Vertonghen neemt het op tegen AZ in kwartfinales Conference League

door Timo Suur 19

Bron AS

Vertonghen neemt het op tegen AZ in kwartfinales Conference League

door Timo Suur 19

Bron AS

Laatst geüpdatet

Jan Vertonghen neemt het met RSC Anderlecht op tegen AZ in de kwartfinales van de Conference League. Beide clubs werden aan elkaar gekoppeld bij de loting vrijdagmiddag. De heenwedstrijden staan gepland op donderdag 13 april en de returns vinden een week later plaats.

Beide teams wisten een knappe overwinning te boeken in de achtste finales van de Conference League. RSC Anderlecht wist over twee wedstrijden te winnen van Villarreal. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijkspel en zodoende was er nog voor alles te spelen een week later. In Spanje wisten de Belgen knap te winnen ondanks het veldoverwicht van de Spanjaarden. Het werd uiteindelijk 1-0 voor RSC Anderlecht. AZ won over twee wedstrijden knap van Lazio Roma. In Italië wisten de Alkmaarders met 1-2 te winnen en hadden zodoende een gunstige uitgangspositie voor de return. In Alkmaar werd het nogmaals 2-1 in het voordeel van AZ en dus plaatsten ze zich voor de kwartfinales van de Conference League.

Er werd ook meteen geloot voor de halve finales. De winnaar van het duel tussen AZ en RSC Anderlecht neemt het in de halve finales op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen KAA Gent en West Ham United. De heenwedstrijden van de halve finales worden gespeeld op 11 mei en een week later zijn de returns. Beide teams zullen met vertrouwen toewerken naar de kwartfinales door de knappe overwinningen op Villarreal en Lazio Roma.

Volledige loting kwartfinales Conference League:

Lech Poznán - Fiorentina
KAA Gent - West Ham United
AZ - RSC Anderlecht
FC Basel - OGC Nice

Volledige loting halve finales Conference League:

Lech Poznán/Fiorentina - FC Basel/OGC Nice
KAA Gent/West Ham United - RSC Anderlecht/AZ

Denk jij dat Ajax zondag wint van Feyenoord?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.