Voormalig Ajax-talent Pynadath duikt op bij AZ

door Thijs Zwagerman 16

Bron Noord-Hollands Dagblad

Voormalig Ajax-talent Pynadath duikt op bij AZ

door Thijs Zwagerman 16

Bron Noord-Hollands Dagblad

Laatst geüpdatet

Joshua Pynadath hoopt zijn carrière bij AZ een nieuw leven in te blazen. De twintigjarige aanvaller, die tussen 2015 en 2020 vijf jaar voor Ajax speelde, was lange tijd dichtbij een overgang naar Chelsea, maar in Londen krijgt de geboren Amerikaan geen werkvergunning.

Na zijn vrijwillige vertrek bij Ajax dook Pynadath in maart 2021 op bij Chelsea, waar hij een klein jaar meetrainde. De Engelse topclub raakte overtuigd en wilde Pynadath graag vastleggen, maar het afgeven van een werkvergunning zorgde lange tijd voor problemen.

Inmiddels is duidelijk dat Pynadath, een technisch begaafde buitenspeler, die werkvergunning helemaal niet meer gaat krijgen. In Nederland krijgt de rechtspoot nu een nieuwe kans in de voetballerij. Het Noord-Hollands Dagblad meldt dat Pynadath gaat meetrainen met Jong AZ in de hoop in Alkmaar een contract af te dwingen.

Voormalig Real Madrid-speler

Naast vijf seizoenen in de jeugdopleiding van Ajax heeft Pynadath ook twee jaar voor Real Madrid gevoetbald. In Amsterdam speelde Pynadath voornamelijk voor verschillende jeugdteams, maar in zijn laatste seizoen bij Ajax kwam Pynadath voor Jong Ajax nog tot acht duels in het betaald voetbal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.