Van den Boomen: 'Feyenoord wilde praten'

door NielsOpdam 2

Van den Boomen: 'Feyenoord wilde praten'

door NielsOpdam 2

Laatst geüpdatet

Branco van den Boomen, oud-jeugdspeler van Ajax, kon in 2011 ook voor een stap naar Feyenoord kiezen. De 23-jarige aanvoerder van FC Eindhoven was echter al akkoord met Ajax.

Van den Boomen speelde in de jeugd van Willem II en behoorde tot de beste spelers van zijn lichting. Een stap naar een grotere club kon dus niet uitblijven. 'Feyenoord had ook een gesprek aangevraagd, maar toen had ik Ajax mijn jawoord al gegeven. Dat gesprek heb ik nooit gehad', vertelt hij in gesprek met Voetbalzone.

Trainer Gery Vink plaatste de middenvelder op een bepaald moment achterin. Zijn nieuwe positie was een omslagpunt. 'Later hadden ze bij Jong Ajax een centrale verdediger nodig en werd ik doorgeschoven. Ik speelde in de eerste divisie als centrale verdediger, maar voelde aan alles dat het mijn positie niet was. Ze zagen mij als een centrale verdediger, maar ik zag mezelf als een middenvelder. Riechedly Bazoer kwam toen van PSV naar Ajax en dat was voor mij het kantelpunt. Dat was de reden dat ze mij naar achteren haalden, want ze wilden mij wel laten spelen.'

Ajax besloot zijn contract, dat liep tot medio 2014, niet te verlengen. 'Er kwamen veel Eredivisie-clubs, maar daar zou ik in het tweede elftal moeten beginnen omdat ik pas net A-junior was geweest. Ik wilde de eerste divisie niet inruilen voor de beloftencompetitie en toen heb ik voor FC Eindhoven gekozen.'

De feestdagen komen er weer aan! Scoor nu snel jouw ideale Ajax-cadeau voor Sinterklaas of kerst!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.