Vertonghen beslist begin volgend jaar over toekomst: 'Ik voel de passie voor het spelletje nog altijd'

door Roemer Smid 17

Vertonghen beslist begin volgend jaar over toekomst: 'Ik voel de passie voor het spelletje nog altijd'

door Roemer Smid 17

Laatst geüpdatet

Jan Vertonghen, inmiddels 36 jaar oud, beslist in maart of april of hij nog doorgaat met voetballen, zo vertelt hij in de persconferentie voor het EK-kwalificatieduel met Zweden. De oud-Ajacied wil zich de komende tijd vooral focussen op het EK met België en zijn club RSC Anderlecht.

Vertonghen ging door een mindere voetballende periode. En zijn leeftijd werd als voornaamste reden gezien voor de vormdip. 'Leeftijd was een makkelijk excuus voor mijn mindere periode, maar ik ben blij dat dat nu geen issue meer is. Ik weet ook wel dat als er weer een volgende minder moment komt, het excuus leeftijd weer aangegrepen zal worden. Daar moet ik mee omgaan', aldus de 151-voudig international.

Aan zijn liefde voor het spel ligt het niet, maar begin volgend jaar maakt Vertonghen zijn keuze. 'In maart of april zal ik beslissen over mijn toekomst, dat is nu nog niet aan de orde. Ik probeer zo fit mogelijk te blijven. Maar op dit moment gaat alles goed bij de nationale ploeg en bij Anderlecht en voel ik de passie voor het spelletje nog altijd.'

EK-kwalificatieduel met Zweden

België trapt maandagavond om 20.45 uur af aan het EK-kwalificatieduel met Zweden. De Belgen staan bovenaan in poule F en hebben zich al gekwalificeerd voor het EK 2024 in Duitsland. De Zweedse ploeg heeft nog een minimale kans om het eindtoernooi te halen. Daarvoor moet het zelf alle wedstrijden, inclusief een onderlinge krachtmeting met nummer twee Oostenrijk, winnen. Als Oostenrijk vanavond wint bij Azerbeidzjan, gaat het samen met het België van Vertonghen naar Duitsland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.