Vaessen terug op trainingsveld: 'Onder begeleiding van de fysio's bouwen we heel langzaam uit'

door Brent Tomassen 4

Bron ESPN

Vaessen terug op trainingsveld: 'Onder begeleiding van de fysio's bouwen we heel langzaam uit'

door Brent Tomassen 4

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Etienne Vaessen staat weer op het trainingsveld, zo vertelt Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC Waalwijk, in gesprek met ESPN. De keeper van de Waalwijkers kwam tijdens het duel met Ajax eind september in botsing met Brian Brobbey en raakte daarbij het bewustzijn kwijt, waarna er uit voorzorg begonnen werd met reanimatie. Uiteindelijk werd besloten de wedstrijd die avond niet uit te spelen.

'Het gaat naar omstandigheden redelijk goed met hem', zegt Van Mosselveld. 'Ik heb hem van de week weer voorzichtig bezig gezien op het trainingsveld. Het is natuurlijk een blessure waarbij je van dag tot dag moet kijken wat er gebeurt als je de intensiteit verhoogt. Hij vangt voorzichtig ook al wat ballen. Onder begeleiding van de fysio's bouwen we heel langzaam uit. Het is in ieder geval heel positief dat we hem weer op het veld zien.'

Nog veel last van hoofdpijn

Vaessen heeft nog altijd veel last van hoofdpijn en dus zal zijn herstel nog een tijdje duren. Wel constateert Van Mosselveld een grote vooruitgang in de gezondheid van de doelman. 'Die botsing heeft een behoorlijke nasleep gehad. We kijken nu of de hoofdpijn wel of niet opkomt. Als ik het vergelijk met hoe hij er twee weken geleden bij zat, zie ik een enorme vooruitgang. Dat wil niet zeggen dat hij deze lijn door kan trekken, we moeten het van dag tot dag bekijken.'

De algemeen directeur gaat er tot slot vanuit dat Vaessen in de toekomst weer onder de lat kan staan. 'Er is geen discussie gevoerd of hij wel of niet ooit nog kan spelen. Ik ben geen dokter, maar het ziet er positief uit', besluit Van Mosselveld zijn verhaal.

Weet Ajax zondag tegen PSV een punt te pakken? Zet in en verdien zes keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.