Van Dijk kopt Nederland langs België: 'Prima gevoel om mee naar het WK te gaan'

door Jesse ter Haar 0

Bron NOS

Van Dijk kopt Nederland langs België: 'Prima gevoel om mee naar het WK te gaan'

door Jesse ter Haar 0

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Virgil van Dijk is blij met de overwinning van Nederland op België. De captain kopte zijn ploeg zelf naar een 1-0 zege en stond de NOS na afloop dus tevreden te woord. Tevreden over het doelpunt, maar ook over het resultaat en het gevoel waarmee het Nederlands elftal naar het WK gaat.

'We wilden winnen. Het was geen goede wedstrijd, maar we winnen wel', begint hij. 'Het geeft een lekker gevoel, ondanks dat we veel beter moeten. Maar we speelden wel tegen België. Ze wilden ons uit elkaar trekken met veel beweging en ze hadden veel individuele kwaliteiten. Dan moet je hard werken, maar winnen hem en dat is het allerbelangrijkst. Een prima gevoel om mee naar het WK te gaan.'

De verslaggever van dienst vraagt Van Dijk dieper in te gaan op het gevoel waarmee hij naar het wereldkampioenschap gaat. 'We gaan er met vertrouwen naartoe. We gaan genieten. Hopelijk blijft het gevoel zo. We gaan er alles voor geven. Met z’n allen, we hebben iedereen nodig. Allemaal in dezelfde richting en hopelijk wordt het een speciaal WK.'

De verdediger van Liverpool vormde zondag aanvankelijk een achterhoede met Jurriën Timber en Nathan Aké. Gaandeweg de wedstrijd gingen de twee verdedigers echter naar de kant en kwam hij samen te spelen met Stefan de Vrij en Tyrell Malacia. In totaal lieten de verdedigers slecht vier schoten tussen de palen toe, terwijl Oranje er zelf vijf keer in slaagde.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.