Vermaelen gaat aan de slag als bondscoach van België O20

door NielsOpdam 6

Bron KBVB

Vermaelen gaat aan de slag als bondscoach van België O20

door NielsOpdam 6

Bron KBVB

Laatst geüpdatet

Thomas Vermaelen wordt de nieuwe bondscoach van België Onder 20, zo meldt de Belgische voetbalbond via de officiële website. De oud-Ajacied stopte begin januari 2022 als profvoetballer en gaat nu aan de slag als trainer.

Vermaelen wordt nu bondscoach van België O20 en daarnaast gaat hij Sébastien Pocognoli assisteren bij België Onder 18. België O20 werd opgericht om spelers die te oud zijn voor O19, maar niet worden worden geselecteerd voor de O21, te laten spelen. Het elftal speelt alleen vriendschappelijke wedstrijden.

Nadat Vermaelen stopte als voetballer werd hij vorig jaar assistent-trainer van de Belgische bondscoach Roberto Martínez. Toen de Spanjaard na het WK in Qatar werd vervangen door Domenico Tedesco, moest de oud-verdediger ook vertrekken bij de nationale ploeg van België.

Sonck gaat bij België O19 aan de slag

De oud-Ajacied behaalde vorig jaar ook zijn UEFA A-diploma via een specifieke trainerscursus die de Belgische voetbalbond organiseerde voor (ex-)internationals. Vermaelen, die van 2003 tot 2009 bij Ajax speelde, kwam zelf tot 85 interlands. Wesley Sonck, een andere oud-speler van Ajax, gaat samen met Eric Van Meir België Onder 19 onder zijn hoede nemen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.