UOL Esporte: Transfer Antony naar Ajax bijna rond

BartVeenstra, 15-02-2020 om 08:10, 10323 views, UOL Esporte |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Groot nieuws uit Brazilië: UOL Esporte meldt dat Ajax in hoofdlijnen akkoord is met São Paulo FC over de transfer van Antony Matheus dos Santos, kortweg Antony. Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft het bod verhoogd en de transfer zou nu bijna rond zijn.

Op dit moment ligt er een bod van twintig miljoen euro op tafel, waar nog eens tien miljoen bij kan komen. Hoe komt dat? Het bedrag kan met vijf miljoen euro worden verhoogd door bonussen en met vijf miljoen euro voor twintig procent van de transferrechten die São Paulo FC nog heeft van David Neres. In dat geval moet de Braziliaanse club wel afzien van een deel van de transfersom van Neres, mocht hij verkocht worden.

São Paulo FC moet haast wel spelers verkopen, omdat de club financieel in de problemen zit. Een transfer van Antony naar Ajax zou de club dus voor een deel uit de problemen kunnen helpen. De clubleiding van de Brazilianen zou deze week zelfs in Nederland zijn geweest om te onderhandelen met Overmars. Bij Ajax kan Antony voor vijf jaar tekenen.

Het Braziliaanse medium Globo Esporte schrijft eveneens over de transfer. Zij melden dat Ajax een vaste transfersom van zestien miljoen euro betaalt met een bedrag van zes miljoen euro aan bonussen. Verder geeft het medium aan dat Ajax de resterende twintig procent van de transferrechten van Neres die São Paulo FC nog had heeft afkocht. Zodoende krijgen de Brazilianen geen geld wanneer Neres wordt verkocht.

Wel heeft São Paulo FC een doorverkooppercentage van twintig weten te bedingen wanneer Ajax Antony doorverkoopt. In dat geval moet de aanvaller uiteraard wel voor meer dan zestien miljoen euro worden verkocht. 

Ook de Italiaanse journalist Fabrizio Romano van Sky Sport Italia doet melding over de aanstaande transfer.

Denk jij dat Ajax met 5-0 wint van RKC Waalwijk? Zet in en krijg 7,90 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
Let maar op.....
Dit is een TOP aankoop. Toontje die kan voetballen en heeft een fluwelen linker poot.
5 jaar contract. Voor Neres werd al € 50 miljoen geboden.
In ieder geval goed geanticipeerd voor volgend seizoen.
Maar er moeten nog 2 TOPPERS gehaald worden voor het middenveld en Centraal achter in.
Veltman 2 x zelfde knie blessure en de vervanger van de Ligt is geen Europeese Top en dan zeg ik het met veel respect. De knie is niet meer betrouwbaar.
Alvarez = ongeschikt en moet de etalage in.
Blind heeft ontstoken hartspier gehad en is of was dat éénmalig ?
Per Schuurs heeft veel talent en die moet een ervaren TOPPER naast zich hebben, wil Ajax aansluiting houden c.q. krijgen met de Europeese TOP.
Rekening houdend met het vertrek van Donny, zal Ajax voor het middenveld ook nog een TOPPER binnen moeten halen. Ziyech is in de plaats van Frenkie op het middenveld gaan spelen maar die gaat naar Chelsea. We kunnen niet verder met Carel, Siem, Marin of Ekkelenkamp.
Er is veel geld binnen geharkt en NU zal het echt geïnvesteerd moeten worden in een creratieve middenvelder.
Als je Mo Ihataren voor max € 10 miljoen binnen zou kunnen halen (jeugdcontract zegt Valentijntje) dan adviseer ik Marc dit maar snel te gaan regelen voordat die lampen hem een verbeterd contract gaan laten tekenen.
De 1e goede stap qua versterking selectie komend seizoen is gezet.
Top gedaan Marc
0 0
ajax4ever01
Probleem is als Ajax Ihattaren binnenhaald je dan gelijk weer een speler in huis krijgt die Raiola als zaakwaarnemer heeft dat is wel een dingetje.
0 0
ajax4ever01
Maar jongens even kort offtopic, wie zien jullie graag als vervanger van Ziyech?

Was het in eerste instantie niet zo dat Tadic voor de positie van Ziyech binnen werd gehaald? Ik ben toch wel benieuwd hoe hij op het middenveld van waarde zou kunnen zijn.
0 0
Hagmag
Ihataren voor max € 10 miljoen. Lampen moeten zwakker gemaakt worden en de kas daar niet door ons "spekken".
Tja of Stengs maar daar gaat AZ de hoofdprijs voor vragen. Ik verwacht zeker 20 a 25 miljoen euro en .....dat risico is veel te groot. Eerst maar zien dat hij niveau Ajax echt aankan. Tegen NAC gaf hij dus echt niet thuis.
Dan heb ik nog een Braziliaan zijn naam is: Jean Pyerre !!!!!
Geweldige middenvelder.
0 0
Ajax114
Hopelijk gaat hij de komende maanden wel op taalles. In ieder geval engels. Het zegt meteen genoeg of hij straks kan communiceren bij binnenkomst of niet.
0 0
AjaxAmsterdam
Jou reacties zeggen ook meer dan genoeg.
0 0
ajax4ever01
Neres en onze andere Zuid Amerikanen helpen Antony wel, daar heb ik het volste vertrouwen in.
0 0
de-Ajacied
God gedaan Marc. Topdirecteur
2 0
Spectre
Toppie :) jammer dat het niet in de wibteretop gelukt is zodat hij een half jaar de tijd had kunnen hebben om aan alles te wennen
1 0
Redrum
Onze eigen Freek bevestigt het ook. Dit is wel rond.
3 0
ajaxminimax
Hoe zal Mike zich voelen?
0 0
FrankBeton
Héérlijk

Iemand nog wat te zeurpieten over Marc Overmars??

Wat een BAAS
6 -1
VoorOnzePloeg
Ho ho, hij heeft zich nog niet bewezen. Al moet ik Marc wel complimenten geven dat hij eindelijk geld uit durft te geven en met grote topclubs wil/kan concurrenen
1 -1
Ozymandias
Vanaf het moment dat Overmars zich van het juk van Van Duivenbode heeft verlost heeft hij grote berdagen aan transfers durven te besteden.
3 0
MoIukker
Eerst zien dan geloven. Zelfde gold voor Marin..
2 -2
GrandMasterFlex
Ook Marin gaat goed komen, want die moet gewoon in een aanvallende rol. Daar heeft hij nu gen speeltijd gehad door aanwezigheid van VD Beek en Ziyech.
4 0
afcasven1995
Als Fabrizio Romano het meldt dan is het echt rond, meest betrouwbare journalist.

Welkom Antony!
4 0
NotForSale
Ik mag hopen dat het een hele goeie is, want ik vind het een smak geld.
1 -2
Johnvanessen
Waarom speelt hij al tijdje niet bij sao? Internationaal toernooi?
0 0
afcasven1995
Ja net kwalificatietoernooi voor OS gespeeld.
3 0
Johnvanessen
Wacht met blij zijn als het op ajax.nl staat :)
0 0
Gonzalez75
Dat ben ik met jou eens. Vooral met Braziliaanse spelers kan het wel eens anders lopen. Voor zo'n jonge speler is het alleen maar goed om, wanneer die in Europa wilt spelen en slagen, bij Ajax te starten. Er zijn genoeg spelers die hij als voorbeeld kan nemen waar het niet goed mee eindigde die naar de topclubs en competities vetrokken. Spelen nauwelijks em worden telkens verhuurd. Wat bereik je daar dan mee.
1 0
Radie125
Dat is lekker wakker worden. Nu nog wat speler bij City ophalen.
0 -1
Numero34
Een beetje salaris inleveren en jezelf weer in de kijker spelen in de CL ;)
1 0