[Update] Van de Beek tekent zondag contract bij Everton

door Melle Goekoop 29

Bron The Athletic

[Update] Van de Beek tekent zondag contract bij Everton

door Melle Goekoop 29

Bron The Athletic

Laatst geüpdatet

Donny van de Beek gaat zijn carrière volgens The Athletic vervolgen bij Everton. De oud-Ajacied maakt het seizoen op huurbasis af bij de club uit Liverpool. Van de Beek had ook kunnen kiezen voor Crystal Palace maar geeft dus de voorkeur aan The Toffees.

Zaterdag mengde Everton zich ook in de strijd om de handtekening van de middenvelder, waar eerst Crystal Palace lange tijd in de race was voor Van de Beek. Zondag hakte Van de Beek de knoop door en heeft hij de keuze gemaakt om voor Everton te kiezen. De club neemt het volledige salaris van de Nijkerkerveener op zich en betaalt een huurvergoeding aan Manchester United.

Van de Beek kwam de afgelopen seizoenen weinig aan spelen toe bij Manchester United, dat hem overnam van Ajax in de zomer van 2020. Hij speelde sindsdien slechts 579 Premier League-minuten, wat neerkomt op minder dan zeven volledige wedstrijden.

Problemen op het middenveld bij Everton

Everton kan de diensten van Van de Beek goed gebruiken. De club had het aantrekken van een middenveld tot prioriteit van de winterse transferperiode gemaakt, omdat Abdoulaye Doucouré en Fabian Delph met langdurige blessures zijn uitgeschakeld. Ondertussen is Everton bezig met het aantrekken van Frank Lampard als nieuwe trainer.

Update - 13.55 uur (30 januari 2022) - Van de Beek tekent zondag contract bij Everton

Donny van de Beek zal zondag zijn contract ondertekenen bij Everton. Zijn zaakwaarnemer, Hasan Cetinkaya, is zondag in Londen om het contract te ondertekenen. Everton zal het volledige salaris van Van de Beek betalen en daarbij ook nog een huurvergoeding betalen aan Manchester United. De andere gegadigde voor Van de Beek, Crystal Palace, bood slechts 85 procent van zijn salaris te betalen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.