Van Basten gezien als 'einzelgänger': 'Nog steeds een hele grote meneer'

door Cristian de Jong 14

Bron De Telegraaf

Van Basten gezien als 'einzelgänger': 'Nog steeds een hele grote meneer'

door Cristian de Jong 14

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Marco van Basten geeft tegenwoordig als analist op het WK bij de NOS enig kritiek, maar hij heeft in het verleden ook veel kritiek ontvangen. Meerdere personen die Van Basten van dichtbij hebben meegemaakt, vertellen in De Telegraaf over hun ervaringen met de voormalig topvoetballer.

David Endt heeft als voormalig perschef van Ajax Van Basten veel meegemaakt. 'Ik herken Marco heel erg in soms ongeremde uitspraken waarin hij erg eerlijk is, maar waarvan hij later misschien denkt: dát had ik iets anders moeten zeggen.' Endt weet daarnaast te vertellen dat Van Basten altijd zichzelf zal zijn. 'Ik denk dat hij de laatste jaren zichzelf pas goed ontdekt heeft. En hij heeft invloed, hè? Als Marco iets zegt heeft dat meer impact dan de mening van Youri Mulder. Marco is nog steeds een heel grote meneer', aldus Endt.

Auteur Johan Faber ziet ook dat Van Basten zich af en toe iets te veel uitlaat. 'Dat is ook wel het mooie aan hem natuurlijk. Hij is een einzelgänger', vertelt hij. Ook als speler viel Van Basten op. 'Als hij gefrustreerd was maakte hij geen functionele tackle, maar bijvoorbeeld een stoot op een jukbeen', weet te auteur te vertellen. 'Hij kan wel venijnig zijn.'

Van Basten niet onder de indruk van Oranje

Van Basten is nu dus te zien als analist bij de wedstrijden van Oranje. Veel goeds had de voormalig bondscoach echter niet te vertellen na afloop van het duel met de Verenigde Staten. Het Nederlands elftal won weliswaar, maar volgens Van Basten was het spel niet om aan te gluren. 'Waar heb ik naar zitten kijken? We stonden stil en deden helemaal niks. Geen initiatief, helemaal niets', vertelde hij toen eerlijk.

Verwacht jij dat Oranje gaat scoren tegen Argentinië? Zet in en ontvang vijftig (!) keer je inzet terug bij een goal van het Nederlands elftal! Let op: dit geldt alleen voor nieuwe spelers bij Jack's!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.