Vaessen hervat met helm groepstraining bij RKC Waalwijk

door Bart Veenstra 2

Bron NOS

Vaessen hervat met helm groepstraining bij RKC Waalwijk

door Bart Veenstra 2

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Etienne Vaessen heeft maandag de groepstraining bij RKC Waalwijk hervat, zo schrijft de NOS. De doelman, die vier weken geleden na een botsing met Ajax-spits Brian Brobbey geblesseerd raakte aan zijn hoofd, verscheen met een helm op zijn hoofd op het trainingsveld. 'De sluitpost van de Brabanders werd met applaus ontvangen door zijn ploeggenoten', schrijft de NOS.

Vorige week trainde Vaessen ook al individueel. Zijn rentree op de groepstraining wordt door de publieke omroep de volgende grote stap richting zijn terugkeer onder de lat bij RKC genoemd. Vaessen kwam een maand geleden in botsing met Brobbey. Na deze botsing bleef de doelman roerloos op het veld liggen en werd zelfs gereanimeerd. Later bleek dat hij waarschijnlijk geen hartproblemen had.

'Naar omstandigheden gaat het inmiddels redelijk goed met Etiënne', zei RKC-directeur Frank van Mosselveld afgelopen zaterdag bij ESPN. 'Ik heb hem afgelopen week weer bezig gezien op het trainingsveld. Onder begeleiding van de fysiotherapeuten, dus heel voorzichtig. Dit is namelijk een blessure waarbij je van dag tot dag moet afwachten wat het ophogen van de intensiteit met je doet', aldus Van Mosselveld over de goalie, die nog wel geregeld kampt met hoofdpijn.

RKC Waalwijk - Ajax wordt op 6 december hervat

Het duel tussen RKC Waalwijk en Ajax werd een maand geleden na 84 minuten spelen gestaakt. Zodoende zijn er nog zes officiële minuten te spelen, waarna er ook nog blessuretijd aan zal worden toegevoegd. Het duel, waarin Ajax met 2-3 aan de leiding gaat, wordt op woensdag 6 december (20.00 uur) uitgespeeld.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.