Xavi sloot transfer De Jong niet uit: 'Hij hield het wel open, dat neem ik hem ook niet kwalijk'

door Cristian de Jong 6

Bron Het Parool

Xavi sloot transfer De Jong niet uit: 'Hij hield het wel open, dat neem ik hem ook niet kwalijk'

door Cristian de Jong 6

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong heeft zich uitgelaten over de relatie die hij heeft met Xavi, zijn trainer bij FC Barcelona. De Jong neemt het Barcelona nog altijd kwalijk dat ze hem afgelopen zomer zonder respect hebben behandeld. Zo werd het contract van de Nederlander opzettelijk gelekt in de hoop dat De Jong zou vertrekken, dat gebeurde echter niet. De Jong bleef in Barcelona en na veel speculaties is de rust teruggekeerd bij de oud-Ajacied.

Toch neemt De Jong het de clubleiding nog steeds kwalijk. 'Natuurlijk neem ik het die mensen wel kwalijk, ik neem het ze hartstikke kwalijk', zegt De Jong tegenover Het Parool. 'Maar ik heb in principe niks met ze te maken. Ze maken geen deel uit van mijn dag. Ik zie ze nooit. Op de club ben ik met teamgenoten, met de trainers, met de staf.'

De Jong over trainer Xavi

De Jong heeft op het gebied van voetbal altijd steun gekregen van zijn trainer Xavi, ook in de periode waarin de middenvelder het lastig had. Toch zag ook Xavi de economische problemen bij de Catalaanse club. 'Nou, ik heb niet het gevoel gehad dat hij tegen me was. Naar buiten zei hij altijd: "Voetballend hoop ik dat hij blijft, maar we hebben ook met de economische kant te maken." Ik denk dat het moeilijk voor hem was om zich er echt over uit te spreken', vertelt De Jong.

'De club had financiële problemen, ik denk ook niet dat hij uiteindelijk de eindbeslissing had', vervolgt De Jong. Toch sloot Xavi een transfer van de Nederlander niet uit. 'Ja, hij hield het wel open. Hij zei niet: "Frenkie blijft hoe dan ook." Maar dat neem ik hem ook niet kwalijk. Ik weet wel een beetje hoe de situatie bij de club was', aldus De Jong.

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugkrijgen als Nederland van Senegal wint. Check snel hoe het werkt!

Sportbookies heeft de beste WK wedtips op een rijtje gezet!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.