[Update] Sierhuis definitief speler van Fortuna Sittard

door Gino Haverkamp 34

Bron De Telegraaf

[Update] Sierhuis definitief speler van Fortuna Sittard

door Gino Haverkamp 34

Bron De Telegraaf

Het lijkt erop dat ex-Ajacied Kaj Sierhuis vanaf komend seizoen weer in de Eredivisie te bewonderen is. De 25-jarige spits wil graag met zijn oude coach, Danny Buijs, herenigd worden bij Fortuna Sittard. De twee werkten eerder al samen bij FC Groningen.

Een akkoord tussen Sierhuis en Fortuna Sittard vormt geen probleem. De bal ligt nu bij Stade Reims en Fortuna Sittard. De Limburgers willen Sierhuis definitief overnemen van de Fransen. Sierhuis maakte in 2020 de overstap naar Stade Reims. Mede door veel blessureleed kwam hij sindsdien 'slechts' tot 47 wedstrijden. In die 47 wedstrijden scoorde hij driemaal.

Sierhuis in de Eredivisie

De door Ajax opgeleide spits gold als een groot talent. Hij maakte in de jeugdopleiding van de Amsterdammers regelmatig schitterende doelpunten en kwam ook tot dertien optredens in Jong Oranje. In die dertien optredens wist hij negen keer te scoren. Sierhuis maakte aan het begin van het seizoen 2018/19 zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, maar werd na drie duels verhuurd aan FC Groningen. In het noorden beleefde Sierhuis met tien doelpunten in 37 wedstrijden een succesvolle periode.

Twee seizoenen later werd Sierhuis door Stade Reims verhuurd aan Heracles Almelo. Deze verhuurperiode liep door blessureleed uiteindelijk niet uit op een groot succes. In de tweede helft van het afgelopen seizoen kwam Sierhuis terug van zijn zware blessure, maar de concurrentie bij Stade Reims was sterk en dus speelde hij niet veel wedstrijden.

Update - 21.15 uur (2 augustus 2023) - Sierhuis definitief speler van Fortuna Sittard

Kaj Sierhuis is officieel speler van Fortuna Sittard, zo meldt de Limburgse club via de officiële wegen. De spits komt over van Stade Reims, waar kans op speeltijd nihil was voor hem. Sierhuis keert met zijn transfer terug in Nederland, het land dat hij in 2020 verliet voor een Frans avontuur. Wel kwam hij in het seizoen 2021/22 nog op huurbasis uit voor Heracles Almelo. Sierhuis speelde in het verleden voor Ajax en doorliep van 2009 tot en met 2017 de jeugdopleiding. In totaal speelde de 25-jarige Nederlander drie keer voor Ajax 1.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.