Kluivert: 'Wat beter kan? Mijn killersmentaliteit'

BartVeenstra, 19-03-2018 om 07:05, 3279 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-aanvaller Justin Kluivert zal zich vandaag (maandag) voor het eerst in zijn nog prille voetballoopbaan gaan melden bij het Nederlands elftal. De achttienjarige buitenspeler debuteerde iets meer dan een jaar geleden voor Ajax en volgende week kan hij ook zijn debuut gaan maken voor Oranje.

'Als ik terugkijk, kan ik best trots zijn. Wat mijn selectie voor Oranje oplevert, heb ik zelf in de hand. Ik moet me deze week laten gelden. Niet gek gaan doen ofzo, maar goed kijken en luisteren', vertelt Kluivert, die niet per se heel zenuwachtig is, in gesprek met het Algemeen Dagblad. 'Ik heb soms wel de kriebels, maar niet zo erg dat mijn benen het niet meer doen.'

Kluivert vindt nog altijd dat meer aspecten van zijn spel beter kunnen. Een daarvan is wat hij noemt 'de killersmentaliteit'. Het levert al snel de vergelijking op met zijn vader Patrick. 'Hij had dat wel ja. Een killer in het strafschopgebied. Ik moet unstoppable worden', aldus de jongeling, die overigens de titelstrijd allerminst wil opgeven. 'Wat een feit blijft: PSV wint de wedstrijden niet gemakkelijk. Het zou gek zijn om het op te geven, toch?'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA-B93
Naar mijn idee moet er in iedere linie wel minstens 1 speler zijn waar je naar op kijkt als jongeling. Dat hadden we met Wes en Robben in 2 linies, maar zelfs daar is nu niks meer van over..
0 0
insectenverdelg
Dit Oranje mist spelers waar je naar opkijkt. Die zorgen dat je een niveautje hoger gaat als je club, op t moment dat je debuteert. Toch jammer dat t zover is afgegelden.
0 0