Xavi neemt na huidig seizoen afstand van trainerspositie FC Barcelona

door Jon van Dam 25

Xavi neemt na huidig seizoen afstand van trainerspositie FC Barcelona

door Jon van Dam 25

Laatst geüpdatet

Xavi verlaat FC Barcelona na het seizoen 2023/24. Dat maakte de trainer van de Spaanse club bekend na het verloren duel met Villarreal (3-5). Op de officiële kanalen van FC Barcelona gaf de oud-voetballer tekst en uitleg.

'Op 30 juni verlaat ik de club', begint de trainer, die onder meer oud-Ajacied Frenkie de Jong onder zijn hoede heeft. 'Het is een beslissing die ik samen met de voorzitter en de staf heb genomen. Barcelona is toe aan een andere richting. Het beste voor de club is dat ik op 30 juni vertrek, maar ik denk nog steeds dat we een heel goed seizoen kunnen draaien.'

'Ik wil het probleem niet zijn'

Afgelopen seizoen lukte het FC Barcelona om onder leiding van Xavi de landstitel in Spanje te winnen. Dit seizoen lijkt dat een lastig verhaal te worden, de achterstand op Real Madrid is inmiddels opgelopen tot tien punten. De zelfkritische Xavi voelt zich verantwoordelijk voor de huidige prestaties van Blaugrana. 'Dit besluit helpt de spelers en de club. Ik heb dit enkele dagen geleden besloten, ik wil het probleem niet zijn. Ik wil het beste voor de club en dat is dat ik na dit seizoen opstap. Het zal nu ook iets rustiger worden rond de club.'

Xavi heeft met FC Barcelona nog genoeg om voor te spelen. De Catalaanse club wist te overwinteren in de Champions League, waardoor er nog een tweeluik met Napoli op het programma staat. In La Liga hoopt FC Barcelona bij de eerste vier te eindigen. Momenteel staan de manschappen van Xavi op de derde plaats. In het bekertoernooi werd het afgelopen week uitgeschakeld door Athletic Bilbao, terwijl ook de Super Cup in Saudi-Arabië verloren werd tegen Real Madrid.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.