Zivkovic vertrekt bij Lion City Sailors FC; spits kan op zoek naar twaalfde club

door Jesse ter Haar 60

Bron Lion City Sailors FC

Zivkovic vertrekt bij Lion City Sailors FC; spits kan op zoek naar twaalfde club

door Jesse ter Haar 60

Bron Lion City Sailors FC

Laatst geüpdatet

Richairo Zivkovic is binnen een jaar alweer vertrekken bij Lion City Sailors FC, zo maakt de club bekend via de eigen kanalen. De voormalig spits van Ajax stond sinds juli 2023 onder contract in Singapore en moet minder dan een jaar later dus alweer op zoek naar een nieuwe werkgever.

De verwachtingen rond de komst van Zivkovic in 2023 waren hooggespannen, zo bleek uit woorden van Aleksandar Rankovic bij de aankondiging van de transfer. 'Hij krijgt wellicht niet veel krediet voor de kwaliteiten die hij bezit in de lucht en zijn ervaring in Europa, toch kijken we ernaar uit om hem in het shirt van de Sailors te zien', vertelde de hoofdtrainer van de club destijds.

Inmiddels is de situatie rond de spits volledig anders. 'De Lion City Sailors en Richairo Zivkovic hebben in onderling overleg besloten om uit elkaar te gaan', zo is te lezen op de website van de club. De 27-jarige spits, die halverwege het vorige seizoen naar Lion City Sailors FC kwam, toonde zich waardevol voor de club. In negentien wedstrijden voor de club wist hij tot een totaal van vijftien doelpunten te komen.

Verder dan die negentien wedstrijden komt het voor Zivkovic niet meer in het Aziatische land. Ondanks zijn korte verblijf kan hij rekenen op een respectvol afscheidswoord van Lion City Sailors FC. 'We willen Richi bedanken voor zijn bijdragen aan de club en wensen hem het beste in het volgende hoofdstuk van zijn carrière', schrijft men. De aanvaller is vanaf heden transfervrij.

Carrière Zivkovic

Zodoende kan Zivkovic op zoek naar de twaalfde club in zijn carrière. Hij begon bij FC Groningen en speelde in Nederland vervolgens bij Ajax, Willem II, FC Utrecht en later nog FC Emmen. In het buitenland speelde hij onder meer voor clubs als Sheffield United, KV Oostende, Rode Ster en verschillende clubs uit de Chinese competitie. In België, bij KV Oostende dus, speelde hij de meeste wedstrijden (58).

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Zaterdag nemen Borussia Dortmund en Real Madrid het tegen elkaar op in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als Real Madrid zegeviert! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Profiteer van een 50% profitboost bij het maken van een Bet Builder voor de Champions League-finale! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.