Vertonghen over stoppen met voetbal: 'ik wil zelf de beslissing nemen als ik er klaar voor ben'

door Brent Tomassen 13

Bron Het Laatste Nieuws

Vertonghen over stoppen met voetbal: 'ik wil zelf de beslissing nemen als ik er klaar voor ben'

door Brent Tomassen 13

Bron Het Laatste Nieuws

Laatst geüpdatet

Jan Vertonghen is er voor zichzelf nog niet uit of hij na het huidige seizoen nog doorgaat als profvoetballer of dat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. Momenteel is de verdediger actief in zijn thuisland, waar hij zijn tweede seizoen voor RSC Anderlecht speelt.

'Ik ben er nog niet uit', stelt een openhartige Vertonghen in gesprek met Het Laatste Nieuws. 'Ik voel mij hier heel goed, ik voel mij hier thuis. De belangrijkste vraag voor mij is: kan ik Anderlecht de speler geven die ik zelf wil zijn en die Anderlecht verdient? Ik wil geen karikatuur worden van mezelf. Zoals ik mij nu voel, ga ik graag verder, alleen kan ik niet voorspellen hoe ik mij binnen een paar maanden zal voelen.'

RSC Anderlecht speelt nog tien duels in de kampioenspoule en voordat die is afgelopen wil de Belg nog geen concessies doen over zijn toekomst. 'Ik wil Anderlecht nu niet mijn jawoord geven om dan na het EK vast te stellen dat het toch niet meer gaat. Maar ook het omgekeerde is waar. Ik kan nu niet met zekerheid zeggen dat ik stop om dan na het EK te voelen dat ik er echt nog niet klaar mee ben', is de voormalig aanvoerder van Ajax eerlijk over zijn overpeinzingen.

'Nu heb ik nog altijd het gevoel dat ik een meerwaarde ben voor Anderlecht'

'Ik ben me ervan bewust dat Anderlecht zich ook moet voorbereiden op de transferzomer', vervolgt Vertonghen. 'Met een eventuele Europese kwalificatiecampagne willen zij het team ook zo snel mogelijk klaar hebben. Ik wil het Anderlecht niet moeilijker maken dan het al is, maar ik wil zelf de beslissing nemen als ik er klaar voor ben. Nu heb ik nog altijd het gevoel dat ik een meerwaarde ben voor Anderlecht, maar ik wil op een aanvaardbaar niveau spelen als ik stop.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.