Pynadath in afwachting van werkvergunning voor overgang naar Chelsea

door Thijs Zwagerman 6

Bron Ajax Showtime

Pynadath in afwachting van werkvergunning voor overgang naar Chelsea

door Thijs Zwagerman 6

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Joshua Pynadath hoopt zijn carrière op korte termijn te vervolgen bij Chelsea. De voormalig jeugdspeler van Ajax traint al sinds maart met de Engelse grootmacht mee en is momenteel in afwachting van een werkvergunning. Als deze wordt afgegeven, kan Pynadath zijn overgang naar Chelsea definitief afronden.

Pynadath, een technisch zeer behendige buitenspeler, verliet de jeugdopleiding van Ajax in de zomer van 2020 vrijwillig. De inmiddels negentienjarige voetballer wilde zijn loopbaan in een groter voetballand dan Nederland voortzetten, maar de uitbraak van het coronavirus vertraagde de zoektocht naar aan een nieuwe club.

Sinds een halfjaar is Pynadath inmiddels neergestreken bij Chelsea, waar hij tijdens een proefperiode een positieve indruk achterliet. De Londense club - waar ook oud-Ajacied Hakim Ziyech onder contract staat - wil Pynadath graag vastleggen, maar is daarvoor nog altijd in afwachting van een werkvergunning. Zodra deze vergunning rond is, zal Pynadath definitief naar Chelsea verkassen.

De rechtsbenige Pynadath speelde tussen 2015 en 2020 vijf jaar voor Ajax. Daarvoor was de aanvaller twee seizoenen actief in de jeugdopleiding van Real Madrid. Pynadath, meervoudig Amerikaans jeugdinternational, speelde bij Ajax voornamelijk in de jeugd, maar in zijn laatste seizoen in Amsterdam kwam hij ook tot acht wedstrijden voor Jong Ajax.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.