Van Gaal tot tweemaal toe onderscheiden tijdens bedankavond op KNVB-campus

door Jesse ter Haar 8

Bron KNVB

Van Gaal tot tweemaal toe onderscheiden tijdens bedankavond op KNVB-campus

door Jesse ter Haar 8

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Louis is van Gaal is maandagavond tot tweemaal toe eervol onderscheiden. De voormalig trainer van onder meer Ajax en het Nederlands elftal is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en daarnaast is hij onderscheiden met het bondsridderschap van de KNVB.

Eerder, in het jaar 1997, werd Van Gaal al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, maar maandag werd hij dus bevorderd. 'De onderscheiding is een erkenning voor de bijzondere sportieve prestaties waarmee hij Nederland nationaal en internationaal vertegenwoordigd heeft en de impact die dit heeft gehad op onze samenleving', zo valt te lezen op de website van de KNVB.

De onderscheiding van het bondsridderschap - de op één na hoogste onderscheiding binnen de KNVB - werd uitgereikt door Just Spee, voorzitter van de voetbalbond. Spee somde de 51 spelers op die Van Gaal in het verleden heeft laten debuteren in het Nederlands elftal en vertelt over de manier waarop de trainer een spelersgroep weet te managen. 'Professionals binnen een nationale selectie denken echt niet altijd allemaal hetzelfde. Dat krachtenveld op een juiste manier managen is jou op het lijf geschreven. Jij was het hart van Oranje', vertelt hij.

Van Gaal kent een bijzonder succesvolle carrière als voetbaltrainer. Tot driemaal toe was hij bondscoach van het Nederlands elftal, waarmee hij op het WK van 2014 op de derde plaats eindigde. Zijn mogelijk meest in het oog springende prestatie echter, is de Champions League-winst met Ajax in het jaar 1995. Hierna bleef de oefenmeester nog tot 1997 in dienst in Amsterdam, waarna hij de stap naar FC Barcelona zette.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.