[Update] Kökcü komt terug op sneer naar Ajax: 'Was pure emotie'

door Bart Veenstra 116

Bron ESPN

Bron ESPN

Orkun Kökcü is niet te spreken over de uitspraken van enkele Ajacieden in aanloop naar De Klassieker. De Amsterdammers voelden als favoriet de wedstrijd tegen Feyenoord in te gaan en dat lijkt bij de middenvelder in het verkeerde keelgat te zijn geschoten.

'Ik was er persoonlijk een beetje klaar dat ze de hele dag praten voor de wedstrijd. Ze denken dat ze altijd de beste zijn', aldus Kökcü in gesprek met ESPN. 'Vandaag (zondag, red.) hebben we laten zien dat we weg zijn gelopen van ze. Dat voelt lekker. Ze praten heel veel voor de wedstrijd. Hoe wij erin staan met Feyenoord, is: geen woorden, maar daden. Dat hebben we vandaag weer laten zien.'

Ajax en Feyenoord gingen bij een 2-1 tussenstand rusten, maar in de tweede helft kwamen de Rotterdammers terug tot 2-2. Nadat een derde goal voor beide ploegen lang uitbleef, leek ook Feyenoord het wel best te vinden. Het tempo ging eruit, maar toch viel de 2-3 nog. 'Je moet in de wedstrijd een beetje aanvoelen hoe het loopt', zegt de Feyenoorder. '2-2 was voor ons het minimale. Dan doe je rustig aan en precies uit die corner scoorden we de 2-3, dus ik ben blij.'

Waar Ajax voor rust nog relatief goed voor de dag kwam, was daar na rust niet veel meer van over. Kökcü probeert te verklaren waarom Feyenoord het in de eerste helft lastig had. 'Het is moeilijk te zeggen. Ze waren agressief in de eerste helft, zaten kort en wonnen meer duels dan wij. In de rust houdt de trainer dan een praatje, hij zet het beter neer en dan weten we dat we altijd nog een achterstand kunnen ombuigen.'

Feyenoord onder de indruk

'In de eerste helft voelde je dat het een hele belangrijke wedstrijd was', vervolgt de captain van Feyenoord nog. 'Ik denk dat spanning een beetje een rol speelde. Voor veel van ons was het de eerste keer dat we hier speelden voor een vijandig publiek. Dan kun je een beetje onder de indruk raken, maar het viel wel mee. Zij voetbalden ook niet heel lekker.'

Update - 11.40 uur (20 maart 2023) - Kökcü komt terug op sneer naar Ajax: 'Was pure emotie'

Orkun Kökcü is teruggekomen op de sneer die hij uitdeelde aan het adres van Ajax. Tegenover ESPN gaf hij aan dat hij wel klaar was met 'al dat praten van Ajax voorafgaand aan de wedstrijd'. In een interview met de NOS komt hij terug op die woorden. 'Dat was vlak na de wedstrijd, pure emotie. Natuurlijk hoort het erbij, Ajax is een grote club en ze hebben veel prijzen gewonnen. Het is ook wel een beetje normaal, hoor, dat ze dit soort dingen zeggen. Maar gelijk na de wedstrijd zat ik nog vol in de emotie. Dan roep je weleens dingen. Het is ook wel mooi, een beetje bravoure', aldus de middenvelder van Feyenoord.

Dankzij de zege van Feyenoord is het gat tussen de Rotterdammers en Ajax nu zes punten. Met nog acht wedstrijden te gaan, is Feyenoord nu de grote favoriet voor het binnenhalen van de landstitel. 'Het programma is sowieso gunstig. Ook als ik kijk naar wat onze concurrenten moeten doen: die spelen tegen elkaar. Ik hoop dat onze burgemeester ook beetje wat tijd gaat bewaren voor Feyenoord.'