Wormuth vertrekt na dit seizoen bij Heracles Almelo

door Bart Veenstra 14

Bron Heracles Almelo

Wormuth vertrekt na dit seizoen bij Heracles Almelo

door Bart Veenstra 14

Bron Heracles Almelo

Laatst geüpdatet

Frank Wormuth vertrekt na dit seizoen als trainer van Heracles Almelo. Dat maakt de club uit Overijssel op maandagochtend bekend via de officiële kanalen. De Duitse oefenmeester is toe aan een nieuwe uitdaging.

Technisch directeur Tim Gilissen vertelt over het aanstaande vertrek van Wormuth. 'We hebben in november al een keer met elkaar gezeten. Wij hebben van onze kant uitgesproken dat we graag naar de toekomst wilden kijken, dat we positief naar de samenwerking keken en die graag wilden continueren. Frank gaf aan zich eerst op de sportieve prestaties te willen richten. In december hebben we opnieuw gesproken en Frank heeft zijn tijd bij de kerstboom daarvoor benut.'

Wormuth zelf is op het punt en de leeftijd terechtgekomen waarop hij zichzelf afvraagt of hij nog een stap kan maken. 'Ik zie mezelf als entwickler. Ik ontwikkel samen met de staf voetbalspelers, mensen, maar ook mijzelf. Omdat mijn contract afloopt, heb ik tijdens de feestdagen goed nagedacht over mijn keuze. Die was moeilijk, omdat ik goede dingen ga verlaten. Maar ik kan nu nog een keer een andere uitdaging aangaan, dus sla ik een andere weg in.'

Goede resultaten tegen Ajax

Sinds Wormuth trainer van Heracles Almelo is, heeft Ajax vaak moeite met de club uit Overijssel. In het seizoen 2018/2019 kwam Ajax thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel, terwijl er uit met 1-0 werd verloren. Een seizoen later werd er thuis met 4-1 gewonnen, waarna er uit wederom met 1-0 werd verloren. Vorig seizoen won Ajax tweemaal van Heracles Almelo (5-0 en 0-2), maar dit seizoen kwam Ajax niet verder dan een 0-0 gelijkspel in Almelo. Op 6 februari speelt Ajax een thuiswedstrijd tegen het Heracles Almelo van Wormuth.

Heracles Almelo is inmiddels de derde club die op zoek kan naar een nieuwe trainer. Eerder werd al bekend dat Danny Buijs FC Groningen gaat verlaten, terwijl Kees van Wonderen op zijn beurt bezig is aan zijn laatste seizoen als trainer van Go Ahead Eagles.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties