'Van de Beek onderzoekt opties om Manchester United te verlaten'

door Jesse ter Haar 102

Bron Twitter

'Van de Beek onderzoekt opties om Manchester United te verlaten'

door Jesse ter Haar 102

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

Donny van de Beek bekijkt in de komende weken zijn opties om Manchester United te verlaten, zo schrijft Fabrizio Romano op Twitter. De oud-middenvelder van Ajax wil graag slagen in Engeland, maar zet in de komende transferperiode in op een transfer naar een club waarbij hij meer aan spelen toe kan komen.

De Oranje-international 'houdt van de club en Erik ten Hag, maar acht het tijd om voor zichzelf te kiezen. Hij wil meer regelmatig speeltijd in het nieuwe seizoen en dus onderzoekt en overweegt hij in de komende tijd zijn opties. Volgens Romano is Van de Beek, die geregeld te maken heeft met blessureleed, fit genoeg om gezond en wel aan te treden tijdens het begin van de voorbereiding van een nog te vinden club.

Van de Beek heeft een teleurstellend seizoen achter de rug. Tijdens de eerste drie Premier League-duels van het seizoen had Ten Hag nog een rol voor de oud-Ajacied, al bleef het toen ook al bij drie korte invalbeurten. Hierna echter, werd het alleen maar minder. Van de Beek behoorde tweemaal tot de selectie zonder minuten te maken, waarna een periode van blessureleed volgde. Na een relatief korte periode van herstel verscheen de voormalig speler van Ajax weer op het veld, maar halverwege januari liep Van de Beek een knieblessure op. Die kwetsuur hield hem tot en met het einde van het seizoen aan de kant.

Toekomst Van de Beek

Recent sprak de allround middenvelder zich nog uit over zijn toekomst, al wilde hij er toentertijd niet te veel op inzoomen. Hij reageerde op woorden van Ten Hag, die zei dat de blessure Van de Beek ver terug had geworpen. 'Ik probeer niet te ver vooruit te kijken. Het is aan mij om te zorgen dat ik superfit terugkom en om misschien nog wel sterker terug te komen. Ik moet weer zo dicht mogelijk tegen dat niveau aanzitten. Wie weet wat er dan in het verschiet zit', sprak Van de Beek.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.