'Leeds United en AS Roma bereiken akkoord over huurdeal Kristensen'

door Jesse ter Haar 18

Bron Fabrizio Romano

'Leeds United en AS Roma bereiken akkoord over huurdeal Kristensen'

door Jesse ter Haar 18

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Rasmus Kristensen staat op het punt om van Leeds United naar AS Roma te verkassen, zo schrijft Fabrizio Romano op Twitter. De voormalig rechtsback van Ajax lijkt op huurbasis de overstap te maken. Beide clubs hebben elkaar inmiddels gevonden in een deal.

Een persoonlijk akkoord tussen de Deen en de club uit Rome ligt er al meer dan twee weken. De onderhandelingen tussen de clubs liepen destijds echter nog en ook dat is nu tot een goed einde gebracht. Leeds United en AS Roma bereikten een akkoord over een tijdelijke transfer voor de rechtspoot.

Het is voor Kristensen een fraaie stap in een toch opvallende loopbaan. Vrijwel vanuit het niets maakte hij in januari 2018 de overstap van FC Midtjylland naar Ajax, maar in Amsterdam wist hij zich nooit tot een gewaardeerde kracht te ontwikkelen. Toch was hij officieel onderdeel van het Ajax dat tijdens het seizoen 2018/2019 hoge ogen gooide in de Champions League.

Carrière Kristensen

Langer dan één volledig seizoen hield Kristensen het echter niet vol bij Ajax. In de zomer van 2019 verkocht de club hem zodoende aan RB Salzburg, waar de Deen indruk wist te maken. Na drie seizoenen verscheen hij op de radar van Leeds United. Met die club kwam hij uit in de Premier League, maar tijdens het afgelopen seizoen degradeerde Leeds naar de Championship.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.