'Kristensen maakt zich op voor toptransfer'

door Justin Fokkens 91

Bron Fabrizio Romano

'Kristensen maakt zich op voor toptransfer'

door Justin Fokkens 91

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Rasmus Kristensen maakt zich op voor een overstap van Leeds United naar AS Roma, zo meldt Fabrizio Romano op Twitter. De oud-Ajacied heeft al een persoonlijk akkoord bereikt met de Italianen, en de onderhandelingen tussen de clubs lijken zich in een vergevorderd stadium te bevinden.

Daarmee staat de Deense voetballer voor een volgende toptransfer in zijn carrière. De club uit Rome beschouwt Kristensen als een belangrijke versterking voor het komende seizoen. Het is nog niet bekend welk bedrag de Romeinen aan Leeds United zullen moeten overmaken, al lijkt de kans op een transfer zeer groot.

Kristensen staat pas een jaar bij de Engelsen onder contract. De rechtsback maakte immers in 2022 de overstap van Red Bull Salzburg naar de Engelse Premier League. Met Leeds United maakte de Deens international een teleurstellend seizoen door, aangezien het zich niet wist te handhaven en daarmee degradeerde naar het tweede niveau van Engeland.

Periode in Amsterdam

De oud-Ajacied speelde uiteindelijk anderhalf jaar in Amsterdam en was in het succesvolle seizoen 2018/2019 onderdeel van de selectie van Erik ten Hag. Hij kwam in 27 wedstrijden in actie. In 2019 vertrok de verdediger naar Red Bull Salzburg. Via de Oostenrijkse club en Leeds United staat Kristensen deze zomer voor een toptransfer naar de top van de Italiaanse Serie A.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.