Valencia twijfelgeval voor duel met Oranje: 'Als het aan hem ligt, zal hij altijd spelen'

door Cristian de Jong 1

Bron De Telegraaf

Valencia twijfelgeval voor duel met Oranje: 'Als het aan hem ligt, zal hij altijd spelen'

door Cristian de Jong 1

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Gustavo Alfaro, de bondscoach van Ecuador, kan nog niet met zekerheid zeggen dat sterspeler Enner Valencia op tijd fit zal zijn voor het aankomende duel met het Nederlands elftal. De sterspeler van Ecuador was dé man bij Ecuador in de openingswedstrijd tegen Qatar. Zo wist de spits van Fenerbahçe twee keer het doel te treffen.

'Vanmiddag op de training gaan we kijken en dan zullen we een beslissing nemen', citeert De Telegraaf. 'Volgens de medische cracks is er geen zware blessure. Dat is goed nieuws. Maar hij heeft natuurlijk wel flinke klappen te verduren gekregen en dat heeft wel invloed op zijn medische conditie.'

Valencia kreeg tegen Qatar een aantal flinke tackles te verduren en moest daarom ook geblesseerd het veld verlaten. 'Als het aan hemzelf ligt, dan zal hij altijd spelen. Zo is zijn instelling. Zeker op een wereldbeker of bij een belangrijke kwalificatiewedstrijd zal hij niet zomaar afzeggen', aldus Alfaro.

Nederland duidelijke favoriet

Alfaro geeft vervolgens aan dat hij van mening is dat Nederland duidelijk de favoriet zal zijn voor dit duel. 'Dit is een van de wedstrijden waarvan iedereen denkt dat je die sowieso gaat verliezen. Dat betekent dat we niks te verliezen hebben. Voordat de jacht is begonnen is de prooi al aan hen gegeven.' Daarnaast is Alfaro lovend over de ploeg van Louis van Gaal. 'Sinds Van Gaal bondscoach is geworden zijn ze nog ongeslagen. Dat betekent, dat het een heel lastig team is om te verslaan. Zij hebben de individuele kwaliteiten om wedstrijden naar zich toe te trekken. Dat hebben we tegen Senegal ook weer kunnen zien met de pass van Frenkie de Jong bij de openingsgoal.'

Aankomende vrijdag zullen Ecuador en Nederland het tegen elkaar opnemen. Om 17.00 uur zal er worden afgetrapt. Bij een overwinning zet Nederland een grote stap richting de knock-outfase. Aankomende dinsdag staat voor Oranje de slotwedstrijd van de poulefase op het programma. Dan nemen Van Gaal en zijn mannen het op tegen gastland Qatar.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.