Vertonghen vindt roep om Alderweireld in België niet fair: 'Waren toch te traag?'

door Youri van Straaten 14

Bron Voetbal International

Vertonghen vindt roep om Alderweireld in België niet fair: 'Waren toch te traag?'

door Youri van Straaten 14

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Jan Vertonghen vindt de roep om een terugkeer van Toby Alderweireld bij België niet fair. In het land wordt gesproken over een terugkeer van de oud-Ajacied in het nationale team, waarop Vertonghen reageert: 'We waren toch te traag?'

In maart zette Alderweireld een punt achter zijn interlandloopbaan. De roep om een terugkeer van Alderweireld naar De Rode Duivels neemt toe. Vertonghen vindt er het zijne van. 'Dat vind ik niet respectvol richting de jongens die er zijn. Ik steek liever mijn energie daarin. Voor Alderweireld bekend maakte dat hij ging stoppen, waren we trouwens te oud en te traag. Dat werd overal geroepen, toch? En dan zou hij nu moeten terugkomen. Ook dat vind ik weinig respectvol', citeert Voetbal International de oud-Ajacied.

Alderweireld en Vertonghen speelden samen bij Ajax, Tottenham Hotspur en het Belgische nationale team. België won zaterdag nog nipt van Azerbeidzjan met 0-1. Dinsdag vervolgt België de EK-kwalificatiereeks met een thuiswedstrijd tegen Estland. België staat eerste in Groep F.

Aanvoerdersband 

Tot slot gaat Vertonghen in op de vraag of hij de aanvoerdersband zal dragen namens zijn land. 'Nee, Romelu (Lukaku, red.) is onze kapitein', luidt zijn reactie. 'Hij is onze leider en misschien wel hét gezicht van onze huidige generatie. Die rol ligt hem. Pas als hij er niet bij is of vervangen wordt, word ik kapitein. Dat vind ik perfect zo.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.