Zege Argentinië na penalty's levert 9 keer je inzet op, 'bookies' niet uit over favoriet (Ad)

door Ajax Showtime 13

Zege Argentinië na penalty's levert 9 keer je inzet op, 'bookies' niet uit over favoriet (Ad)

door Ajax Showtime 13

Laatst geüpdatet

Na vier weken volop voetbal, komt er zondag een einde aan het WK 2022 in Qatar. De finale wordt gespeeld tussen regerend wereldkampioen Frankrijk, dat in de halve finale afrekende met Marokko, en Argentinië, dat met ruime cijfers won van Kroatië. Maar welk team is de favoriet voor de wereldtitel?

Dit is een artikel van Sportbookies.

Beide landen verloren dit toernooi al één keer. Argentinië begon het WK dramatisch met een nederlaag tegen Saudi-Arabië en Frankrijk verloor met een B-team van Tunesië in de groepsfase. Frankrijk (13) maakte tot op heden 1 doelpunt meer dan Argentinië (12) en beide landen kregen evenveel doelpunten tegen (5).

Balbezit en kansen

In de zes wedstrijden die zij hebben afgewerkt, had Argentinië gemiddeld meer balbezit (58,2% om 52,2%). Opvallend genoeg staan de twee finalisten daarmee niet in de top van dit klassement. Argentinië staat op de 5e plek, terwijl we Frankrijk pas op plek 15 terugvinden. De Argentijnen geven dan wel weer gemiddeld 532,7 aangekomen passes per wedstrijd, wat alleen Spanje beter deed (Frankrijk staat op plek 11 met 446 passes).

De Argentijnen creëren daarnaast ook meer kansen dan de Fransen. Het land van Lionel Messi schiet gemiddeld 6.2 keer per wedstrijd op doel, terwijl Frankrijk dat 5.5 keer per duel doet. Nu is lang niet altijd ieder schot op doel een kans en dat blijkt ook wel uit de volgende statistiek. Frankrijk creëerde namelijk de meeste 100% kansen (17) van alle WK-deelnemers. Argentinië staat op plek 5 met 11.

Verhouding Argentinië en Frankrijk

Op basis van deze statistieken is het lastig om te bepalen wie nou de favoriet is voor de WK-finale. En dat blijkt ook uit de quoteringen van de bookies. Zowel Argentinië als Frankrijk heeft namelijk een odd van 2.80. Een gelijkspel staat momenteel op keer drie.

Wedtips Argentinië - Frankrijk

Voorspelling Odd
Beide teams scoren - Ja 2.00
Argentinië wint na penalty's 9.00
Julian Alvarez minimaal één schot op doel 1.66
Lionel Messi over 1.5 schoten op doel 2.10

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.