Van Dijk kritisch na uitschakeling: 'Het zegt alles dat scheidsrechter snel naar binnen gaat'

door NielsOpdam 84

Van Dijk kritisch na uitschakeling: 'Het zegt alles dat scheidsrechter snel naar binnen gaat'

door NielsOpdam 84

Virgil van Dijk zit er helemaal doorheen na de late uitschakeling van Oranje op het EK in Duitsland. Het Nederlands elftal verloor woensdagavond in de laatste minuten van Engeland in de halve finale (1-2). Van Dijk heeft - in gesprek met de NOS - moeite met het vinden van woorden.

'Als je hem zo laat tegen krijgt, is dat natuurlijk verschrikkelijk. Het was een mooi gevecht, maar we staan hier met lege handen. Dit doet heel veel pijn', spreekt de aanvoerder van het Nederlands elftal zijn eerste woorden kort na het duel in Dortmund. Van Dijk geeft dan ook toe dat de uitschakeling 'heel veel pijn' doet. 'Je steekt er alles in, je geeft alles... Als hij in de laatste minuut zo valt, is het gewoon klote.'

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart waren direct na de wedstrijd kritisch op scheidsrechter Felix Zwayer. Van Dijk krijgt de vraag hoe hij de Duitse arbiter vond fluiten. 'Het zegt alles dat de scheidsrechter heel snel naar binnen gaat. Maar om hem nou de schuld te geven, dat weet ik ook niet... Ik moet hier ook staan, maar ik weet helemaal niet wat ik moet zeggen. Het doet gewoon heel veel pijn', vertelt de centrale verdediger.

'We staan met lege handen'

In de laatste fase van het duel leek Oranje beter en dat voelde Van Dijk zelf ook. 'Je hebt meer balbezit. Als zij kleine momentjes krijgen, dan kunnen ze het afstraffen en dat gebeurde op het laatst. Het voelde alsof wij de 2-1 zouden kunnen maken, maar dat gebeurde niet en we staan met lege handen', concludeert de Oranje-captain na de halve finale tegen Engeland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.