Bayern is geen vergelijkbare clubs als Ajax. Daarbij hebben die met spelers als James, Coutinho, Tolisso, Hernández, Cuisance, etc. de afgelopen jaren ook (voor heel veel geld) regelmatig spelers aangetrokken die te weinig toevoegen.

Ik geloof er niets van dat wij het beter kunnen doen dan Overmars. Ik geloof er namelijk niets van dat wij spelers als Tagliafico, Ziyech, Onana, etc. hadden kunnen overtuigen om nog een seizoen bij Ajax te blijven. Ook geloof ik er niets van dat wij keer op keer de juiste keuzes voor de technische staf hadden gemaakt. Dat zijn allemaal belangrijkere dingen dan individuele aankopen.
0 0
geDaante
Die te weinig toevoegen inderdaad, maar qua type passen, daar gaat het mij om. Ik heb ze vaak gezegd dat miskopen kunnen voorkomen, maar het mag niet zo zijn dat spelers qua type niet passen.

Ik had het vooral over het aankoopbeleid, de aankopen. Dat vind ik nogal een wezenlijke taak van een TD. Spelers overtuigen een seizoen langer te blijven belangrijker achten dan individuele aankopen slaat natuurlijk nergens op. Ja, het is belangrijk, maar de spelers die je probeert te overtuigen te blijven, heb je daarvoor eens aangekocht. Dat komt eerst.

Daarbij, het was niet bepaald moeilijk die jongens te laten blijven, gezien de omstandigheden.

De keuze voor Bosz vond ik een nogal logische; Nederlands, de juiste visie, en ook bewezen deze bij meerdere clubs heel snel te kunnen implementeren. Daarna Ten Hag, deed het heel goed bij Utrecht, en een maat van Overmars. Niet bepaald verrassend dat hij bij hem uitkwam.

Het komt erg over alsof je Overmars koste wat het kost een hand boven het hoofd probeert te houden, bijna alsof je een maat van hem bent. Ik vind je heel erg zoeken om hem maar te verdedigen.
0 -1
MosesD
Dat Overmars het niet goed doen is ook onzin. Ja, er zaten enkele onbegrijpelijke miskleunen tussen, maar is dat alleen de schulde van Overmars? De scouting mag ook weleens tegen het licht gehouden worden. Overigens was Ziyech in de ogen van Overmars niet nodig. Pas door de publieke opinie en slechte voorbereiding onder Bosz werd hij last minute gehaald. Tamelijk bizar nog steeds. Ajax hoeft imo nu nog maar 1 aankoop te doen: een creatievee middenvelder die als controleur uit de voeten kan. Dan kan er maar eentje zijn: Davy Pröpper. De enige Davy die we nodig hebben. JC riep in het veleden altijd dat hij als hij de opstelling mocht maken, hij Davy Klaassen als eerste op het bord zou zetten, maar laten we die nou niet halen. Wellicht hebben we nog wel een extra linkspoot nodig voor achterin nu Botman is vertrokken. Maar meer is niet nodig.
1 -1
geDaante
Ja dat is de schuld van Overmars, die is 100% verantwoordelijk geworden door zijn coupe. Pleeg je zo'n actie vanuit ego en geldingsdrang, dan zal je ook de negatieve kant ervan moeten ervaren en accepteren, en dat is afgerekend worden op jouw verantwoordelijkheden.

Overmars bepaalt of een speler binnenkomt of niet. Haal je meerdere spelers binnen die zo overduidelijk TOTAAL niet bij Ajax passen, ben je voor mij als TD bij Ajax al af.

JC was denk ik fan van Klaassen door zijn spel zonder bal, en het snel weer doorspelen van de bal, wat het tempo erin houdt. Maar gaf ook aan dat hij Klaassen dan op 6 wilden zien, niet op 10.

Klaassen heeft als voordeel dat ie goed druk kan zetten, een goede mentaliteit heeft, en dus die bal snel doorspeelt. Nadeel is dat hij die bal ook wel snel door moét spelen, anders is ie 'm kwijt. Dat kan in mijn ogen niet, zeker niet als je in een compact veld wil opbouwen, spelmaken en combineren.

Dus liever Pröpper. Onder Bosz en ook Ten Hag hebben we kunnen zien dat een sterk voetballend lager middenveld ideaal is voor Ajax, en dat is ook logisch.
1 -1
Ozymandias
"Cruijff meent dat er een bepaald pakket aan kwaliteiten vereist is om centraal op het middenveld te kunnen spelen. 'Voor deze positie moet je positioneel sterk zijn, in staat om de balsnelheid te controleren en daarnaast de techniek hebben om met deze balsnelheid om te gaan. Xavi, Toni Kroos en Davy Klaassen (foto) kunnen dat. Bij alle drie is de aanname perfect en ze kunnen zowel met links als rechts uitstekend passen. Let maar op, zodra Klaassen bij Ajax vanuit de positie speelt, dan wordt de balsnelheid meteen verhoogd. Bovendien lijdt hij zelden of nooit balverlies."

Bron: https://www.vi.nl/nieuws/cruijff-xavi-kroos-en-klaassen-kunnen-dat
0 -1
geDaante
Dat zeg ik, Klaassen houdt het tempo erin, maar nogmaals, kan werkelijk niks aan de bal, en dat zal in veel situaties, met name onder druk, voor problemen zorgen. Xavi is zéér technisch aan de bal, stapt slim even weg van de man om aanspeelbaar te zijn, kan in die zeer kleine ruimte snel draaien, en ziet voordat ie gepasst heeft al de (creatieve) oplossing. Kroos is ook veel beter en sterker aan de bal. Heeft ook die rust aan de bal als het moet. Klaassen niet, moét hem meteen doorspelen, tenzij hij flink veel ruimte krijgt.
0 0
Professor
Xavi, Toni Kroos en Klaassen alle drie in 1rijtje het moet niet gekker worden. Klaassen is bij Ajax belangrijk geweest door zijn doelpunten meer niet. En dat hij zowel links als rechts alles snel kan doorspelen is onzin. Volg hem maar eens goed dan zal je zien dat Klaassen niet in dat rijtje thuis hoort. Het is een zeer beperkte speler die niet meer bij Ajax hoort.
2 0
ajaxrulesz
Gedaante, die scouts worden op pad gestuurd met eeen max. budget. bijv. tot 10 miljoen. Daarnaast is algemeen bekend dat overmars en Ten hag zijn eigen mening er doorheendrukt. Ik heb echt medelijden met die scouting. Mischien is hans vd zee wel na zuid amerika gestuurt met opdracht zoek talentvolle spits tot 5 miljoen. en liefst nog met meerwaarde voor ajax(geval cassiera).Kristinsen is toch ook gekomen omdat steens olsen dit graag wilde. Dat familiare is nog steeds aanwezig bij ajax. Heeft de scouting niks mee te maken is puur steen olsen dat Kristensen kwam. Net zoals die andere 5 deense jeugdspelers de afgelopen 9 jaar waarvan er 4 alweer in denemarken spelen.
1 -1
Hollister
Dolberg kostte 300.00 en leverde 20 miljoen op... hoe jij ook verder rekent, de transfers uit Denemarken zijn gewoon rendabel gebleken
1 0
Ozymandias
Steen Olsen is toch een scout van Ajax? Leg dan is uit hoe de scouting niets te maken had met het feit dat Kristensen op aanraden van een scout naar Ajax kwam?
0 -1
ajaxrulesz
Je kunt scouting ondanks wanfunctioneren toch behouden?. Dat is in het geval van steen olsen het geval, wordt getolereerd bij hem omdat hij soort van familie is. Steen olsen is zon figuur bij ajax die overruled de overige scoutingsleden wanneer nodig. Overmars neemt de mening van steen olsen aan als zeer belangrijk ondanks negatief advies van overige scoutingsleden. Ik vind dat Overmars inmiddels bij nieuwe aandragingen van olsen zelf ook een in de spiegel mag kijken. Steen olsen zit ongelimiteerd spelers aan te dragen bij ajax. In de hoop dat er 1 tussenzit om als ze failures goed te maken de afgelopen jaren. Overmars is ook geen persoonlijkheid die zegt en nu is het genoeg steen. of doe het maar even rustig aan met je scoutingsactiviteiten nee die blijft steenvast de mening van olsen aanhouden als de waarheid.
0 -1
Ozymandias
Door Steen Olsen zijn enorm veel grote talenten naar Ajax gekomen. Natuurlijk zijn die niet allen geslaagd (de kans dat een talent bij Ajax slaagt is nou eenmaal niet zo groot) maar ze hadden bijna allen duidelijk potentieel én paste bijna allen qua type goed bij Ajax. Het lijkt me niet meer dan logisch dat zijn mening bij Ajax zwaar wordt gewogen. Het zou vreemd zijn als dat niet het geval was.
0 -1
ajaxrulesz
dat is al een tijd geleden hoor. Dolberg is zijn laatste uit 2016 ruim 4 jaar geleden. Maar dat is ook 50/50. Ik vond dat helemaal geen slechte speler maar functioneerde niet helemaal bij Ajax. maar zijn mening wordt zo zwaar genomen dat letterlijk iedere speler die olsen aandraagt daadwerkelijk wordtaangetrokken met die dall als laatste speler. Dat vind ik toch wel weer teveel van het goede.
1 -1
Ozymandias
Het is onzin dat elke speler die Steen Olsen aandraagt door Ajax wordt aangetrokken.
0 -2
ajaxrulesz
Het is ook zo dat Overmars gebonden is.Ajax hanteert een transferplafond van 15 miljoen en heel uitzonderlijk tot 20 miljoen. Daarmee is het heel lastig om echte versterkingen te halen. Ik hoor en lees nog steeds dat de Rvc een grote vinger in de pap heeft wat betreft aankopen. Echte versterkingen halen blijft daardoor een groot probleem. Je ziet het nu ook weer met Diatta,Hlozek,David noem ze allemaal maar op die gaan minimaal 25 miljoen euro per speler kosten en daar wil Ajax niet aan. Dus komen die spelers ook niet. Dat transferplafond moet omhoog of opgeheven worden, om ajax in staat te stellen om incidenteel echte versterkingen aan te kunnen trekken.
0 0
geDaante
Voor 15 miljoen kan je prima spelers halen. Eredivisieclubs met zo'n begroting halen geregeld spelers die beter zijn dan die Ajax haalt.
Zo'n Botman, was al beter dan miljoenenaankoop Magallan. Veltman, Mazraoui, of welke jeugdspeler dan ook, was al beter geweest dan Kristensen. 12 miljoen voor Bandé... Bijna net zoveel voor Marin, Alvarez, etc.

Die voldoen allemaal niet qua kwaliteiten, maar ook niet qua individuele kwaliteiten. Nogmaals onacceptabel, aankopen zonder enig idee erachter, echt ronduit bizar.

En als je voor een bepaalde prijs geen speler kan vinden die de Ajaxselectie direct versterkt, moet je niet kopen, simpel als dat. Anders is het kopen om het kopen.
1 -2
ajaxrulesz
Maar Marin en alvarez zijn toch ook prima. het is de vraag of je genoegen moet nemen met prima spelers. goede spelers kosten namelijk doorgaans 25 miljoen of meer op de internationale markt. En daar wringt het schoentje. Ajax hanteert een plafond van tot 20 miljoen max. dit zie je aan antony. Die dat met bonussen ook gaat worden. Tot 20 miljoen euro daar houd overmars zich tot nu toe prima aan. Want dat kost antony met bonussen. maar veel potentiele aanwinsten gaan daar ver overeen. Met nehuen perez bijv. of Ihattaren of Krepin Diatta of Jonathan David. Over 20 miljoen is een doodzonde bij ajax. Ik vind ook dat je dan niks moet halen of de boel moet opsparen voor een echte versterking maar ajax doet dat niet en haalt die spelers dan toch. dat is ergens wel dom.
0 0
geDaante
Hoe is Marin prima dan? Heeft een enkel potje zich mogen proberen te verwijzen, verder niks gespeeld, eigen jeugd kreeg al snel de voorkeur. En daar heb je dan miljoenen voor neergelegd. En Alvarez, als middenvelder een aanfluiting, en als verdediger wederom niet beter dan eigen jeugd, minder dan eigen jeugd.

Dat is gewoon absurd.

En inderdaad, met 'prima' moet je ook geen genoegen nemen. Eigen jeugd dat niet tot je topjeugd behoort, is meestal al 'prima'. Voor prima bankopvulling zou je sowieso jeugd moeten gebruiken, aankopen voor de basis, samenspelend met je top jeugd.

Die goede spelers van 25 miljoen waar je het over hebt, zijn speler die iedereen al op zijn radar heeft, die voor de hand liggen. Voor dat soort speler heb je geen scouting nodig, hoef je allemaal maar interesse van andere clubs te volgen, of wat meer voetbal op tv te kijken.
2 -2
Knalpot
Het is geen exacte wetenschap dat elke speler die bij zijn vorige club goed speelde dat ook bij zijn nieuwe club gaat doen. Net zo min dat een speler die in jouw ogen perfect bij het door jou geliefde ajax spelletje past automatisch slaagt. Anthony kan zomaar een nieuwe Sulejmani blijken te zijn en waar een Marin ineens een nieuwe Litmanen kan blijken te zijn. Sanchez fantastisch bij ons...prut bij Spurs, Coutinho fantastisch bij Liverpool mag door de zij ingang weg bij Barca. Bande, Kristensen en Magallan zijn gokjes en die moet Ajax wel eens nemen, ruwe diamanten die met wat oppoetswerk volwaardige briljanten kunnen worden. Sanchez was in die zin ook zo'n voorbeeld en dat pakte zeker niet verkeerd uit. En het eigen jeugd verhaal leuk dat je daarin blijft geloven omdat onze 'verlosser' dat steeds gezegd heeft maar welke andere club ter wereld weet er ook continu te presteren met die alleen als back up als het ook eens ff tegen zit? Het antwoord is geen en dat is ook niet zonder reden omdat je van die jonge gastjes niet kan verwachten dat ze het niveau op kunnen krikken als je even 4 basisblessures hebt laat staan dat ze door druk zelfs gaan onderpresteren omdat ze nog niet voldoende 'basis' meeslepen.
0 0
geDaante
Ik verwacht ook niet dat élke aankoop slaagt, dat zou onrealistisch zijn, maar je haalt het zelf al aan; een speler die qua individuele kwaliteiten past, en het tóch net niet haalt, kan gebeuren en heb ik geen probleem mee (tenzij er op die positie al een groot talent liep). Het is een heel ander verhaal als die speler al duidelijk niet bij Ajax past qua individuele kwaliteiten.

Dan wordt het onacceptabel, want dan heeft men er dus niet eens enigszins kritisch naar gekeken.

Marin kan geen Litmanen blijken te zijn, omdat hij te druistig is, dat over- en inzicht mist, en die creativiteit en fijne techniek mist. Om maar iets te noemen. Coutinho vond ik geen vreemde aankoop van Barca, behendige, technische speler. Zo'n aankoop die toch faalt uiteindelijk, heb ik geen probleem mee.

Magallan en Kristensen waren geeneens gokjes. Die hoef je maar 1 minuut te zien spelen en je ziet al dat ze motorisch enorm lomp zijn, en alleen daarom al niet geschikt zijn.

Sanchez voldeed niet volledig aan het profiel (opbouwend matig) maar dat kan enigszins opgevangen worden door een opbouwer naast hem, en voetballende middenvelders voor hem. Hij maakt veel goed door enorm veel atletisch vermogen en drive. Had snelheid en ondanks zijn fysiek de wendbaarheid met ruimte in de rug te kunnen verdedigen. Het moet ook allemaal kloppen met medespelers, en daarom moet je ook naar de samenstelling van je elftal/selectie kijken.

Ik blijf daar niet in geloven omdat Cruijff dat zei, maar omdat ik daar zelf in geloof. Vreemd om even die conclusie te trekken dat ik niet voor mezelf denk.

In het succesjaar onder Ten Hag, De Ligt, Frenkie, Van de Beek, Dolberg nog erbij, Mazraoui, Onana

De hele as eigen jeugd of later aangekochte jeugd.

En nergens zeg ik dat ik tegen aankopen ben. Alleen eerst de focus en kans voor de jeugd. Is een bepaalde positie slechte bezet, en staat er geen topper op het punt van doorbreken, kan je een aankoop doen. Je hebt niet het geld voor iedere positie een aankoop te doen, dus bepaal je welke positie het minst bezet is, en haal je daarvoor een directe, gerichte versterking. Zo haal je het maximale uit je jeugd en geld.
1 0
ajaxrulesz
Scouting heb je altijd nodig als verificatie van een bepaalde speler. Klopt Marin heeft bijna geen kans gehad. Maar die keren dat hij mocht spelen was het ook niet veel. En dan ben je idd mischien nog wel minder dan prima voor een club als Ajax. Ik zeg dan altijd zo als je twijfelt als de scouting twijfelt houd het geld opzak en scout verder en pot het op evt. voor een nog groter talent. Maar de scouting en Overmars hadden redelijke blinde glazen op de afgelopen jaren om die spelers erdoorheen te drukken is puur weggegooid geld met Magallan als mooiste voorbeeld .Ik vind hier de rol van de Rvc zeer in gebreke in de gevallen magallan marin en alvarez. Enerzijds zadelen ze overmars op met een transferplafond maar anderzijds zijn ze te incompetent om in te grijpen wanneer het nodig is. Overmars denkt ook op gegeven moment. We hebben een cv nodig blabalba. ben gebonden dan halen we hem toch. En spoel je dus 15 miljoen door de plee. Pot dat op ofzo. .
1 -1
ajaxrulesz
Die scouting is niks mis mee. Ajax hanteert een duidelijk transferplafond van 15 miljoen ofzo tot dit jaar. Antony zou de daar voor de eerste maal overeen kunnen gaan met die bonus constructie. Dat transferplafond weerhoud Ajax ervan om echte versterkingen te halen. Het is in mij ogen meer gierigheid vanuit Ajax.
0 0
Web
Ajax zal verstandig omgaan met deze toch onzekere tijden
Misschien een stap achter uit nu? Maar nooit boven je stand gaan leven
En dat geeft tevens weer andere inzichten, wie van onze jeugd spelers gaat verassen, en maakt de stap al. Dat is Ajax
Johan zou zeggen, elk nadeel heeft zijn voordeel
0 0
fc Barcelona_ke
ajax gaat wel dezelfde doen als vorige jaar ALLEEN bij transfers van Tagliafico, Dest en vd Beek. verder moeten ze de selectie doorselecteren bijv Magallan, Marin, Veltman, Mazraoui etc.
dan kunnen we zich versterken met stand in Martinez linksback, back up Blind (Porozo loopt de contract af volgend maand), nieuwe middenvelder Propper? en Klaassen alleen interessant bij degradant van Werder? aanvallende versterking hebben wij niet nodig. Lang, Danilo, hansen en Giovanni komen eraan!
1 -2
Ozymandias
Waarom moeten ze doorselecteren op Mazraoui? Hij kreeg vorig seizoen te maken met de gebruikelijke tweedejaars vormdip (waarmee bijna elk talent wat doorbreekt te maken krijgt) maar heeft meer dan genoeg potentieel om een geweldige rechtsback voor Ajax te worden.
3 0
Hollister
Als ik jou dus mag geloven wil jij bij vertrek van Dest, Onana, veltman, vd Beek en Nico dit opvangen met Scherpen, Mazraoui, Gravenberch, Schuurs en Eiting?
Al onze jonge eigen opgeleide spelers moeten nu een kans krijgen zeker?
ik snap hier sommige zgn kenners niet... al deze jongens waren vorig jaar nog niet goed genoeg voor een basisplaats en dat zijn ze nu ook bij lange na niet.... talent? ongetwijfeld maar alleen moeten nog in het kielzog van gerenommeerde spelers hun minuten en vlieguren maken, hetzij bij Ajax en anders elders... stop toch eens met al dat geromantiseer... Ajax moet proberen CL groepsfase te bereiken/ overleven en daarvoor moet je kwaliteit in huis halen en anders halen... punt!
1 -2
geDaante
Doe nou niet alsof Dest zijn potentieel al waarmaakte. Die kan heel erg goed worden, maar stelde afgelopen seizoen niet heel veel voor. Zelfde geldt voor Veltman, blijft uiteindelijk een matige verdediger.

Zelf opgeleide spelers moeten inderdaad weer de kans krijgen, daar staat Ajax voor. Zij worden ook nooit goed genoeg voor een basisplaats, als ze niet de kans krijgen om ingespeeld te raken met het team, en aan te haken aan het niveau, als dat al nodig is. Een blok met Eiting en Gravenberch, indien zij datzelfde vertrouwen hadden gekregen, was al veel beter geweest dan het blok Martinez - Alvarez op het middenveld. Om maar iets te noemen.

Je moet inderdaad kwaliteit halen als die niet aanwezig is op desbetreffende positie, maar vooral op posities die het minst goed bezet zijn. Zo haal je het maximale uit je jeugd én een enkele gerichte aankoop.

Die aankopen moeten dan wel vele malen beter en logischer zijn dan aankopen als Marin, Magallan, Kristensen, Alvareze, Bandé, etc., etc.
1 -1
Ozymandias
Ik denk dat Ajax met Eiting en Gravenberch als de twee "controlerende" middenvelders ongelofelijk kwetsbaar zou zijn geweest in de omschakeling. Die twee hebben beide juist iemand naast zich nodig die veel verdedigend werk voor ze kan opknappen. Net zoals Schöne met De Jong iemand naast zich had die ongelofelijk veel verdedigende meters maakte (iets wat nog wel eens wordt onderschat omdat mensen zich meer richten op de enorme waarde die hij in balbezit had).
0 0
geDaante
Kan zijn, maar even uitgaande van Ajax' hoofddoel binnen de eigen visie, namelijk spel in balbezit en vanuit de opbouw en balbezit heersen en kansen creëren, had het veel beter gestaan. Goed staan in de omschakeling is belangrijk, met name om de bal snel weer te kunnen heroveren en de counter eruit te halen, maar bij velen lijkt dat wel het belangrijkste aspect aan het spel van Ajax te moeten zijn.

Ik zie het meer zo, hoe beter je aan de bal bent op het middenveld, hoe makkelijker de opbouw, hoe beter het spelmaken, hoe beter het combinatiespel, hoe beter de aanvoer naar de aanval. En ook veel minder (cruciale) fouten en balverlies op het middenveld, waardoor je minder hoeft om te schakelen, en je je verdediging ontlast, en ook niet steeds op en neer hoeft.

Zo'n Alvarez, dat voelt met zo'n lompe verdediger lekker degelijk en safe, maar die verdedigde niet eens goed, maar ook aan de bal bracht hij Ajax (met name Dest) juist in penibele situaties. Dus zowel verdedigend als aanvallend heel matig, waardoor je het verdedigend extra zwaar krijgt (indien de tegenstander druk zet, gelukkigerwijs deed men dat nauwelijks tot niet).

Verder liep het elftal van Ten Hag vaak ook achteruit, in plaats van collectief druk te zetten. Of de voorsten probeerden het even, terwijl de verdediging en lagere middenveld achteruit liep. Sowieso vaak een opgedeeld team, wat ook logisch was, met een erg diepe 10, en twee verdedigers op het middenveld.

In zo'n opstelling en speelwijze zou het duo Gravenberch en Eiting inderdaad heel kwetsbaar zijn. Houd je de linies kort op elkaar, sluit je goed aan, verdedig je vooruit en zet je collectief druk, zou het geen probleem moeten zijn denk ik. Eiting positioneert zich goed, Gravenberch heeft loopvermogen.

Maar ik zou als je met een 10 speelt, dan ook graag zien dat de driehoek een beetje kantelt, dus een beetje tussen een punt naar voren en punt naar achter in, met Eiting dan op 6, Gravenberch links van hem en wat hoger op het veld, en de 10 dan weer heel iets naar rechts en weer iets dieper.
0 -1
Ozymandias
Waar heb ik geschreven dat Ajax het mogelijke vertrek van Onana met Scherpen moet opvangen? Ik heb veelvuldig geschreven dat ik Scherpen nog niet goed genoeg vind voor het eerste van Ajax. Als alle vijf door jouw genoemde spelers vertrekken zou ik het volgende doen:

Veltman -> Schuurs -> Jurriën
Tagliafico -> Martínez -> Gravenberch -> Taylor
Onana -> Aankoop (Van Crombrugge)
Vd Beek -> Aankoop (Henrique)
Dest -> Mazraoui -> Quinten

Daarbij zou ik nog een linksback (Castillo) kopen als back-up van Martínez. Mede zodat in geval van nood Martínez als centrale verdediger kan spelen. Met die drie aankopen zou Ajax volgens mij meer dan genoeg kwaliteit in de spelersgroep hebben.
0 0
eros
Het minimale wat er bij moet komen zijn 2 middenvelders om naast Martinez neer te zetten wanneer vdBeek vertrekt.

Daarnaast zou een linksback wel prettig zijn als Tagliafico vertrekt.

Nu Botman vertrekt, en mogelijk Veltman, kan je het opvangen met Schuurs en Timber. Maar een extra CV zou toch wel fijn zijn.
0 -3
Schip
Je hebt Gravenberch, Timber, Taylor, Unuvar en Marin, als Donny inderdaad vertrekt. Martinez kan prima op linksback. Je moet kunnen tikken op het middenveld.
0 0
Vlieske
Niks niks kopen nu. Nu juist met je levensader aan de gang. Dan Europees maar even een stap terug maar erna ga je er weer 2 vooruit.
1 -1
Ozymandias
Ik vind dat zelfs als Tagliafico (waarbij Martínez op linksback komt te spelen) en Vd Beek vertrekken Ajax maar één aankoop op het middenveld nodig heeft. Voor de andere twee posities op het middenveld zou ik Eiting, Lang, Jensen, Quinten, Gravenberch en Taylor de concurrentie aan laten gaan. Ik zou wel graag zien dat Ajax een linksback koopt die met Martínez de concurrentie aan kan gaan zodat als Blind niet beschikbaar is Martínez centraal achterin kan spelen en de gekochte linksback een basisplaats kan krijgen.

Basis: Martínez, Blind, Schuurs en Mazraoui
Back-up: Aankoop, Pierie*, Jurriën en Quinten

*Waarbij Pierie dus alleen nodig is als twee van de drie andere linksbenige verdedigers (Blind, Martínez en de gekochte linksback) niet beschikbaar zijn. Ik zou dan misschien zelfs Jurriën de voorkeur geven als linkercentrale verdediger. Hij heeft een redelijke tackle in zijn zwakkere linkerbeen dus dat lijkt me best mogelijk.
1 -1
Hollister
Sorry, maar misschien ben ik enige hier, maar van dit beleid snap ik werkelijk niets... totaal geen ondernemersrisico wordt er genomen, terwijl juist nu, in deze fase je als Ajax zijnde een slag kan slaan...
Ja, Ajax gaat net als iedere club in de wereld, enorme last ondervinden van deze crisis, maar nu even naar de financiele cijfers;
Boekjaar 2019/2020 stonden we bij de halfjaarcijfers op een winst van 53 miljoen euro... ondanks dat toen de Corona crisis nog niet begonnen was zal in september toch echt een prima tot zeer mooie winst behaald moeten worden over dit boekjaar (minimaal 30/40 miljoen) Ev zal dan zo rond de 250 miljoen bedragen.
De transfer van Ziyech zit hier dan nog niet eens bij.
Dan het boekjaar 2020/2021: Los van het feit dat we met elkaar nog niet weten of publiek wordt toegestaan en in welke aantallen, mate, zal ongetwijfeld het operationeel verlies enorm zijn .. ok stel 40 a 50 miljoen (uitgaande van geen publiek, dus max), dan nog......
Ajax begroot geen CL groepsfase (vorig jaar wel, maar doorgaans max overwinteren EL) dus als men nu de CL groepsfase haalt dan zal minimaal 40 miljoen binnenstromen (afgelopen 2 jaar 90 en 55 miljoen!)
En dan de transfers.. die ook niet worden opgenomen in de begroting.
nu zullen we al als zekere transferinkomsten kunnen rekenen (als Ziyech na 1 juli wordt overgeheveld) 55 tot 60 miljoen (Sierhuis, Zeefuik, Ziyech, Botman)
Dan: Is het zo moeilijk in te schatten (en dat is aan Overmars en RvC) dat er wel een hele grote kans is dat spelers als Nico, Onana, vd Beek, Veltman, Dest en of een aantal daarvan zullen vertrekken? De gestelde minimum bedragen voor deze spelers zijn al door Ajax vastgesteld.. in totaal hebben we het dan snel over 120/150 miljoen euro.
Daarnaast zijn er nog misschien mogelijkheden (wel minder zeker) om spelers als Danillo, Magallan. Marin, Jensen, Johnsen, Kemper, Ekkelenkamp, Eiting, Mazraoui, Pierie, Labyad te verhuren of zelfs wel te verkopen.
Maar als Ajax werkelijk zou willen zou snel meer dan voor 200 miljoen aan transferinkomsten naast die 40 miljoen CL inkomsten kunnen worden gegenereerd.... dus als je het hebt over bedrijfsrisico nemen of op de kleintjes moet letten dan kan je met deze verwachtingen toch wel enige vorm van risico nemen... ook al zal maar de helft van de inkomsten worden gereduceerd.. ook boekjaar 2020/2021 zullen weer prima cijfers op gaan leveren, weliswaar gecompenseerd door de transferinkomsten en Cl inkomsten, maar uiteindelijk gaat het erom wat er onder aan de streep overblijft.... liever zo dan zoals bij Feyenoord vorig jaar, waar ze operationeel een kleine winst hebben behaald, maar onder aan de streep een verlies werd geleden van 13 miljoen door negatief transferbalans.
Ajax zou in de tijd juist spelers als Igor Gomes, Matheus Henrique, Lucas martinez Quarta moeten proberen te halen... over eren paar weken als alle TV gelden weer vrijkomen in alle grote landen leg je het af tegen deze concurrentie ... ik vind Ajax de laatste tijd te passief en voorzichtig.
Straks wordt in sept, alsnog vd Beek, Nico, Veltman, Onana, Dest verkocht en moet je weer vissen in een hele andere vijver. maar ach, ze zullen wel weten wat ze doen, hoop ik maar.
2 -3
AlexIbarra
Je verhaal is wat lang (heb ik zelf soms ook last van) maar ben met je eens dat we deze transferwindow moeten profiteren vd ellende bij de rest, ipv mee te huilen.

Anderzijds is CL-plaatsing nog niet zeker, is er nog niemand verkocht (Ziyech was voor Corona en Antony kwam erbij) en hebben we een grote selectie.
Het zou nu dus raar zijn als Lenderink al zou roepen: "Wij gaan knallen!"

Als we straks Donny en Nico voor 75 hebben verkocht en hopelijk nog wat tweede garnituur voor Botman-achtige prijzen hebben kunnen slijten, is de situatie compleet anders. Met 100 miljoen in de tas en 6 lege plekken, kun je volgens mij zeggen dat er zowel financieel als qua selectie zeker wel weer iets bij kan.

Uiteraard niet dan pas beginnen met nadenken over wie we willen halen maar laten we voorlopig niet te veel de rijke stinkerd uithangen in de media.
0 0
Schip
Ondernemerschap is niet blind kopen. Ondernemerschap is visie.
0 0
Hollister
Wie heeft het over blind kopen? Ondernemen is ook risico's durven nemen, investeringen durven doen, out of the box denken, je kansen pakken als ze zich voordoen. Zou het blind kopen zijn als je een speler als Igor Gomes, matheus henrique of lucas Quarta voor een mooi bedrag kan kopen omdat die clubs van hun financiele problemen heeft en heel snel geld nodig hebben.
Zie bv wat Ajax gedaan heeft met Santos nu en in recentelijk verleden met Sao Paulo door de transferrechten van Neres af te kopen.
Ajax moet werken aan een naam als betrouwbare partner en een positief imago en een club die dit soort clubs helpt ipv uitbuit?
0 0
geDaante
Het aankoopbeleid en de mensen die daar over gaan, mogen eerst wel flink op de schop voordat je wéér tientallen miljoenen uit gaat geven aan miskopen.

Jeugd biedt inderdaad geen garantie, is een gok, maar dat zijn aankopen net zo, meer nog, omdat zij niet in het Ajaxspel opgeleid zijn, moeten acclimatiseren, niet echt van dichtbij zij meegemaakt en zien spelen en trainen, etc. En zeker zolang er aankopen gedaan worden als Marin, Alvarez, Magallan, Kristensen, Bandé, etc., heb ik weinig vertrouwne in het aankoopbeleid.

Daarbij staat Ajax voor jeugd, en dus ook als je eens heel veel geld hebt. Als je dat bij veel geld ineens overboord gooit, ben je dus eigenlijk gewoon net zo'n ordinaire koopclub; ben je in armere tijden puur een opleidingsclub omdat je geen geld hebt.

En daarbij heeft Ajax altijd de meeste successen behaald met relatief heel veel jeugd, aangevuld met goede, zeer gerichte aankopen, en de juiste coach voor de groep.
0 -5
Ajax4life16
van die 55/60 miljoen blijft er misschien 30/35 over aan liquide middelen. ongeveer 20 daarvan is uitgegeven aan Antony. Daarbij gaan we een groot operationeel verlies maken dit en volgend jaar, dus het is volkomen logisch om nu de hand op de knip te houden. Als je iets van financiën begrijpt dan begrijp je ook dat er na de bruto inkomsten een vrij groot deel er nog vanaf gaat. Bij transfers zijn dat doorverkooppercentages, percentages van de transfersom voor de speler en voor zaakwaarnemer, belasting, tekengeld etc.
1 0
Hollister
Allemaal leuk voorgerekend hoor, maar huidige boekjaar maken we gewoon zonder Corona meer dan 50 miljoen winst met alleen een transfer van de Ligt en Dolberg (samen zo n 100 miljoen) en CL inkomsten (55) .... daar zijn ook al die kosten vanaf gegaan....
Van de transferinkomsten besteed Ajax doorgaans maar 30% voor nieuwe aankopen... van de overige 70% bruto transferinkomsten mag jij dan nog 50% kosten en andere inhoudingen aftrekken.. dan nog blijft er 30 a 40 miljoen netto transferinkomsten over.
Stel Ajax verkoopt nu Onana, vd Beek en Nico samen voor 100/110 miljoen euro (35,45,25) .. men heeft nu al voor 50/55 verkocht (Ziyech, Botman, Sierhuis, Zeefuik) ... samen is dat 160 miljoen.. Ajax koopt voor 50 / 55 miljoen (Antony nu al gekocht) van die overige bruto 100 miljoen gaan nog eens 50% af aan kosten, belastingen, premies, opleidingsvergoedingen, zaakwaarnemers, enz dan nog houdt je nog 50 miljoen netto over.
En dan zitten we nog maar in de eerste transferperiode van dit boekjaar... verkopen in de winter, die ook meetellen voor dit boekjaar zijn nog niet eens meegerekend.
samen met de inkomsten uit CL (40 miljoen is toch 80/90% zeker) heb je toch al lang alle tekorten uit de operationele kosten gedekt? of reken ik nu verkeerd?
ik ben geen boekhouder, maar leg mij dan even uit waar ik fout ga?
Ik zie het niet anders dat Ajax ook boekjaar 2020/2021 gewoon weer een prima positief saldo gaat behalen bij de jaarrekening... weliswaar door de CL en transferwinsten, maar dat maakt dan toch niet uit? het gaat toch om het eindresultaat?
1 -1
Ozymandias
De kosten voor de zaakwaarnemer en het tekengeld wordt normaliter door de kopende club betaald. Verder moet de verkopende club alleen een percentage aan de speler afstaan er specifiek in zijn contract was opgenomen dat hij zo'n percentage zou krijgen en dat is relatief zeldzaam.
1 0
Ajax4life16
Ja wij zijn ook wel een de kopende club he. Daarnaast kan ik me herinneren dat Raiola ongeveer 10 miljoen kreeg voor de transfer van de Ligt en is het volgens mij niet zo zeldzaam als je zegt maar goed.
0 0
Hollister
gelul Ajax4life, jij stelt het iets verkeerd op...
Kijk, Overmasr heeft heel simpel gesteld dat de transfer van de Ligt Ajax minimaal 75 miljoen netto moet opleveren ... en ja Raiola krijgt 10 miljoen... dat is dus door Overmars gewoon in de prijs verwerkt (of een deel ervan) .. wij moeten afgaan op datgeen in de media verschijnt, juve kan ook best bv 5 miljoen betaald hebben.. al dat soort dingen weten wij niet.
Overmars denkt gewoon wat hij voor Ajax wil hebben voor een speler, alle andere bijkomende kosten berekend hij gewoon door in de vraagprijs.
En dan nog... van die 85 en 75 miljoen van frenkie en de Ligt blijft echt wel meer netto over dan de 50%
ja, er gaat best veel af van een transfersom, maar volgens mij houdt je gemiddeld zo n 55/60% netto over, En bij eigen opgeleide spelers ligt dit nog hoger
0 0
Ozymandias
Ahh, sorry ik dacht dat je het over het geld had wat Ajax krijgt voor de spelers die worden verkocht. Raiola kreeg van Juventus een bedrag voor de transfer van De Ligt. Dat was dus niet een bedrag wat Ajax aan hem moest afstaan.
0 0
Sanalologo
Beetje dom om veel risico te gaan nemen op het moment dat je niet weet wanneer er weer publiek in kan. Wel of geen publiek is gewoon een verschil van 40 miljoen. Niet zo dom doen man.
2 0
Aspers73
Mensen die over covid-vaccins praten neem ik niet serieus.
4 -4
ELMagico
Ik ben het volledig met je eens. Maar laten we niet vergeten dat zij spreekt vanuit haar rol als cfo.
1 -1
ghouleseddik
Je kunt ook niet vaccineren tegen een ziekte, alleen tegen het virus dat de ziekte veroorzaakt. Dombo.
2 -1
ELMagico
Er is geen ziekte of virus.
1 -2
ghouleseddik
Aluminiumhoedje gespot.

Toet toet boing boing
0 0
Ajax114
Kan deze domme vrouw haar mond houden. Mega verkopen gedaan maar volgens mij vloeit de helft daarvan weer terug naar de speler zelf en makelaar. Begrijp elk jaar niet waarom er zo weinig winst wordt gemaakt. Nu weer 45 M voor Ziyech. Ben benieuwd hoeveel Ajax daar daadwerkelijk van over zal houden. Denk dat iedereen zal schrikken hoe weinig dat is.
2 -10
Sanalologo
Vraag me af wat jij allemaal in je mars hebt als je deze vrouw dom kan noemen..
1 -1
Ozymandias
Je hebt geen idee waar je het over hebt maar noem de financieel directeur van Ajax die perfect weet waar ze het over heeft een domme vrouw. Mijn god wat een trieste figuren zijn hier op AjaxShowtime actief...
4 -1
godlike
Jij denkt dat als je een speler verkoopt je er ook dat bedrag aan overhoudt? En die domme vrouw bekleed een functie waar jij alleen maar van mag dromen. Dat heeft ze vast niet gedaan met jouw VMBO-diploma.
2 -2
Schip
Op zich prima. Even een rem op die kooplust. Enige die ik nog graag zie komen is Ihattaren. Voorin zitten we goed als Tadic zijn scherpte hervindt. Nog niet helemaal overtuigd van Traore in de kleine ruimte, denk eerder dat Brobbey hem voorbij zal gaan.

Achterin zal er wel nog wat bij moeten als Nico, Veltman en evt Dest vertrekken. Onana idem.
0 -1
Bky
Hoezo, we hebben toch gewoon 400 miljoen op de bankrekening enzo, dat lees ik hier vaak genoeg op AS, we kunnen iedereen kopen die we willen, gewoon kopen!1!!!
5 -4
PeterVKV
Lees het verhaal dan
2 -2
TPajaxfan
Lees het sarcasme dan
4 -1
PeterVKV
helemaal gelijk, stom, nog vroeg laten we maar zeggen
3 -1
Dennis129
Ajax moet sowieso een creatieve middenvelder halen als vervanger van Zyech. Hoeft niet perse een 10 te zien maar kan ook een goed voetballende controleur zijn. We hebben afgelopen seizoen Gezien wat een gigantisch probleem we hadden toen hij wegviel.
Aanval is momenteel prima voorzien. Een linksback erbij en de verdediging staat ook.
Op het middenveld komen we gigantisch veel kwaliteit tekort. Vd Beek is prima, Martinez goed, Gravenberch talentvol maar kan je nog niet op bouwen. Marin, Alvarez, Eiting, Lang en Ekkelenkamp zijn geen middenvelders waarmee je in de Champions League kan aankomen. Dus 1 liefst 2 goede middenvelders erbij. Ekkelenkamp en misschien Lang ook verhuren. Alvarez kan je als 1e of 2e rcv gebruiken. Eiting komt simpelweg tekort kan je op deze leeftijd na een paar jaar wel concluderen en dus verkopen.
3 -4
PeterVKV
Wow, jij schrijf dus zomaar 5 Ajax middenvelders volledig af. Als Ajacied heb ik nog altijd hele goede hoop dat minstens 3 van deze 5 spelers ons behoorlijk gaan verrassen in het nieuwe seizoen. Daarbuiten is Donny meer dan prima alleen.
0 0
Dennis129
Ik schrijf alleen Eiting volledig af. Alvarez als middenvelder maar niet als cv.
Lang en Ekkelenkamp zou ik verhuren, omdat ze nu nog niet goed genoeg zijn. Wellicht met een jaar eredivisie in de benen wel. Marin heb ik hele grote twijfels over.
1 -1
Hollister
Leuk PeterVkV, vertel jij ons dan even met welk middenveld wij dit komend seizoen de competitie en de Cl in gaan? Ben erg benieuwd ... en dan even ervan uitgaan dat naast Ziyech ook, Donny en Nico vertrekken. En geef dan ook even de backups aan als een van de basisspelers geblesseerd is... ben retebenieuwd
0 0
Ozymandias
Mag ik daar ook antwoord op geven of alleen Peter? Zolang er niemand wordt verkocht heeft Ajax met Vd Beek, Martínez en de keuze uit Eiting, Lang of Gravenberch een goed middenveld hebben. Als Tagliafico en/of Vd Beek worden verkocht zal Ajax waarschijnlijk een middenvelder kopen. Ik hoop dat ze voor Henrique gaan en als hij onhaalbaar blijkt zou ik Veerman van Heerenveen kopen. Deze spelers zijn qua type precies het soort speler wat Ajax het hardst nodig heeft. Spelers met de pass- en traptechniek en het spelinzicht hebben waarmee ze als opbouwende middenvelders het spel kunnen verdelen. Als ze zo'n type naast Gravenberch zetten zouden er twee opbouwende middenvelders staan die opbouwend veel toevoegen.
0 0
ajaxminimax
Een creatieve middenvelder halen moet inderdaad, maar laten we 1 ding niet vergeten: Ziyech kun je niet vervangen, een speler die hem direct kan vervangen is niet te betalen voor Ajax. Zelfde gold vorig jaar voor de ligt en de jong, dat zijn spelers van de buitencategorie en die zijn helaas niet te vervangen...
2 0
ajaxminimax
Komt over als een hele verstandige vrouw. Moet sowieso zeggen dat Ajax er een goede directie heeft zitten nu. Echte voetbalmensen samen met mensen zonder voetbalachtergrond. En qua financieel is het wel eens lekker om te weten dat er iemand zit die niet overal geld achteraan smijt
6 -1
DaarHoordenZijEngelenZingen
Ja, er is de laatste tijd veel geld uitgegeven (veel meer dan in de jaren onder de Boer). Nu met de coronacrisis moet je toch voorzichtiger zijn. Wat doen de sponsors? Hoe ontwikkelt de markt zich? Het is een onzekere tijd en je kunt beter nu je goede spelers behouden en misschien 1 gerichte aankoop doen (het liefste een linksback vind ik).
0 0