[Update] Vermaelen beëindigt carrière en wordt assistent-bondscoach bij België

door Terrence Riepma 7

Bron Het Laatste Nieuws

[Update] Vermaelen beëindigt carrière en wordt assistent-bondscoach bij België

door Terrence Riepma 7

Bron Het Laatste Nieuws

Laatst geüpdatet

Thomas Vermaelen zal een punt achter zijn voetbalcarrière zetten, zo weet Het Laatste Nieuws vrijdagochtend te melden. De inmiddels 36-jarige verdediger zal volgens het medium verdergaan als assistent-bondscoach van België.

Vermaelen had tot en met december vorig jaar een contract bij het Japanse Vissel Kobe. Deze werd niet verlengd en dus was de linkspoot transfervrij. Andere opties na Vissel Kobe voldeden niet aan de wensen van de oud-Ajacied en zodoende komt er een einde aan de loopbaan van Vermaelen.

Het Laatste Nieuws meldt dat België in Vermaelen een nieuwe assistent-bondscoach naast Roberto Martínez krijgt. De oefenmeester zou hem nog steeds erg hoog hebben zitten en is onder de indruk van de inzichten en intelligentie van Vermaelen. De Belgische voetbalbond zou een aanbod hebben gedaan aan de verdediger en hij lijkt dat nu te gaan accepteren.

Vermaelen met Ajax, Arsenal en FC Barcelona in Europese top

Vermaelen kwam tussen de zomers van 2003 en 2009 uit voor Ajax, waarna hij de overstap maakte naar Arsenal. Daar speelde hij tot en met medio 2014, waarna FC Barcelona hem overnam. Vervolgens kwam de Belg nog uit voor AS Roma en ten slotte Vissel Kobe.

Scoort Brobbey ook tegen PSV? Krijg 2,63 keer je inzet terug!

Update - 15.50 uur (21 januari 2022) - Vermaelen beëindigt carrière en wordt assistent-bondscoach bij België

Thomas Vermaelen heeft een punt gezet achter zijn voetbalcarrière, zo maakt de oud-Ajacied bekend via zijn officiële Instagram-account. De verdediger zal vanaf heden verdergaan als assistent-bondscoach van Roberto Martínez bij het nationale elftal van België.

Vermaelen schrijft op zijn Instagram-account dankbaar te zijn voor zijn carrière en het nieuwe avontuur dat hij aangaat. 'Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik voor de meest geweldige clubs heb mogen spelen en daar ben ik erg dankbaar voor. Bedankt voor alle steun tijdens mijn carrière', aldus de Belg, die tussen medio 2003 en medio 2009 actief was in Amsterdam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties