Van Gaal open voor job bij Portugal: 'Ben met pensioen, maar als ze bellen, ga ik luisteren'

door Jesse ter Haar 28

Bron 3FM Serious Request

Van Gaal open voor job bij Portugal: 'Ben met pensioen, maar als ze bellen, ga ik luisteren'

door Jesse ter Haar 28

Bron 3FM Serious Request

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal is weer met pensioen, maar dat is nog niet definitief, zo laat hij weten aan de telefoon met een dj van 3FM Serious Request. De inmiddels voormalig bondscoach woont samen met zijn vrouw in Portugal en laat dat land nu net een nieuwe trainer zoeken.

Tijdens het WK was Fernando Santos nog de bondscoach van de Portugezen, maar hij gaat niet verder. José Mourinho werd al snel genoemd, maar die trainer heeft nog een lopend contract bij AS Roma. 'Ik ben weer met pensioen, maar als ze mij bellen, dan ga ik luisteren. Meer kan ik niet zeggen', zo reageert de oefenmeester die met Ajax de Champions League won.

Tijdens het eindtoernooi werd de naam van Van Gaal al even in één adem met België genoemd. Het lijkt echter meer een grap te zijn geweest, want Van Gaal lijkt niet vol op die job in te zetten. 'Ik heb niet geflirt met België, maar er werden vragen over gesteld. Daar kan ik niks aan doen, dan moet ik daar antwoord op geven. En met Portugal ben ik ook niet aan het flirten.'

Stichting Het Vergeten Kind

Tot slot vraagt Van Gaal in de uitzending het nummer We Houden van Oranje van André Hazes aan. Daarbij doneert hij duizend euro aan Stichting Het Vergeten Kind, waar 3FM zich dit jaar voor inzet. 'Ik vind dit een fantastisch doel. Die kinderen hebben al een hele moeilijke periode achter de rug met het coronavirus. En dan de hectiek in die gezinnen, dat is ook niet positief. Dus ik hoop dat de mensen in het land over hun hart strijken en heel veel geld doneren.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.