Kristensen maakt op huurbasis overstap van Leeds United naar AS Roma

door Jesse ter Haar 3

Bron AS Roma

Kristensen maakt op huurbasis overstap van Leeds United naar AS Roma

door Jesse ter Haar 3

Bron AS Roma

Laatst geüpdatet

Rasmus Kristensen komt komend seizoen uit voor AS Roma, zo maakt de Romeinse club bekend via de eigen website. De Deense oud-Ajacied komt op huurbasis over van Leeds United, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League.

In Rome lag er - nadat beide clubs tot een overeenstemming kwamen -dus een huurcontract voor één seizoen klaar voor Kristensen. Hij blijft tot en met 30 juni 2024 onderdeel van de club van hoofdtrainer José Mourinho. Vanwege de eindklassering in de Serie A van vorig seizoen komen Kristensen en de zijnen komend seizoen uit in de groepsfase van de Europa League.

Als vanzelfsprekend is de voormalig rechtsback van Ajax blij met de volgende stap in zijn carrière. 'Ik ben trots om onderdeel van deze geweldige club te zijn. Je kunt de historie van de club voelen zodra je hier binnenloopt. Het Europese succes van AS Roma van de afgelopen jaren heeft mijn verlangen om voor deze club te spelen alleen maar vergroot. Ik kan niet wachten om hier mijn dagelijkse leven te leiden.'

Reactie AS Roma

Vanuit de club wordt eveneens enthousiast gereageerd op de komst van Kristensen. De verdediger blijkt in de afgelopen seizoenen indruk te hebben gemaakt. 'Rasmus is een speler die we al een lange tijd volgen. Al voor zijn tijd bij Leeds', aldus AS Roma-directeur Tiago Pinto. 'Nu hadden we eindelijk de kans om hem naar Rome te brengen. Hij heeft ondanks zijn jonge leeftijd al behoorlijk wat ervaring verzameld. We zijn ervan overtuigd dat hij onze defensieve opties een boost zal geven.'

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.