[Update] Transfer Isco naar Union Berlin afgeketst

door Bart Veenstra 67

Bron Sky Sport

[Update] Transfer Isco naar Union Berlin afgeketst

door Bart Veenstra 67

Bron Sky Sport

Laatst geüpdatet

Isco staat op het punt om een contract te tekenen bij Union Berlin, Ajax komende tegenstander in de Europa League. De aanvallende middenvelder, die in 2022 nog bij Sevilla speelde, heeft besloten naar de Bundesliga te verkassen en tekent een contract tot medio 2024. In dat contract is een optie voor nog een seizoen opgenomen, zo weet Sky Sport te melden.

In het huidige seizoen speelde Isco negentien officiële wedstrijden en was hij betrokken bij vier doelpunten, door zelf één doelpunt te maken en drie assists te geven. Sinds december vorig jaar zit hij echter zonder club en is hij op zoek naar een nieuwe bestemming. Isco zal dinsdag zijn medische keuring ondergaan in Berlijn, waarna hij spoedig speler van de nummer twee van Duitsland zal zijn.

Isco's transfer naar Union Berlin is opmerkelijk te noemen, omdat hij tot voor kort speelde voor grote clubs als Real Madrid en Sevilla. Voor de Madrilenen kwam hij tussen 2013 en 2022 zelfs 353 keer uit. Hij was daarbij bij 110 doelpunten betrokken. 53 keer schot hij de bal in het doel, terwijl hij 57 maal een medespeler in staat stelde om te scoren.

Ajax tegen Union Berlin

Volgend maand neemt Isco het met Union Berlin op tegen Ajax. Beide ploegen ontmoeten elkaar in de tussenronde van de Europa League. Voor de winter kwam de Spanjaard nog uit in de Champions League. Met Sevilla nam hij het op tegen Manchester City, Borussia Dortmund en FC Kopenhagen. De eerste wedstrijd tussen Ajax en zijn nieuwe club heeft plaats op donderdag 16 februari, wanneer de Duitsers op bezoek komen in de Johan Cruijff ArenA. Een week later reist Ajax af naar Berlijn.

Update - 15.40 uur (31 januari 2023) - 'Transfer Isco naar Union Berlin afgeketst'

Isco gaat toch niet voor Union Berlin spelen, zo meldt het Duitse Sport 1. Ook transferjournalist Fabrizio Romano gaat in op het afketsen van de transfer. Volgens de Italiaan is de transfer afgeketst na het plaatsvinden van de medische keuring op dinsdagochtend. Union Berlin heeft inmiddels een statement naar buiten gebracht, terwijl iemand uit het kamp van Isco het volgende zegt: 'De voorwaarden van de deal zijn veranderd ten opzichte van de eerste gesprekken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.