[Update] Quinten Timber officieel gepresenteerd bij Feyenoord

door NielsOpdam 553

Bron Voetbal International

[Update] Quinten Timber officieel gepresenteerd bij Feyenoord

door NielsOpdam 553

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Quinten Timber vervolgt zijn carrière zo goed als zeker bij Feyenoord, zo meldt onder meer Voetbal International. Wanneer hij de medische keuring doorstaat, tekent hij een meerjarig contract bij de Rotterdamse club.

Volgens het medium was Feyenoord bereid ver te gaan voor de voormalig Ajacied, die nationale én internationale interesse genoot. De Telegraaf meldt dat FC Utrecht een vast bedrag van 8,5 miljoen euro ontvangt. Middels bonussen kan die transfersom nog oplopen tot 10 miljoen euro. Daarnaast hebben de Utrechters een percentage doorverkoop bedongen.

In Utrecht hield men er al langer rekening mee dat Timber zou vertrekken. Scouts uit alle grote Europese competities zaten op de tribune voor Timber, die zelf een sterke voorkeur had voor een langer verblijf in de Eredivisie. Onder meer PSV en Ajax hielden Timber ook met bovengemiddelde interesse in de gaten, maar het wordt dus Feyenoord.

Met Taylor Booth en Can Bozdogan (huur) heeft FC Utrecht al ingespeeld op het waarschijnlijke vertrek van Timber. De multifunctionele middenvelder kwam vorig jaar nog transfervrij over van Ajax. Timber speelde overigens tussen 2007 en 2014 al in de jeugdopleiding van Feyenoord.

Update - 19.40 uur (donderdag 28 juli) - Quinten Timber officieel gepresenteerd bij Feyenoord

Quinten Timber is officieel gepresenteerd als nieuwe speler van Feyenoord. Dat meldt de Rotterdamse club donderdagavond via de officiële kanalen. De 21-jarige middenvelder komt over van FC Utrecht en tekent een contract tot medio 2026. Naar verluidt betaalt Feyenoord een vast bedrag van 8,5 miljoen euro. Dat bedrag kan middels bonussen nog oplopen tot 10 miljoen euro.

'Het voelt zeker vertrouwd om hier terug te zijn', vertelt Timber op de clubwebsite van Feyenoord. 'Toen ik naar De Kuip reed, voelde het als thuiskomen. Feyenoord heeft z’n best gedaan om me terug te halen en daar ben ik blij mee. Om acht jaar na mijn vertrek hier weer te mogen staan, in dit stadion waarin de supporters hun energie overbrengen op de ploeg, is fantastisch. Ik ben fit en heb er zin in om morgen meteen mee te trainen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties