Ten Hag over Tadić: 'Zijn beste positie is links'

FinnDekker, 01-10-2020 om 21:05, 6507 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het lijkt erop dat Dusan Tadić voorlopig zal blijven spelen als linksbuiten. Dat valt op te merken uit de woorden van Erik ten Hag op de persconferentie van donderdagavond. Op de linkerflank is de Servische routinier van hele grote waarde, veel meer dan in de spits, zo vindt de oefenmeester. 

'Waar Dusan speelt ligt aan de samenstelling van het elftal. Hij heeft er zelf geen stem in. Dusan heeft natuurlijk zijn voorkeuren, maar hij speelt waar het team hem nodig heeft', aldus Ten Hag, die de aanvaller dus het liefst op links posteert. 'Hij haalt daar een heel hoog rendement. Ik denk dat zijn beste positie aan de linkerkant is.'

'Hij is een ongelooflijk goed koppel met Nico (Tagliafico, red.). Dat is een van de redenen dat hij daar speelt. Zij voelen elkaar feilloos aan. Dat samenspel is moeilijk te doorgronden', stelt de coach, die de afgelopen duels voor Zakaria Labyad in de spits koos. 'Maar ik sluit niet uit dat Tadić ook weer op andere posities gaat spelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Middenweg401
Je hebt één overbezette positie in je elftal met Promes, Neres en Lang, en daar ga je één van je meest creative spelers (in het vinden van openingen) posteren?
Vorig jaar vond je rond november je ideale team, en nu ga je gewoon opnieuw het wiel uit vinden..
Tja, dat hakt meer in je kostbare aanlooptijd dan die 2x met 10 man spelen.
0 0
jutter
Ik schrijf al wekenlang dat Ajax ernstig behoefte heeft aan een echte centrumspits en niet één of ander lapmiddel, Labyad bijv. Dat gaat je naarmate het seizoen vordert steeds meer parten spelen. Het blijft voor mij onbegrijpelijk dat Ajax dat heeft nagelaten. Een club die weiliswaar de nodige ambities uitspreekt maar dat is niet terug te zien op het veld. De trainer zal in e.e.a. een grote rol spelen, neem ik aan. Als hij debet is aan deze situatie en vast houdt aan zijn huidige basiself moet hij zo spoedig mogelijk vertrekken, dat lijkt mij duidelijk. Hij is immers maar een passant!
0 0
ETM
Hij werd er een beetje ingeluist door de vragensteller. Die wilde vooral dat TH zei dat Tadic het beste was links omdat hij weet dat 'het volk' Tadic op 9 wilt zien.
Ik hecht ook niet bijzonder veel aan de uitpraken hier van TH. Dat Tadic op links speelt is duidelijk een management- greep. Neres is nog niet op volle kracht en is hij dat wel dan kan ik me niet voorstellen dat Antony naar de bank gaat. Dan komt Tadic weer in de spits. Ook is er Traore die eind vorig seizoen weldegelijk op de deur klopte en heeft hij Labyad er een kans gegeven die hij ook greep in de voorbereiding. In deze fase van het seizoen moet Ten Hag spelers kansen geven. Zo begint een nieuw seizoen bijna per definitie. Een team moet ruimte krijgen zich te vormen en naar mate automatismen vormen worden keuzes steeds vaster.
Promes kan op links maar heeft veel baat bij zwerven. Hij kan niet zoals Tadic vanuit een positie spelen.
0 -1
Aspers73
Dus Tadic op links en het blok Gravenbergh - Alvarez zijn zijn pareltjes. Begin nu toch zeer te twijfelen aan Ten hag en zijn staf.
3 -1
wzawzdb91
Haal dan een spits!!!!
1 0
PeterVKV
Mee eens. Niemand speelt makkelijker zijn mannetje uit op links om daarna vrijwel altijd met een goede voorzet te komen dan Tadic. In de spits komt hij weinig bij de eerste paal en is ook niet bepaald een goede kopper. Speelt dan als 9/10. Jammer alleen dat Huntelaar te oud is, Traore het nog niet waar maakt en Labyad ook geen echte spits is.....De geruchten rond Zahavi geven aan dat Ajax toch wel op zoek zou kunnen zijn naar een buitenkansje voor de spitspositie. Dat zou mooi zijn. Traore kan dan verhuurd worden om echt minuten te maken in de Eredivisie. Intern zie ik zelf Promes als beste optie: altijd op zoek naar de goal, altijd gevaarlijk in het strafschopgebied, veel minder goed op het middenveld. Laat hem maar buffelen in de spits met technici als Tadic, Antony en Neres om hem heen.
1 0
Schip
Tadic hoeft niet te koppen en hij hoeft dat eerste paal instinct niet echt te hebben, als je zo intelligent en balvast bent. Zak meer in, waaier voor mijn part meer uit. Maar je bent echt knetter als je hem op links zet en Neres laat banken.

Die fout heeft TH al eens gemaakt en hij maakt hem gewoon nog eens. Waarschijnlijk om te laten zien dat hij geen ezel is, want die stoten zich niet twee keer aan dezelfde steen. TH wel.

Ik heb eerder ook al vastgesteld dat Tadiv vorig jaar moeite had met zijn snuit naar de goal te komen en dat dit een stuk scherpte wegnam. Hij speelde soms wat plichtmatig de rol van aanspeelpunt, maar was nog steeds van grote waarde. Zo subliem als tegen Real was een uitschieter en niet het niveau dat je mag verwachten.

Maar pas de speelwijze dan wat aan en gooi het kind niet met het badwater weg. Laat hem inzakken, zodat de centrale verdediger moet kiezen of hij Tadic volgt of niet. Dat is een heerlijk wapen om te hebben. Laat Tadic wat vaker met zijn gezicht naar de goal spelen, maar ga wel met Neres en Antony spelen. Ajax zonder diepte is het Ajax van 2e seizoenshelft afgelopen seizoen, van het eerste jaar etc. Dan kun je wel stoppen. Dan win je met moeite van Sparta en pak je zelfs geen titel.

Ajax met diepte kan verrassen en variëren en loopt niet steeds vast in een trechter en tegen omschakelingen aan. En dat betekent dus GEEN Tadic op links, maar een snelle vleugel. Laat Tadic iets meer inzakken en zwerven. Dan zou een Klaassen als 10 tenminste nog een gedachte hebben.
1 0
Lazell
Wat heb je aan een hoge voorzet als Labyad en Promes voor de goal staan? Als ze al kunnen koppen gaat die nergens naartoe. Hoge voorzetten horen héél sporadisch onderdeel van het spel te worden, geen vaste prik. Als je dit onderdeel wegdenkt bij Tadic, blijft er weinig rendement meer over van zijn voorzetten.

De manier hoe Tadic ballen vasthoudt, wacht tot medespelers aansluiten en hem dan op de cm perfect afgeeft, doet niemand hem na in deze selectie. Daarom moet hij centraal staan. Zeker met spelers als Antony, Promes en Neres die het beste op de flanken zijn.

VInd Tadic en Tagliafico helemaal niet zo'n goed koppel. Ze willen allebei de voorzet geven en het breed houden. Promes en Tagliafico waren een beter koppel.

TH is echt in zijn eigen onzin gaan geloven...
2 0
Godenzoon24
Ja het jaar van Tadic in de spits kregen zelfs topclubs interesse!! Maar nee tis geen echte spits pff wat een onzin. Hij is niet snel maar is geweldig alvast, heeft techniek en overzicht. Kan dus ook perfect als Ajax spits met zijn rug naar de goal spelen. Hij heeft als spits de kwaliteiten waar we lang op gewacht hebben. Wat doet Ten Hag?? Die haalt m daar weg!
0 0
Lazell
Niet alleen dat, hij zet Labyad op zijn plek neer. Haalt Promes van zijn favoriete plek en zet hem op een positie waar hij minder is en zet Neres op de bank.

Allemaal om Tadic links te zetten, waar hij minder presteert dan in de spits.
0 0
Joodhannus73
Ten Hag, als je dat weet, waarom koop je dan geen échte spits? Labyad is géén spits. Huntelaar is 37 jaar en Traore is nog niet klaar voor het grote werk. Die moet je eigenlijk een jaar verhuren om verder te rijpen. Gisteren zie je die Zahavi schitteren bij PSV. Dan heb je toch weer een kans laten liggen. Maar dan nog kan je mij niet wijsmaken dat er niet ergens op de wereld een spits rondloopt die goed bij Ajax zou kunnen spelen. Denk ook dat je te vroeg afscheid hebt genomen van Dolberg, temeer als je geen vervanger haalt. Onbegrijpelijk! Heeft Cavani al een club?
0 0
trainer
Tadic is zeker het beste op links. Ook de beste speler voor op links. Tadic zijn beste positie is niet de spits. Hij is echter wel de beste spits van Ajax. Zoals al eerder aangegeven zal ik tadic ook niet van links afhalen in zijn huidige vorm. We missen wel een echte goede spits. Maar die missen wij al jaren.
1 -3
oudzuid2
tsja, je beste wedstrijden speelde je anderhalf jaar geleden met Tadic in de spits maar goed. Labyad is natuurlijk een paar klassen beter op die positie... zucht
2 0
Ginoajax1
Jurgen Klopp zou hier het maximale uit halen. Niet die brabbelaar ten Hag.
1 0
Ginoajax1
Ten Hag is stronteigenwijs. Als iedereen ziet dat Promes op links moet Tadic in de spits en Antony op rechts, dan zal die eigenwijze tukker het wel even anders doen.
5 0
3*stars*3
Ach Ten Hag toch...
5 0
3sterrenAjax1
ik had dit intens treurige bericht nog niet eens gezien. in korte tijd ben ik de zin in t seizoen helemaal verloren. je hebt n selectie waarmee je n prima elftal kan samenstellen maar ten hag verkracht die mogelijkheid door spelers op verkeerde posities neer te zetten en brandhout op te stellen. wordt n drama jaar.
5 0
Mentir
Mijn gevoel zegt dat Tadic niet meer in de spits wil spelen, dat ie zich op links fijner voet om te kunnen voetballen dan met de rug naar de goal te moeten voetballen.
maar zolang dat uit de mond van de trainer moet komen en niet van Tadic zelf dan blijft het altijd een probleem voor de fans omdat wij hem zo geweldig vonden in de spits positie
0 -1
036AFCA97
Erik heeft bij mij zijn in 18/19 verdiende krediet wel weer verspeeld. Altijd dat rare gebrabbel, spelers op rare posities zetten en dan doen alsof iedereen gek is en hij het als enige ziet. Tadic speelde tegen Real in de spits het beste ooit. Waarom is die dan nu op links ineens het best?

Oprecht, het zou me gewoon reet uitmaken als Ten Hag vertrekt. Ik heb niet het gevoel dat hij het maximale eruit haalt.

Wie zou nou echt een perfecte, haalbare coach zijn? Zouden jullie niet een keer een internationale grote naam hier willen zien?
7 -2
Ozymandias
Spelers op rare posities zetten? Tadić heeft de meerderheid van zijn loopbaan als linksbuiten gespeeld. Zelfs in het seizoen 2018/19 speelde hij vaker als linksbuiten dan als spits. Ten Hag gebruikt Tadić vooral in de topwedstrijden (zoals in de Champions League) als spits maar als hij verwacht dat de ruimtes kleiner zullen zijn (doordat een tegenstander verdedigend speelt) laat hij Tadić als linksbuiten spelen. Dat lijkt me een begrijpbare keuze.

Alleen heeft Ajax momenteel Tadić als spits nodig aangezien Labyad niet goed doet. Dat hij Labyad daar heeft uitgeprobeerd vind ik niet zo gek aangezien hij het bij FC Utrecht goed deed als spits. Als Ten Hag liever heeft dat Tadić op links speelt zou hij Kudus in plaats van Labyad in de spits kunnen zetten.

Welke speler wordt op een rare positie gezet? Promes heeft zowel bij Go Ahead Eagles (onder Ten Hag) als bij Spartak Moskou als aanvallende middenvelder gespeeld, Labyad speelde bij FC Utrecht in de spits, Álvarez speelde in Mexico op het middenveld en Tadić is zijn hele loopbaan voornamelijk een linksbuiten geweest.
2 -6
Godenzoon24
Fijn dat ze daar gespeeld hebben. Maar bij Spartak was Promes meer 2e spits. Maar ze spelen nu bij Ajax. Voor Ajax is Alvarez geen middenvelder, deed Promes t geweldig als linksbuiten en Tadic als spits. Wat doet Ten Hag?? Die haalt ze weg op hun goede positie en zet ze ergens waar t team gewoon minder van wordt en corrigeert dat ook niet. En Martinez vergeet ik nog. Geweldig op t middenveld vorig jaar. Die is nu ineens geen middenvelder meer en zit op de bank. Terwijl Alvarez wel speelt op t middenveld maar dat helemaal niet kan. Hoe dan??
0 0
Schip
Het feit dat je hier weer zo krampachtig in de verdediging schiet, echt joh.

Iedere speler heeft wel eens op een ongebruikelijke positie gespeeld waar hij niet rendeert. En omdat dat ook is gebleken, kom je daarna op een positie waar je wel rendeert. Of je verdwijnt uit het profvoetbal.

Promes is geen schakelspeler en heeft niet de kwaliteiten van een middenvelder. Als schaduwspits vind ik hem veel te beperkt, tenzij je een countersysteem speelt zoals Spartak. Kom je nou echt aan bij waar iemand in de eerste divisie heeft gespeeld? Dat zegt alles.

Tadic kan op links zeker. Maar als je Neres hebt, zou je bijkans gek zijn. Die brengt zoveel meer snelheid en vooral diepte.

Tadic is een fantastische voetballer, die als 9 in het Ajax systeem van erg veel waarde blijkt te zijn. Als je hem verplaatst en een toptalent als Neres tot de bank veroordeelt - TH lijkt er bijna een hobby van te maken - en ook nog eens allerlei kunstgrepen moet uithalen zoals een floppende middenvelder - want dat bleek Labyad tot de voorbereiding - tot spits bombardeert en zelfs informeert naar een gelegenheidsspits die de lampjes oppakken, dan spoor je gewoon niet. Dan ben je signalen aan het geven aan de RvC of de directie of i.d. dat je een spits nodig hebt.

En Alvarez op 6 is een aanfluiting. Hij is dat gaan spelen bij Mexico als sloper. Maar is gehaald als 3.

Hij haalt vaart en diepte uit het spel en is zo slecht voor het Ajax spel als je onder druk uit wilt spelen of tegen gesloten formaties moet spelen.
1 0
Godenzoon24
Amen!
1 0
036AFCA97
Maar dat ze het vaak hebben gespeeld betekent toch niet automatisch dat ze daar het best tot hun recht komen?

Volgens mij vind het meerendeel van de mensen hier Promes op links beter dan op 10, Tadic in de spits beter dan op links, Labyad beter op de bank dan in het veld en Alvarez beter in Mexico dan bij Ajax
3 -1
Ozymandias
Labyad speelde bij FC Utrecht (als spits) zijn beste voetbal. Promes speelde bij Spartak Moskou (als '10') zijn beste voetbal. Tadić haalt op elke positie ongeveer hezelfde niveau. Waar hij het beste kan spelen ligt aan de tegenstander. Tegen een club die wil voetballen moet hij in de spits spelen en tegen verdedigende tegenstanders moet hij als linksbuiten spelen. Álvarez speelde als verdedigende middenvelder zijn beste wedstrijden (voor Mexico). Het probleem van Labyad en Álvarez is niet hun positie maar hun kwaliteit. Ze zijn gewoon niet goed genoeg voor Ajax.
2 -6
Schip
Labyad als spits. Serieus. Waar heb je het over.
0 0
Godenzoon24
Dus moet je die dan toch ook niet opstellen. En zet je toch Neres er in en Tadic spits. Of Promes en Tadic op 10.

En Martinez of Kudus en geen Alvarez!

Een trainer mag proberen uiteraard met andere posities. Maar dat doet een trainer om een manier te vinden zijn bes t e spelers op te kunnen stellen en laten renderen. Ten Hag doet dit maar zorgt daarmee dat betere spelers op de bank komen en het rendeert ook nog eens niet.
0 0
036AFCA97
Oke man! Ik zie Tadic gewoon niet graag op de flank en Promes wel. Wat je zegt klopt hoor, maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst ;)

Alvarez en Labyad hebben idd het niveau niet. Klaassen in de opstelling lezen doet me pijn
2 -1
nuff-said
Maar promes op links was goed waarom? Doordat ziyech er was. Tadic waarschijnlijk ook omdat ziyech er was. We hebben nou eenmaal TH als trainer en hij heeft 2 seizoenen goed gedraaid. Eerste seizoen door pech eruit in de halve finale en de 2de seizoen door scheidsrecherlijke dwaling eruit en daarna kwam er een blessure golf waardoor het minder werd. Dus ik zie niet hoe jou krediet op is bij TH. Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat ie uiteindelijk van ajax weer een voetbalmachine maakt ook al waren de resultaten wat minder de laatste wedstrijden. Maar het is ook pas et begin van et seizoen
0 0
Joseph
We hadden Peter terug moeten halen deze zomer, het wordt steeds gekker met deze man.
2 -1
Ozymandias
Nu het blijkt dat Kudus wel degelijk over een goed overzicht beschikt zou het een optie kunnen zijn om hem een vrije rol als spits te geven (met net zoveel vrijheid als Messi onder Guardiola kreeg). Dan moet er wel een '10' staan die voor diepgang zorgt wanneer Kudus zich laat zakken maar Promes lijkt toch de voorkeur van Ten Hag te krijgen als '10'. Ik denk ook dat Kudus als hangende spits de creativiteit toe kan voegen die Ajax in dat gebied van het veld mist doordat Promes op '10' speelt.
0 -1
Turbo
Kudus moet onder de bal spelen.

Ten Hag legt Ajax en zichzelf allerlei limitaties op door vast te houden aan zijn systeem.
2 0
Schip
Wat moet je hier nog van zeggen.
0 -1
Jan Doedel
Erik ga aub een keer langs een goede opticien!
Jarenlang gedacht dat het probleem tussen je oren zat maar je hebt dus gewoon iets met je ogen.
1 -1
036AFCA97
Onana
Mazraoui Schuurs Blind Nico
Martinez
Kudus Gravenberch
Antony Tadic Promes

Wat is er nou zo moeilijk Erik?
Ik word steeds meer moe van die vent
4 -2
VinAmsterdam
schuur vervangen met timbers
0 -1
Ozymandias
Ervan uitgaande dat Klaassen wordt gekocht zou ik met Ik zou met Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Promes/Kudus, Gravenberch; Neres/Antony, Tadić/Kudus en Tadić/Neres gaan spelen. Laat Tadić, Promes, Neres, Antony en Kudus maar rouleren.
0 -3
dumperPattiruhu
Labyad is het gewoon niet als spits. Wanneer Ajax onder druk wordt gezet kan hij niet als kapstok fungeren en het balletje even bij zich houden. Ook zit er weinig diepte in en wil vaak de bal in de voet hebben. Tadic heeft dat ook niet(diepte) wanneer hij aan de zijkant staat.
Ajax heeft behoefte aan een all round spits. Dat is Labyad niet.
3 0
Newbee34
Ik begrijp Ten Hag enerzijds wel. Labyad is al 2 keer vroegtijdig gewisseld door een rode kaart. Hij wil en gaat hem nu niet passeren, en wil hem juist vertrouwen geven.

Maar iedereen is het er wel over eens dat Tadic in de spits moet omdat we gewoon geen goede 9 hebben. Tadic is een betere alternatief dan Labyad.

Ook hoort Promes niet op 10 iedereen ziet dat hij het gevaarlijkst vanaf de vleugels. Nu Kudus er niet bij is zal dit waarschijnlijk wel weer gebeuren.

Komt het spel niet ten goede, maar onze stugge tukker ziet vast iets wat wij niet zien.
3 -1
Hollister
Ik snap jouw redenatie zoals jij die van Ten Hag snapt .... alleen... als dat werkelijk zo is, dan is hij meteen zijn geloofwaardigheid kwijt... ik dacht dat hij hield van eerlijkheid en oprechtheid.
Als het werkelijk waar is wat hij nu stelt dan heeft hij dus vorig jaar ten onrechte in de CL en belangrijke wedstrijden op 9 gezet... eerlijk gezegd ben ik wel een beetje klaar met zijn "ik doe lekker alles anders dan dat de supporters willen" taktiek .
Voetbaltechnisch en vooral taktisch heeft hij de laatste maanden al heel wat steekjes laten vallen.. qua opstelling, wisselbeleid , transferbeleid
4 0
RayJordaan
Hahaha ja laten we al die prachtige CL wedstrijden van vorig seizoen en het seizoen daarop vergeten.. Ik meen me te herinneren dat Tadic in de spits stond tegen Bayern, Real, Juve en Spurs, blijkbaar had ik het fout en stond hij linksbuiten.. Is dit serieus een excuus om Labyad op te stellen?
6 0
NouridolbergNeres34
Kan overmars ook niet direct voor een nieuwe trainer gaan shoppen, de man begint steeds meer onzin uit te kramen. Tadic moet in de spits en Neres of Promes op links, spelers met diepgang en een versnelling. Zelfde geldt voor dat vasthouden aan Alvarez zet daar lekker Martinez neer, vorig seizoen uitstekende gedraaid en nu mag hij de bank ineens warmhouden.... onbegrijpelijk.
Kudus op 10 , gravenberch op 8.
8 0
JesperOlsen74
Ik snap Erik wel. Hij kan niet in een keer uit zijn rol vallen. Erik begint t seizoen altijd met vreemde opstellingen om er (per toeval) later in het seizoen achter te komen dat hij de juiste poppetjes niet op de juiste plek heeft gezet.
Het duurt gewoon wat langer bij Erikje.
Daarnaast is zijn redenering dat als hij Tadic op links zet, hij zijn vriendje Labyad in de spits kan zetten, anders is er geen plek in het elftal voor Labyad waarmee hij dan moet toegeven dat het een complete miskoop is. En zo eigenwijs als hij is (voor dat predikaat heeft hij afgelopen jaren heel erg zijn best gedaan) gaat hij dat natuurlijk nooit doen.
3 -3
Benleiden
Zou deze man niet door hebben dat ie het respect volledig aan het verliezen is met al zijn uitspraken elke dag? Zou Miel Brinkhuis hem niet een keer moeten corrigeren ipv de interessante man uithangen? Die Erik moet echt tegen zichzelf in bescherming genomen worden, maar ook dat ik niet meer met schaamte rondloop. Ik zak zowat door de grond zodra hij gaat praten, want dit is totaal geen Ajax trainer. Een Ajax trainer kan zich goed verwoorden. Hij is totaal niet representatief voor een club als Ajax, een gigant in de wereld.
6 -3
Godenzoon24
Hoe hij praat interesseert me geen klote. Zijn rare keuzes eind vorig seizoen en momenteel wel!
2 0
Benleiden
Nou, jezelf goed kunnen verwoorden is wel enorm belangrijk op zijn positie. Tenzij hij alleen veldtrainer is en een andere trainer het woord laat doen, maar dat is niet het geval. Zijn presentatie is gewoonweg te matig.
0 0
afcas
Zolang zijn spelers er geen problemen mee hebben hoe hij zich verwoord maakt het niks uit. Wat godenzoon24 zegt, zodra hij rare keuzes gaat maken wordt het een ander verhaal. Dat die paar zwakzinnige in de media die 8x dezelfde vraag stellen omdat het antwoord niet strookt met hun eigen mening niet fatsoenlijk kunnen interviewen is hun probleem.
1 0
JesperOlsen74
Ben nooit fan van deze man geweest en hij bewijst mijn gelijk keer op keer. De schitterende wedstrijden en dito resultaten van Ajax zijn ondanks Ten Hag en niet dankzij.
Hij heeft het geluk dat hij een heel goed elftal, met individuele klasbakken tot zijn beschikking heeft.
3 0
Godenzoon24
Toch de hand van Schreuder geweest zoals het gerucht destijds toch ging!
0 0
Ajax114
Joh er staat best een goede groep als je Martinez opstelt en ook Kudus en Gravenberch of Klaassen. Enige zwakke schakel blijft Schuurs . Denk dat er veel trainers meer uit deze groep halen dan deze zwakke trainer die het spelletje gewoon niet ziet.
0 0
Lane 8
Ik ben een erik fan, maar dit vind ik wel echt een belachelijke uitspraak.. Wij zullen wel allemaal dom zijn denk ik
3 -1
Jornnn
Dat is allemaal leuk wat ten Hag zegt, maar nr 9 en 10 zijn niet optimaal als je Tadic links zet.
3 -1
Sterspeler
Nee Erik. Zijn beste positie is 9. Met Neres en Anthony ernaast. Ik ben echt helemaal klaar met deze professor
6 -1
Hollister
Uit betrouwbare bron vernam ik dat Ten Hag nu iedere wedstrijd begint met Alvarez op 6, Klaiber op 2, Labyad op 9, Schuurs op 4, en Ekkelenkamp op 8, en dan staat zijn basis en dan even kijken wie die andere posities gaan bezetten.
5 -2
Prethoofd123
Erik flikker alsjeblieft gewoon op! Ik hoop oprecht dat hij vóór CL begint het zo bond maakt dat hij ontslagen word. Over 2 weekjes gaat hij namelijk ook weer rustig verder met Alvarez op het middenveld. Oprotten met die man! Nieuwe trainer die de poppetjes wél op de juiste posities kan zetten. Dat is het makkelijkste van het hele trainersvak lijkt me.
7 -3
Hollister
hij is niet een klein beetje eigenwijs? Zeg maar dag tegen Neres en Lang, die kunnen het wel schudden
4 -1
RayJordaan
Vreselijk irritant koppig dat ie is.. Welke trainer stelt nou niet z’n sterkste opstelling op..
1 0
Prethoofd123
Ik begin he-le-maal klaar te raken met die vent...
7 -1
GerardAjax26
Tadic zou bij mij altijd in de spits staan omdat de alternatieven in de spits allemaal stukken minder goed zijn dan hem en met Neres/Promes/Lang meerdere goede spelers voor linksbuiten zijn. Los daarvan vind ik Tadic op linksbuiten ook goed. Hij heeft een goede voorzet maar er lopen voorin niet bepaald goede koppers rond.
4 0
DiAngelo
Tadic heeft zijn beste wedstrijden toch echt in de spits gespeeld en heel af en toe op links. Meestal is ie best onzichtbaar op links. Wanneer links zijn positie blijft (wat ik me niet kan voorstellen) ben ik benieuwd wie er in grote wedstrijden moet staan. Labyad is geen spits (niet krachtig genoeg en komt maar moeilijk vrij), Traoré kaatst vooral en maakt geen acties, geen Ajax spits iig, Huntelaar dan...Dan is de spoeling erg dun voor een goede spits...je hebt er eigenlijk geen.
2 0
Henning
Ben nooit een echte fan van Ten Hag geweest maar nu ben ik er wel klaar mee. Hij presenteert zich slecht, zet spelers op de verkeerde plek, haalt middelmaat binnen van z'n oude club. Graag een echte Ajax coach.
8 -3
Prethoofd123
Het jammere is dat hij waarschijnlijk pas ontslagen kan worden als hij al enorme schade heeft aangericht. Want ook met Alvarez en Labyad in je elftal word je wss kampioen en eindig je 3e in CL poul. En dan haalt Erik rustig de doelstellingen. Terwijl als je gewoon fatsoenlijk Labyad eruit haalt en Tadic spits zet en Promes/ Neres links en Alvarez eruit haalt dan haal je wellicht wél 2e plek CL poul.
2 -1
Turbo
Bord voor zn kop.
8 -2
Ajax114
oh oh deze trainer is echt het grootste probleem bij Ajax . Heel Nederland ziet dat Tadic beste tot zijn recht komt in de spits maar onze malle eppie ziet het weer anders.
6 -2
Rdk1983
Ben ik nou blind of is Tadic hele seizoen al onzichtbaar op links?
7 -1
appeltje
Op links =
Dit seizoen: 3 wedstrijen, 1 goal, 2 assists (MVP)
Vorig seizoen: 8 wedstrijden, 5 goals, 3 assists
2 0
Knalpot
Beetje lastig te beoordelen als ie meer dan een 1/3 van die wedstrijden niet op die positie speelt.
3 0
Wieno
Phoe Erik moet eens van de hasjpijp blijven....
4 -2
Restored
Zucht, en zo blijven we aankakken met Labyad in de spits.. als dat duidelijk niet werkt in de eredivisie, hoe denkt Erik dan dat het in de CL zal gaan???
5 -2
wendoo9
Neres >>>> Tadic>>>>Antony
4 0
Ajax114
Dat is de beste voorhoede maar vrees dat wij dat pas over 5 maanden gaan zien.
3 -1
Bruno04
Als je echt een goede spits hebt vind ik tadic op links ook zijn beste positie. Maar met deze selectie moet die gewoon in de spits
5 -1
kade88
Dusan is het best met diepgaande spelers om hem heen. Daarom komt hij het best tot zijn recht in de as van het veld. Niet aan de zijkant.
3 -1
Amp
Dusan is het beste op links, zodat hij zijn lievelingetje labyad kan opstellen en zijn andere lievelingetje promes op een positie waar hij liever wil spelen. Bedoelde ten hag neem ik aan?
5 -2
Adam24
Ik vind Tadic op links wel sterk maar dat betekent indirect dat je eigenlijk een spits moet halen.
8 0
Jonasajaxdenmark
Agree. Then We definately need a new number 9. Traore, labyad and Huntelaar are not Champions league material!
At this moment I Think Ten Hag is doing Things a lot more complicated than it should be.
Promes as a 10?
Labyad as a 9 instead of Tadic as a 9 and Promes at left?
If neres arent fit enough then do the simple and chose the best option; Promes - Tadic - Antony!
And the absolut worst one; Alvarez instead of Martinez?
Alvarez isnt good enough for the Ajax system. He is lacking in all aspects!
Promes is not our number 10, and he wont be!
Labyad not good enough for our starting 11 eventhough he had a good preseason. (I see him as professionel squad-player and I Think he is acceptable as a substitute when someone needs a rest!)
Come on Ten Hag! Get things fixed! Come on Ajax! XXX
5 0
VinAmsterdam
Alvarez cleans up most of the mistakes. he is actually not a bad player and is prolly the only one in the squad that score with his head. although i prefer Martinez on midfield
0 0
rsvh88
Hey Ten Hag! You see this? Even our brother Jonas from Denmark sees things way more clearer than you do! Kom toch op man
2 -1
Bruno04
Eens. Maar met deze selectie ben je echt een eigenwijze lul als je tadic niet in de spits zet met neres/promes op de buitenkant en Anthony rechts.

Dat zijn zowat je beste spelers. Ik zie hem er zelfs nog voor aan om straks neres en Anthony te laten rouleren en Labyad in de spits te laten staan
5 0
Labrador
In een parallel universum wel ja
1 -1
Labrador
Nee
1 -1
JOHANisGOD
trooop, do 1 oktober 2020 om 21:14

Ach sterf toch, idioot.

Het niveau wordt beter en beter op AS.
Walgelijk.
7 0
trooop
'Oh getsie derrie, walgelijk!' Sla snel een gebedje dan. Verschrikkelijke fatsoensrakker.
1 -8
Web
Wat laat je gaan,
Het begint hier heel erg op Feyenoord te lijken
7 -1
trooop
Loop niet zo te zeiken web.
1 -6
JOHANisGOD
Valt mee.

Misschien kun je er niks aan doen.
Bijvoorbeeld als jij het product van een neef en nicht bent.
3 -2
trooop
Eerst fatsoen lopen prediken, vervolgens suggereren dat ik een mongooltje ben. Dat zijn de echte moralisten: hypocriet tot en met. Kerkganger zeker?
1 -2
JOHANisGOD
Nee joh!
Maar wel verstandelijk beperkt of je komt uit een enorme Tokkie-familie.

Het moet écht een van de twee zijn.
2 0
Dennis129
Hij doet het dit seizoen wel echtbuitstekend op links.
MaarvTen Hag zegt heus niet voor niks dat hij ook op andere plaatsen kan gaan spelen.
Hetbis gewoon wachten tot Neres weer fit is en dan gaat Tadic weer naar de spits.
6 -1
RayJordaan
Wat ik dan niet snap is dat Promes niet op links staat, zo kan je makkelijk Tadic in spits zetten. Plus je hebt Lang ook nog..
0 0
talent020
Ik vind hem wel fitter ogen dan vorig seizoen dat zeker, en hij kan ook op links goed uit de voeten, maarbals spits is zijn inbreng het grootst.
1 0
Toon meer reacties