'Voormalig Ajacied Arnesen wordt wederom commissaris bij PSV'

door Bart Veenstra 24

Bron De Telegraaf

'Voormalig Ajacied Arnesen wordt wederom commissaris bij PSV'

door Bart Veenstra 24

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Voormalig Ajax-speler Frank Arnesen lijkt zich op te kunnen maken voor een rol als commissaris bij PSV. Dat meldt De Telegraaf maandagochtend. Arnesen - die tot vorig jaar nog directeur was bij Feyenoord - werd ook geregeld aan Ajax gelinkt, al werd hij (in ieder geval tot mei van dit jaar) niet benaderd door de Amsterdamse club.

PSV verwacht op korte termijn Arnesen te kunnen presteren als een commissaris met een voetbalachtergrond, zo schrijft De Telegraaf. Eerder, in het seizoen 2017/18, was Arnesen ook al commissaris bij de Eindhovense club. Daarna pakte hij zijn carrière als technisch directeur weer op en ging hij aan de slag bij RSC Anderlecht en Feyenoord. Vanwege medische redenen stopte hij met zijn werk bij laatstgenoemde club.

'De 67-jarige Arnesen heeft eerder aangegeven dat daarmee zijn carrière als technisch directeur beëindigd is', schrijft de krant. De Deen heeft daarmee zijn handen vrij om bij PSV terug te keren als commissaris. Hij volgt daarmee Hans van Breukelen op. 'PSV polste eerder ook Guus Hiddink en Boudewijn Zenden voor de controlerende functie, maar beiden bedankten voor de eer.'

Arnesen werd niet benaderd door Ajax

In mei van dit jaar werd Arnesen door ESPN nog gevraagd naar een mogelijke rol bij Ajax. 'Nee, die zijn niet gekomen', zei de voormalig Ajacied, die de vraag kreeg wat zijn antwoord zou zijn geweest als de Amsterdammers wél waren gekomen. 'Praten kan altijd. Ik weet niet of ik erop in was gegaan. Ik heb bij Ajax gevoetbald, dus ik heb er een verleden. Maar ik heb er sowieso helemaal niet aan gedacht. Het was voor mij nu rustig kijken hoe het gaat met jezelf. Lekker vakantie vieren.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.