[Update] Blessure Vinicius biedt kansen Neres

BartVeenstra, 06-03-2019 om 14:15, 15797 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ondanks complimenten van assistent-trainer Cléber Xavier van het Braziliaanse nationale elftal is David Neres toch niet opgenomen in Seleção. Dat meldt Voetbal International donderdagmiddag.

Afgelopen zaterdag al werd gemeld dat Xavier in gesprek met Braziliaanse media had laten weten dat Neres een van de talenten is die in de gaten wordt gehouden met het oog op het Braziliaanse elftal. Helaas voor Neres, die de laatste tijd weer veel aan spelen toekomt bij Ajax, is hij (nog) niet geselecteerd.

Real Madrid-aanvaller Vinicius Júnior is wel voor het eerst opgenomen in Seleção. De linksbuiten is dit seizoen een revelatie bij De Koninklijke en was in de Champions League met een assist tegen Ajax ook belangrijk in de 1-2 zege voor de Madrilenen. Dinsdag speelt het talent wederom tegen de Amsterdammers.

Update - 14.15 uur (6 maart 2019) - Blessure Vinicius biedt kansen voor Neres

Real Madrid-aanvaller Vinicius Junior is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld met een gescheurde enkelband, zo meldt Voetbal International. De Braziliaanse aanvaller viel tijdens het Champions League-duel met Ajax (1-4) tien minuten voor rust uit. Door zijn blessure is Vinicius Junior niet beschikbaar voor het Braziliaanse elftal en dat biedt mogelijk kansen voor David Neres, die naar verluidt in de gaten wordt gehouden door de staf van het Braziliaanse nationale elftal.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Zlataninho
Kunnen jullie nog de neres herinneren in zijn eerst bij ajax? Wie had ooit gedacht dat hij zich zo zou ontwikkelen. Petje af..

Door zijn diepgang is hij een ware pleeggeest voor iedere defensie. Zijn rendement is bizar goed.

Ik hou van hen
0 0
MickS
Ik gun het Neres om op geroepen te worden, echter voor ons hoop ik het stiekem niet....
2 0
Joseph
Neres heeft die blessure helemaal niet nodig, Neres hoort gewoon in dat elftal te staan.
3 0
trainerdv
Scorend vermogen is gewoon niet heel goed. Hij heeft gewoon niet die touch om lepe goals te maken zoals zoveel Brazilianen wel hebben. Wel de koning van de assist, maar om voor de beste landenselectie ter wereld geselecteerd te worden moet je buitencategorie zijn. Dat is hij (nog) niet.
1 -5
ziz0u.
ja want vinicius heeft die touch om lepe goals te maken zo erg... vinicius schiet echt nog een stuk beroerder..
Hij moet nog wel beter worden maar het maken van 'lepe' goals is echt een kul argument
0 0
Nana999
In totaal sinds hij bij Ajax is ongeveer bij 50 doelpunten betrokken in 5000 minuten. Dat betekent dat hij op zijn jonge leeftijd, met een fase waarin hij nog moest wennen aan Nederland en ook met een fase met gebrek aan vertrouwen van de coach, toch zowat elke wedstrijd bij een doelpunt betrokken is. Ik ben het ermee eens dat hij zich nog wat meer moet ontwikkelen om echt bij de top te gaan horen, maar zulke statistieken op zo'n jonge leeftijd zijn toch erg knap!
Daarbij is Brazilië ook lang niet meer zo goed als in de tijd van Ronaldo en Ronaldinho. Van mij mag hij wel een kansje krijgen.
4 0
ETM
Neres werd goed bestreden in de Kuip, en speelde daarnaast ook niet zn beste pot, maar toch was hij weer gevaarlijk. Het listige meegeven aan Tadic waarna de sliding van Clasie. Was de sliding een tel later geweest dan was het een penalty.
En uitereraard de 0-3. Daarbij ging de aandacht naar Ziyech en afmaker Donny, maar de rol van Neres was even groot. En wat Neres zo link maakt is dat hij ook sterk is in de combinatie. Sterk aan de bal, gevaarlijk in de 1v1, diepgang gekoppeld aan snelheid, neusje voor de goal, en sterk in de combinatie.. dat is nog al wat.
Het was een schitterende goal. Aan die goal is door media echt veel te weinig aandacht besteed. Ja de commentator deed even vrolijk als een boer met kiespijn..Maar wat een opbouw, al begonnen bij Tadic. Een toonvoorbeeld van het voetballend vermogen bij Ajax!
1 0
Rdk1983
Dat is dus gewoon puur omdat hij bij Real speelt.
1 0
ajax4lifebaby
jammer jammer, maar komt wel als hij zo doorgaat!
0 -1
louis60
Jammer? Minder kans op blessures. We moeten hem heelhouden tot einde seizoen. Zal extra spelen tegen Real. Neres jouw tojd in Brasil elftal komt nog.
0 0
Cisco2
Zo jammer, k zit echt te wachten tot ik een shirtje kan halen met zijn naam en nummer
1 0
CL=5
neres is beter
1 -1
Ronaldinho020
Werkelijk absurd, die vinicius zijn rendement ligt zo belachelijk laag. Gister maar weer is op hem gelet, die bakt er werkelijk geen klote van. Kan bij een stand van 0-0 een bal breed leggen op benzema, streept hem op zijn borst waardoor benzema met alle moeite er uiteindelijk nog een slapvoetje tegen krijgt. Met dit nog 10 momenten gisteren, en zo heeft hij dit elke week. Werkelijke bizar, talent zal er best zijn maar zijn keuzes en uitvoering is op dit moment echt nog zwaar ondermaats. Daar doet Neres zeker niet voor onder en is in mijn ogen misschien nog wel beter op dit moment (heb ik het niet over potentieel).
0 -3
trooop
Ben ook fan van neres, maar zet je Ajaxbril effe af. Vinicius is een niveautje of wat hoger. Dat is na 1 actie al te zien. Het gemak waarmee hij tegenstanders passeert gaat nu al bijna richting niveau neymar. En rendement.. ach. Dat komt er op den duur vanzelf achteraan.
0 0
Ronaldinho020
Niks met Ajax bril te maken, uit wat blijkt dan zijn niveautje hoger? Die sprint van hem op de eerste 20meter? Ja dat is inderdaad neymar achtig, voorderest mag die bij lange na niet in dezelfde adem genoemd worden. Deze jongen moet echt nog hard werken om er te komen. Betwijfel of zijn rendement nog komt, hoop het van wel, maar betwijfel het. Tijd zal het leren.
0 0
trooop
Dat blijkt onder meer uit zijn technische bagage en zijn flair. Die zijn (helaas) van een andere orde dan bij onze neres. Daarbij is die ongelooflijke startsnelheid gekoppeld aan een bijzonder goede techniek; dat is dé killercombinatie in voetbal. Een van de twee is al goed (het liefst vooral techniek), maar beide tegelijk is zo ongeveer een garantie op succes.

Neymar is inderdaad verfijnder, niemand tipt aan diens techniek. Maar deze vinicius passeert ook geweldig soepel, is snel, heeft kracht, moed, en is niet zo'n softie als neymar. Het is afwachten hoe hij zich ontwikkelt maar ik zie iets van de oude ronaldo (9) in hem. Alleen dan wat getructer en wat minder doelgericht. Maar daar gaan ze in madrid nog wel aan schaven.
Ik schat in dat hij een absolute sensatie gaat worden.
0 0
sjaakahz94
Precies. Vinicius is ook nog eens 3 jaar jonger en speelt bij de grootste club ter wereld in de basis. Die kan ballen hoor, rendement volgt.
0 0
Ronaldinho020
Dat hij daar basis speelt is puur en alleen bij gebrek aan beter (in de ogen van de trainer en zijn visie)
Die is Isco namelijk helemaal vergeten. Maar verder loopt alles op rolletjes bij Real hoor.
0 0
lf87
Ik vond hem tegen Ajax erg tegenvallen. Voor zover ik gister beelden heb meegekregen van Real vond ik hem gister wel beter, miste alleen veel kansen
0 0
Ronaldinho020
Hij is echt niet beter (naar mijn mening), alles wat hij doet is op basis van de snelheid op de eerste meters. Keuzes daarna vrijwel altijd fout of verkeerd uitgevoerd. Kijk het er nog maar is op na, wat creeert hij nou en wat helpt hij om zeep.

Niet kijken naar het sporadische moment dat hij er wel 2 langs komt, maar de gehele wedstrijd en zijn rendement daar in. Dan kan je niet anders concluderen dat deze jongen nog zwaar te kort komt voor Real en naar mijn mening ook voor selecao
0 0
lf87
Haha, ik bedoelde dat ik hem gister beter vond dan tijdens tegen Ajax. Viel mij ook op dat hij vaak vrij staat en de bal wil maar deze niet krijgt, zal ook niet voor niks zijn. Voorlopig grote hype en als je bij Real speelt is het makkelijk om te selecteren. We zullen het zien wie het uiteindelijk het verste schopt.
0 0
trodat4030
Jij kijkt tijdens Feyenoord-Ajax naar Real? Over absurd gesproken..
2 -2
Ronaldinho020
Welkom in 2019
1 0
PetervanAmsterdam
@trodat4030: "Jij kijkt tijdens Feyenoord-Ajax naar Real? Over absurd gesproken.."

Heb jij misschien nog een toestel of apparaat waarop je niet uitgesteld naar een voetbalwedstrijd kunt kijken? Een echte voetballiefhebber heeft, voor zover mogelijk, beide wedstrijden gekeken. Heerlijk!
2 0
Lane 8
Speelde echt fantastisch, buiten dat hij er wel 5 had kunnen maken..
0 0
Ronaldinho020
Fantastisch?? Wauw
0 0
Knalpot
?????
0 -1
aanval86
Word ook eens tijd dat vleugelspelers wat belangrijker worden in de topwedstrijden. vaak staan ze er tegen Willem 2 of nac wel maar ook van hakim verwacht ik een keer dat die de wedstrijd open breekt.
1 0
Mario65
Dat is erg jammer voor David.
Maar zijn moment komt er wel.
Hij is nog jong en wordt steeds beter, dus nu wat meer speeltijd en doorontwikkelen.
Hij is goed genoeg om voor zijn land uit te komen, maar men zal meer van hem moeten kunnen zien.
1 0
Schip
Als Neres weer op rechts gaat, wordt hij weer de vleugelflitser die hij vorig jaar was.
1 0