Van Wonderen en Buijs verlaten Go Ahead Eagles en FC Groningen aan eind van dit seizoen

door Terrence Riepma 7

Bron Go Ahead Eagles, FC Groningen

Van Wonderen en Buijs verlaten Go Ahead Eagles en FC Groningen aan eind van dit seizoen

door Terrence Riepma 7

Bron Go Ahead Eagles, FC Groningen

Laatst geüpdatet

Kees van Wonderen zal zijn aflopende contract bij Go Ahead Eagles niet verlengen. Dat maakt de club uit Deventer bekend via de officiële kanalen. De trainer wordt gelinkt aan FC Groningen, dat deze week bekendmaakte dat Danny Buijs eveneens aan het eind van dit seizoen zal vertrekken.

'Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging, een nieuw avontuur', laat een ambitieuze Van Wonderen weten op de officiële website van Go Ahead Eagles. 'Dat betekent helemaal niet dat ik het niet naar mijn zin heb bij Go Ahead Eagles, integendeel zelfs. Maar je weegt alles goed af en luistert daarnaast naar je gevoel.' Met de Eagles promoveerde de trainer dit seizoen naar de Eredivisie.

Van Wonderen opvolger van Buijs bij FC Groningen?

Van Wonderen vertrekt volgens geruchten naar FC Groningen aan het begin van volgend seizoen. Dat zou goed uitkomen voor de club uit de gelijknamige provincie, gezien huidig trainer Buijs daar zal vertrekken aan het eind van dit seizoen - net als Van Wonderen bij Go Ahead Eagles.

Buijs is op de officiële site van FC Groningen dankbaar zijn tijd bij de club: 'Vier jaar geleden heb ik de kans gekregen om hoofdtrainer van FC Groningen te worden. Daar blijf ik de club altijd dankbaar voor en ik ben er trots op wat we in die periode met elkaar hebben bereikt.' De oefenmeester zegt verder te hopen op een succesvolle afsluiting van het seizoen. FC Groningen staat, nu de winterstop is begonnen, op een twaalfde plek in de Eredivisie. Dat is één plek onder Go Ahead Eagles.

Ajax bij bookmakers nog steeds favoriet voor landstitel ondanks koppositie PSV!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties