'Wöber verhuurd door Leeds United aan Borussia Mönchengladbach'

door Brent Tomassen 25

Bron Florian Plettenberg

'Wöber verhuurd door Leeds United aan Borussia Mönchengladbach'

door Brent Tomassen 25

Bron Florian Plettenberg

Laatst geüpdatet

Maximilian Wöber speelt het komende seizoen op huurbasis bij Borussia Mönchengladbach, zo meldt de Duitse journalist Florian Plettenberg via Twitter. De Oostenrijkse verdediger staat momenteel onder contract bij Leeds United, maar mag van de Engelse club uitkijken naar speelminuten in de Bundesliga.

Gladbach betaalt volgens Plettenberg een huursom van zo'n half miljoen euro aan Leeds United. Verder schrijft de verslaggever van de Duitse tak van Sky Sport dat er waarschijnlijk geen optie tot koop in de deal is opgenomen en dat de medische keuring in de komende 48 uur zal plaatsvinden.

Wöber was meerdere malen teamgenoot van Kristensen

Wöber staat sinds januari 2023 onder contract bij Leeds United, dat hem overnam van Red Bull Salzburg. In Leeds speelde de Oostenrijker voor de derde keer in zijn loopbaan samen met Rasmus Kristensen. Beide verdedigers waren eerder teamgenoten bij Ajax en Red Bull Salzburg. Kristensen werd recentelijk verhuurd aan AS Roma.

Bij Leeds United speelde Wöber in een half jaar tijd 19 wedstrijden in alle competities. Bij Ajax kwam de verdediger in anderhalf jaar tijd tot 39 officiële duels. Hierin scoorde hij éénmaal: in de met 0-4 gewonnen uitwedstrijd tegen sc Heerenveen eind 2017 maakte Wöber de laatste treffer van het duel.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.