Lang mee met Ajax 1, Gravenberch bij Jong

BvdPloeg, 15-03-2019 om 16:00, 12480 views, Ajax Showtime |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Noa Lang heeft met zijn goede invalbeurt in de wedstrijd tegen PEC Zwolle een plekje verdiend in de selectie voor het duel met AZ. De middenvelder hoeft vrijdagavond niet bij Jong Ajax op te draven van coach Erik ten Hag.

Ryan Gravenberch - die woensdag ook bij de selectie zat, maar niet inviel - zal wel van de partij zijn bij de beloften van Michael Reiziger. De ploeg gaat op bezoek bij Top Oss. Ook Jurgen Ekkelenkamp zal daar zijn. De middenvelder maakt na een operatie zijn rentree. 

Voor Jong Ajax is de uitwedstrijd in Oss een duel tussen de nummers acht en negen. Wie wint, houdt aansluiting met nummer zes Roda JC. In de derde periode is voor beide ploegen weinig meer te halen. Jong Ajax veroverde in de acht laatste wedstrijden 'slechts' tien punten, Top Oss maar acht.

Het eerste elftal gaat zondag om 14.30 uur op bezoek bij AZ, de nummer vier van de ranglijst in de Eredivisie. In de Johan Cruijff ArenA werd het eerder dit seizoen nog 5-0. Over wie Ten Hag wel en niet kan beschikken, is echter de vraag. Woensdag misten Hakim Ziyech en Frenkie de Jong de wedstrijd tegen PEC nog door lichte blessures. Zij blijven onzeker.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Minsc
Hoezo is Noa Lang opeens zo populair hier? Bakte er toch niet veel van het afgelopen jaar?
0 -6
altijdwelwat
Is dit hele seizoen al de meeste constante factor bij Jong , is pas 19 jaar en heeft de laatse tijd op alle gebieden stappen gemaakt. Ontwikkelt zich prima en word daarvoor beloond, echte Ajacied het is hem gegund.
1 0
Tecmessa
Heb te weinig JA gekeken dit jaar; maar is dit vergelijkbaar met Nous? Andere positie en sindsdien enorme stappen aan het zetten? Heeft Noa kans om volgens jaar echt aan te haken?
1 0
Tinus
Echte Ajacied en doet het ook goed toch?
2 0
Web
Lang is helemaal niet zo populair hier, maar hij speelt de laatste tijd goed
5 0
MelleAfca
Frenkie dus fit, Ziyech niet 100%
1 0
Labrador
Al is Ziyech 95%. Die moet spelen
1 0
AJAIXIXIXI
Verdient! Lijkt me een hele interessante speler voor volgend jaar.
8 -1
chuckie88
Ben ik de enige die de ontwikkeling van Gravenberch dit jaar vind stokken? Het lijkt erop dat hij een mentaal of motivatieprobleem heeft.. is ook al eens disciplinair gestarfd is geweest? Weet niet, maar mijn gevoel is niet goed bij hem.. zeker met die Raiola als zaakwaarnemer
7 -4
wolterx
Verre van imo, speelt veel wedstrijden en zijn template ziet er ook heel netjes uit dit seizoen. Enorm positief betrokken bij Jong Ajax hun aanvalsspel maar ook behouden van bal als er druk om hem gezet aan het worden is, passing is 85+ acc, aardig goed op zijn dribbels en betrokkenheid bij opbouw naar goals is bizar hoog voor zijn leeftijd, kan (moet) stappen zetten op defensief vlak (druk zetten) en heeft nog te vaak balverlies door aanname/slecht getimed dribbel (takeovers) wat dus ook regelmatig een tegengoal tot gevolg heeft. Dat laatste geeft aan dat het geen cvm is waar hij dit seizoen staat om zich te ontwikkelen. Als LCM met een stofzuiger achter hem zou hij beste tot zijn recht komen, zeker als hij die momenten beter aan gaat voelen waarop hij meer risico of juist minder risico kan nemen.
6 -2
chuckie88
Bedankt Wolterx .. nu ben ik weer gerustgesteld.. zeker als dit uit jouw mond komt... was al bang dat ons volgende pareltje (na Nouri, Kluivert, Redan,) om welke reden dan ook het niet zou redden... gelukkig nog heel jong en deze jongen heeft gewoon iets...
BTW Welke van de onder 17 en 19 jongens zie jij echt nog exceptionele kwaliteiten? Unuvar, Hoogewerf, Brobby, Dest?
3 -1
FlyingDutchMan
Toch is Ryan na de winterstop een stuk minder overtuigend dan de eerste helft van het seizoen.
2 -1
appeltje
Voor de winterstop: 12 wedstrijden, 1 goal, 3 assists.
Na de winterstop: 6 wedstrijden, 3 assists. Laatste 2 wedstrijden na 63 en 45 minuten gewisseld.
3 0
appeltje
Is pas 16 hè. Zijn ontwikkeling loopt natuurlijk niet lineair.
6 0
Ajacied33
Ik hoop wel dat Frenkie en Ziyech zondag kúnnen starten
3 0
mistermiyagi
Gravenberch moet een hele wedstrijd spelen bij Ajax 1 of bij Jong, Lang moet je volgend seizoen verhuren..
1 -9
Sampaoli
Verhuren? Nee man. Volgend jaar zitten Gravenberch en Lang beide vast bij de selectie.
11 -1
altijdwelwat
Ik verwacht ze ook beide vast bij de selectie , vind wel dat Lang momenteel verder is als Gravenberch maar dat is logisch gezien het leeftijdsverschil. Veel vertrouwen in deze jongens.
4 -1
Rentokill
Doe niet zo raar. Lang gaat volgend jaar gewoon zn kans grijpen.
10 -1
Fluitje
Noa is een baas. Als Rotterdammer weg bij Fey omdat Ajax zijn club is.
14 0
Kikke
leuk stuk over hem gelezen net op Ajax showtime, over lang!
2 0
Lazell
Sowieso. Heeft wel zo'n Rotterdamse kop, maar dan mét verstand blijkbaar.
5 0