[Update] Alderweireld stopt als Belgisch international

door Timo Suur 11

Bron Het Nieuwsblad

[Update] Alderweireld stopt als Belgisch international

door Timo Suur 11

Bron Het Nieuwsblad

Laatst geüpdatet

Toby Alderweireld eindigt zijn interlandloopbaan bij het nationale elftal van België, zo meldt Het Nieuwsblad. De oud-Ajacied stond op 127 interlands voor De Rode Duivels. Hij wil zich volledig focussen op zijn club Royal Antwerp.

In december zei de verdediger dat hij twijfelde over zijn toekomst als Belgisch international na de uitschakeling in de groepsfase van het WK. Vorige week vertelde Alderweireld in een interview met Het Nieuwsblad dat hij het belang van zijn club altijd boven De Rode Duivels zou plaatsen. Hij debuteerde in 2019 als international en hij stopt als Rode Duivel met 127 interlands. Hij wist vijf keer het net te vinden, waaronder een doelpunt op het EK 2016.

Jeugdopleiding bij Ajax 

Alderweireld heeft de jeugdopleiding van Ajax doorlopen. Hij maakte zijn debuut op negentienjarige leeftijd tegen NEC. De verdediger speelde 186 wedstrijden in Amsterdamse dienst en wist hierin vijftien keer te scoren. Na ruim vier seizoenen vertrok hij naar Atletico Madrid. Dit avontuur duurde slechts twee jaar en de oud-Ajacied werd een vaste kracht bij Tottenham Hotspur. Na zes jaar bij de Engelse club te hebben gezeten, besloot hij één jaar naar Qatar te gaan. Afgelopen zomer werd hij door Marc Overmars naar Royal Antwerp gehaald.

[Update] - 11:00 (maandag 6 maart) - Alderweireld stopt als Belgisch international

Alderweireld eindigt per direct zijn carrière als Belgisch international, zo laat hij weten via een video op zijn Twitteraccount. 'Als kleine jongen droomde ik ervan om voor de nationale ploeg te spelen,' zo begint de oud-Ajacied. 'Ik ben dankbaar en trots dat deze droom werkelijkheid is geworden', zo vervolgt hij. De verdediger speelde 127 interlands, waaronder 3 WK's en 2 EK's. 'Met pijn in het hart kondig ik bij deze aan dat ik per direct stop als international.' Het was geen makkelijke beslissing voor Alderweireld, maar wel de goede keuze. 'Het is nu weer tijd om aandacht te besteden aan mijn fantastische gezin en mij volledig te focussen op mijn rol bij Royal Antwerp.'

Bestel diverse items, waaronder het derde shirt, in de Ajaxshop nu met liefst 50% korting!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.