'Van den Boomen kan rekenen op belangstelling van Galatasaray'

door Jesse ter Haar 7

Bron Eindhovens Dagblad

'Van den Boomen kan rekenen op belangstelling van Galatasaray'

door Jesse ter Haar 7

Bron Eindhovens Dagblad

Laatst geüpdatet

Branco van den Boomen staat in de belangstelling van Galatasaray, zo schrijft het Eindhovens Dagblad maandag. De oud-Ajacied maakte indruk in het shirt van Toulouse en dat is ook buiten de Franse landsgrenzen niet onopgemerkt gebleven.

Het is nog wel de vraag wanneer de Turkse topclub de middenvelder zou willen inlijven. In de zomer van 2023 is Van den Boomen immers transfervrij en kan hij dus gratis worden opgepikt. Slaat Galatasaray deze winter nog toe, dan moet er een vergoeding worden betaald om het contract van de rechtspoot af te kopen. 'De Turken willen het liefst een lage transfersom betalen', zo schrijft men bij het ED.

Het is snel gegaan voor de voormalig jeugdspeler van Ajax. Van den Boomen kwam in 2011 in de opleiding van Ajax terecht, maar hij schopte het nooit tot het eerste elftal. Na zijn tijd in Amsterdam kwam hij bij FC Eindhoven te spelen, waar hij na één seizoen alweer vertrok. SC Heerenveen was de volgende bestemming, maar ook daar bleef hij niet al te lang spelen.

Na een huurperiode bij Willem II keerde hij terug in Friesland, maar in dezelfde transferperiode nam FC Eindhoven hem weer transfervrij over. Na twee seizoenen vertrok hij naar De Graafschap, waar hij dusdanig veel indruk maakte dat Toulouse hem overnam. Met zijn huidige club promoveerde hij van de Ligue 2 naar de Ligue 1, het hoogste niveau van Frankrijk.

Van den Boomen over transfer

Recent sprak de middenvelder zich al uit over een eventuele volgende stap. In de zomer loopt zijn contract af en dus houdt hij zijn ogen open. Voordat het zo ver is echter, focust hij zich volledig op zijn prestaties bij Toulouse. Hij wil handhaven met de club. 'Eerst veilig zijn en dan zien we wel. Je weet nooit hoe het loopt en wat er komt', sprak Van den Boomen niet lang geleden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.