Onana dacht 'wat is dit?' bij vertrek sterkhouders

SJvanveen, 05-11-2017 om 10:49, 19829 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

André Onana baalt nog steeds van het vertrek van Peter Bosz, Davinson Sánchez en Bertrand Traoré bij Ajax. De goalie wilde zelf bijna ook Amsterdam verlaten nadat hij hoorde dat veel sterkhouders de Amsterdamse club verlieten. Dit vertelt de Kameroener in gesprek met de NOS.

'De manier waarop ze vertrokken was verrassend', begint Onana. 'Na de Europa League-finale hebben we met de trainer gepraat. Peter zei dat niemand ging vertrekken, hij het team bij elkaar zou houden en nieuwe spelers zou kopen. Ik was vervolgens op de Confederations Cup, toen ik las dat Peter weg was. Ik dacht: wat is dit?', legt Onana uit.

'Een paar weken eerder zou iedereen blijven, drie weken later was iedereen weg', vervolgt de keeper, die ondanks zijn recente contractverlenging nadacht over een vertrek uit de hoofdstad. 'Natuurlijk', stelt Onana. 'Andere jongens begonnen er ook over na te denken. Maar zo gaat het in het voetbal. Vandaag heb je vrienden, morgen weer een andere.' 

Na een goed huidig seizoen vindt Onana het aankomende transferzomer mogelijk tijd voor een transfer naar het buitenland. Maar de focus blijft voorlopig op Ajax. 'Ik moet laten zien wie ik ben en blijven vechten. Volgend jaar zien we weer. Ik moet het hier goed doen, dan heb ik komende zomer een keuze. Wat mijn rol daarin is? Ik probeer gewoon mijzelf te zijn. André Onana.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trooop
Dit is maar 1 van de redenen waarom bosz' vertrek een naaistreek was. Hij had niet alleen de buitenwereld verzekerd de beste spelers te behouden en zelf te blijven, maar kennelijk ook de spelers. Heel nederland voetballand sidderde nog na van geluk en stond bol van de hoop en grote verwachtingen voor komend seizoen. En poef, weg was bosz. Vanwege een conflictje over wat assistenten. Als hij werkelijk dolgraag had willen blijven, had hij daar oorlog over gemaakt. De publieke opinie was na vorig seizoen zo zwaar op zijn hand, die strijd had hij met twee vingers in de neus gewonnen. 1 zinnetje in de media om de druk wat op te voeren, had al genoeg kunnen zijn. Maar hij heeft het niet eens geprobéérd. Hij schoof Ajax aan de kant als een of ander lelijk wijf, uit puur persoonlijke overwegingen. Een vernedering was het, en is het. Een naaistreek kortom.
3 -9
AjaxPassion
Jep opnieuw met je eens trooop. Ajax heeft hem te makkelijk laten gaan, maar dat Bosz geen fuck om Ajax gaf is inmiddels ook wel duidelijk...
0 -1
MickS
Goh jij hebt het voetbalnieuws rondom dit gebeuren echt goed gevolgd zeg!

......not.
2 -1
3sterren
Best grappig dat menig post vandaag met het woordje ”Als” beginnen ...
De meest in het oog springend vond ik die van ’Ajax4xbestevaneuropa’.

; )
0 -1
3sterren
Er gaan geen spelers weg, ik houd het team bij elkaar, aldus P. Bosz.
De ’P.’ staat voor Pinokkio ...
2 -6
DS
Als Bosz had waar gemaakt wat hij zijn spelers beloofd had, hadden we nu gewoon Championsleageu gespeeld.
De waarheid om waar het werkelijk fout gegaan is zullen we helaas nooit achter komen, wel is het dood zonde, het team van vorige jaar was speciaal.
3 0
GvanderK
Wat had het seizoen toch anders kunnen zijn als Dennis Bergkamp en Vd Sar het nooit voor het zeggen hadden bij Ajax.
3 -1
Web
Maar Onana hou je toch niet, die gaat aan het eind van het seizoen vertrekken. Dat zelfde geld voor Ziyech en misschien ook wel Dolberg.

Frenkie zit nu in een lastige positie, maar word volgend seizoen de leider op het middenveld
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
Als Johan nog leefde dan had iedereen naar Johan geluisterd. Dennis had een toontje lager gezongen aangezien Bosz goed bij Cruijff lag. Nu ziet Bergkamp zichzelf als iemand die Cruijff's visie vertolkt.
Maar was je Dennis toen Cruijff eind 2015 opriep om achter hem te staan omdat hij Jonk terug wilde? Dennis hield zijn mondje. Johan had 1 eis: Jonk terug of hij was ook weg.
En dus kon de toen al doodzieke Johan zo de deur uit lopen zonder dat iemand erom maalde. Paar maanden later was hij dood. En nog heeft Bergkamp het lef om te zeggen dat hij Cruijff's visie uitdraagt. Nee Dennis, je verstopte je toen Johan je nodig had.

Everton speelde laatst met hun 2e elftal in Europa. veel jeugdspelers etc. Toch deed Klaassen niet eens mee. Dus de nr 10 + aanvoerder van Ajax vorig jaar die stelt werkelijk niks voor bij de nr een na laatst in Engeland...
De aanvoerder van dit jaar Veltman die moest bij een belangrijke wedstrijd tegen Frankrijk op de bank, Mensah debuteerde. Dus liever een 18 jarige debutant dan iemand met + 150 weds. Ajax 1 en aanvoerder. En toch kan je dit Advocaat moeilijk kwalijk nemen, want hoe vaak zie je aan Veltman's spel dat hij + 150 weds. Ajax 1 speelde? Levert nog steeds simpele ballen in, overtredingen op helft tegenstander en pakt onnodige kaarten.
Als je linksbuiten bent voor wie zou je banger zijn: Tete of Veltman? Tete moet je 3x voorbij en dan nog kan er een messcherpe sliding komen. Als Tete over 2 jaar voor 30 naar City ofzo gaat staat Ajax dik voor lul. Want Veltman verkopen ze hooguit nog aan Hoffenheim ofzo.

Riedewald kreeg in de voorbereiding nr 44 ofzo dus wist genoeg. Dijks had geen nummer maar haalde ze 2x terug, zal Riedewald ook wel hebben gedacht: Als dat zo maar kan dan had ik nu ook nog bij Ajax in de basis kunnen spelen.

Ajax ontving 70 miljoen afgelopen zomer en kocht voor 15 in waaronder 2 reservekeepers. En je dan afvragen waarom je geen Europees speelt als Davy,Traore,Sanchez weggaan, 3 basisspelers.
Als er geen vervangers nodig waren dan had je vorig jaar wel een hele goede bank als de opvolgers al in huis waren. Want waarom anders zo lang wachten met aankopen, je wil je selectie op peil hebben voor de CL voorronde.
Goed team he dat Nice, staan ze nu eindelijk top 10 in Frankrijk? We verloren gewoon eerst van een middenmoter en daarna van een stelletje vikingen. Maar rolde er koppen? Niet dat het Keizers schuld is, maar met 150 miljoen op de bank en rijker zijn dan ooit geen Europees spelen lijkt me toch wel reden om alle alarmbellen te laten rinkelen.
Maar bij Ajax denken ze: Volgend jaar beter!
Red bull, Rapid wien, Molde, Rosenborg. In 5 jaar tijd 4 wintersportclubjes.
2 0
AIR-S
Huh? Maar Peter wist al in de winterstop dat hij wegging.
1 -4
Sjaakvaak
Hij riep vanaf de winterstop dat hij de assistenten wilde vervangen. Met als drukmiddel dat hij zou vertrekken.
1 -1
AIR-S
En dan na de finale (toen het duidelijk was hij niet mocht bepalen wie er allemaal op de bank naast m zaten) gaat hij tegen de selectie liegen dat hij blijft?

Hij lult maar wat.
0 -2
daancruijff14
Het verhaal van peter klopt van geen kanten
8 -4
3sterren
”P.” Staat voor Pinokkio ...
0 -3
Duif63
Dat dachten we allemaal André behalve de RvC, het TH en een paar domme supporters hier op de site. Gemiste kans om jarenlang te domineren in Nederland en weer aanzien in Europa te krijgen.
0 -1
mvdk
Ons TH heeft een grote fout gemaakt door Bosz te laten gaan. Bosz wou blijven, maar ze zaten Peter dwars omdat oa die dikke brilsmurf er weer bij moest... Best kans dat iedereen er toen klaar mee was en dat dat de reden is waarom Sanchez perse weg wou. Kijk maar naar de reactie van Onana, die zich blijkbaar ook nog maar net in kon houden.

Goed gedaan Technisch Hart. Jullie hebben de Europa League finalist de nek omgedraaid en ervoor gezorgd dat we weer terug bij af zijn. Wel met een hele volle bank...
3 -3
vdvaart23
En toen hoorde hij dat younes bleef en was alles weer goed
0 0
3*stars*3
Als ze in Dortmund geduld hebben met Bosz, haalt hij Onana 100% op.
Die Burki is niks.

Trouwens begrijpelijk dat hij ook aan een vertrek dacht, na zijn contractverlenging en zo'n 'We're back'' seizoen...
1 -1
Middenweg401
"Nu moet ik spelen voor Ajax, en volgend jaar zien we wel weer". Duidelijk.
7 -2
afca95
Haha net of het een straf is!
2 0
Rogmentus34
als bosz wordt ontslagen bij Dortmund gauw het hele technisch hart eruit flikkeren en bosz een mooi contract en een grachtenpandje aanbieden!
8 -5
BokkieBokstra
Nooit meer Bosz wat mij betreft na het rot geintje wat hij geflikt heeft. Uit dit verhaal blijkt ook, Bosz zou gewoon blijven. Totdat er een aanbieding kwam en hij ten koste van Ajax het probeerde goed te praten. Vond dat voor vorige seizoen dat Bosz zijn kans moest krijgen maar nu denk ik: ik zeg nee tegen Peter B.
1 -2
vdvaart23
Bosz had de beste selectie in jaren. Ook hiermee kon hij geen prijs halen. Ik heb genoten vorig jaar, begrijp me niet verkeerd, maar Bosz is niet 1 0f andere verlosser. Gewoon een trainer die veel risico neemt, daarom leuk voetbal laat zien maar aan het eind van het jaar altijd met lege handen staat.
4 -6
Joseph
Liever een heel jaar met plezier naar Ajax kijken en de finale EL spelen, dan dit drama en misschien kampioen worden.
2 -2
Web
Vanmorgen hoorde ik van een vriend van mij dat in de winter stop Arne Slot op de plek van Spijkerman komt, hij hoorde dit bij PEC waar ze Slot goed kennen.

Slot zit sins deze zomer bij AZ, en heeft vorig jaar bij Cambuur gezeten. Daar heeft Keizer ook getraind , toeval?
1 0
Pauw
Dit zegt iets over Bosz? Ja inderdaad. Al Bosz er vanuit is gegaan t tij nog in zijn voordeel te hebben kunnen keren, dan ga je je spelers ook t ideale toekomstbeeld voorschotelen. Als de spelers twijfel hadden geroken dan waren ze ook eerder geneigd geweest te vertrekken.

Dat de spelers verrast waren na t t vertrek van Bosz begrijp ik, maar is zeker Bosz niet te geheel te verwijten.

———

Je kunt Bosz verwijten vooruit te hebben gelopen op een nog niet verzekere toekomstsituatie, maar ik vraag me af of je in deze wereld ver komt door t ideaal ‘gij zult louter waarheidsgetrouwe uitspraken doen’ in stand te houden. Bosz handelde hier pragmatisch en dat neem ik m niet kwalijk.
4 -4
Jaridebeste
Dit zegt ook wel iets over Peter Bosz.
4 -2
Noxin
Gelukkig hebben we met Van Leer een uitstekende vervanger gehaald. De rest van de doelmannen bij Ajax stellen helaas niet heel erg veel voor.
2 -1
simok
Het maakt me weinig uit hoe alles liep. Van Peter Bosz zag je een stijgende lijn, bij bestuur niet. Dat ligt aan de visie. En Bosz heeft niet veel geld uitgegeven als je kijkt naar voorgangers. Er kan er dus maar 1 gelijk hebben achteraf, 1 met de meest duidelijke visie.
4 -2
NoPants
"En Bosz heeft niet veel geld uigegeven als je kijkt naar voorgangers"

Noem mij eens wat coaches op onder wie bij ajax meer dan 32 miljoen is uitgegeven in 1 jaar?
2 0
Web
Bosz had een geweldige selectie, het beste Ajax sinds Eriksen, Verthongen, Aldewereld, Anita, Blind enz

Keizer heeft een veel mindere selectie. Sanchez was zo belangrijk. Traore in Europa, en Klaassen met zijn druk zetten.
4 0
gras
Dit had Petertje-lief niet verteld. Die zat toch al op ramkoers met de directie sinds de winterstop?
14 -2
3*stars*3
Precies en daarom roep ik hier al een lange tijd, dat Bosz het gewoon sneaky heeft gespeeld.
Dit bevestigd het alleen maar...
4 -3
Web
Ja in februari al, tenminste dat zijn Bosz zijn woorden.
3 0
OntlastendeMiddenvelder
Beter als hij weggaat na zich te hebben laten zien in de CL of minstens EL. Het 'kost' ons een hoop duiten als hij deze zomer al weggaat, na een seizoen waarin hij zich nauwelijks in de kijker heeft kunnen spelen en dus minder zal opleveren.
1 0
Bensco
Als je deze zomer al schrikbarend vond ga je aankomende zomer helemaal bedrogen thuiskomen. Van Onana, Veltman en Viergever kunnen we met grote zekerheid vertellen dat ze vertrekken. Ziyech, Dolberg en Younes staan ook op de nominatielijst. Daarbij denk ik dat Sinkgraven ook zijn heil wel elders gaat zoeken.
3 -2
Redrum
Haha dit is zo fucking toevallig! Dat is precies wat ik ook dacht namelijk!
1 0
Bram410
Ben heel blij met Onana, geweldige keeper voor AJAX! In alles een echte AJAX keeper.
4 0
Vlieske
Bosz verliest geloofwaardigheid.
14 -15
Erik87
Bosz wou verder bouwen met het team dat de finale heeft bereikt. Hij mocht dat niet uitvoeren op zijn manier van het TH/RvC. Terwijl hij wel met zijn eigen visie dat resultaat heeft bereikt. Je moet het daarom de mensen kwalijk nemen die hem tegenwerkte.

Het enige wat je Bosz kunt verwijten is dat hij dit gesprek met de spelers al gevoerd had, voordat hij daadwerkelijk de toezegging had dat hij de wijzigingen in de staf mocht doorvoeren. Tegenargument is dat dit gesprek waarschijnlijk 2 weken later al achterhaald was vanwege de interesse van vele clubs.
4 -7
EKS
Er is toch niet bewezen dat Bosz is tegengewerkt. Natuurlijk heb je wel samen te werken met de bestuurders van je werkgever. Hennie Spijkerman zou zelfs overgeplaatst worden om Bosz te pleasen, als ik het goed begreep.
0 -1
Erik87
Misschien is tegengewerkt een ongelukkige woordkeuze. Wel is het zo dat hij niet alle veranderingen mocht doorvoeren in de staf. Dat heeft vd Sar ook bevestigd. Of Bosz daar nu gelijk in had of niet, ik vind het wel mooi dat iemand zijn principes trouw blijft en daaruit zijn conclusies trekt.
0 0
EKS
Dan krijgen we de inmiddels uitgekauwde discussie, dat hij die "principes" ook als smoes zou kunnen hebben gebruikt naar iedereen toe (spelers, supporters, collega's) om het accepteren van een mega-carrière stap te rechtvaardigen.

Je denkt toch niet serieus dat hij was gebleven hé, ook al kreeg hij helemaal de vrije hand bij Ajax.
0 0
Erik87
Vd Sar bevestigde dat hij die eisen op tafel had gelegd. Ook al eerder gedurende het seizoen. Die zijn niet ingewilligd.

En of hij was gebleven als hij wel zijn zin had gekregen is een als, als, als discussie. Bosz heeft nooit voor de keuze gestaan dus zullen we het nooit weten. Ik vind hem daar wel een gentlemen en eigenwijs genoeg voor. Maar dan 9 van de 10 vertrekt is een feit.
0 0
Rentokill
Bosz is correct door niet uit de doeken te doen wat zich heeft afgespeeld. Dat Bergkamp en Co zich probeerden met de opstelling te bemoeien (Bazoer, Gudelj, Tete, Sinkgraven op middenveld) etc. Is slechts een voorbeeld. Niet de reden maar slechts topje van de ijsberg.
1 -9
martin1234
Als je hoofdtrainer bent, dan proberen 30 contract spelers, de voorzitter, de penningmeester, de materiaalman, en de koffiejufrouw zich ook met de opstelling te bemoeien. Dit tezamen met een paar miljoen fans die het beter denken te weten. Als je hoofdtrainer moet je daar boven staan. Daar ben je hoofdtrainer voor. Bosz moet maar niet in Italie, Turkije of Saudi Arabie gaan werken, dan wordt hij helemaal gek waarschijnlijk.
3 0
Rentokill
Daarom is t ook niet de reden maar een voorbeeld van hoe hij werd tegengewerkt. En ja dat zal allemaal wel bij Ajax en Saoedi Arabië horen. Maar dat maakt t nog niet tot iets wat goed is.
1 0
Web
Denk je nou echt dat hij zich wat aantrekt van Spijkerman, echt niet.
Bovendien had Ajax geregeld dat hij naar jong zou gaan.
0 0
Web
Bosz correct, topje van de ijsberg, allemaal aanames
1 0
martin1234
Ah, nou komen de minnen hoor. Bosz is heilig verklaard hier. Maar ik ben het met je eens.
7 -6
Web
Die minnetjes zegt mij helemaal niets.

Wat zij Bosz onlangs, in februari was het al bekend bij vd Sar.

De trein Dortmund kwam langs.
5 -2
BRAMHOUTEN
Precies dit. Het verhaal van bosz wordt ff hard onderuit gehaald door Onana.
4 -1