[Update II] PSV bevestigt lange afwezigheid voor Lang

door Bart Veenstra 218

Bron Eindhovens Dagblad

[Update II] PSV bevestigt lange afwezigheid voor Lang

door Bart Veenstra 218

Bron Eindhovens Dagblad

Laatst geüpdatet

Noa Lang is een vraagteken voor het duel met Ajax komende zaterdagavond, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De speler van PSV moest zich tegen Almere City laten vervangen met kramp, maar deze klachten lijken erger dan in eerste instantie werd gedacht.

Lang miste eind oktober ook al de wedstrijd tegen zijn oude club Ajax vanwege een blessure. Toen won PSV na een 1-2 achterstand bij rust, met 5-2. Trainer Peter Bosz gaf na de zege op Almere City aan nog niet te weten hoe het er fysiek voorstaat met zijn ploeg richting het treffen met Ajax in Amsterdam. Zo ontbreekt Joey Veerman ook al een paar weken vanwege een blessure.

'Lang ondergaat maandag medisch onderzoek'

'De 25-jarige steraanvaller ondergaat maandag een medisch onderzoek en daaruit moet blijken wat er precies aan scheelt', schrijft het medium. 'Een nieuwe hamstringkwetsuur zou wel heel slecht uitkomen, want dan zou hij er dit seizoen voor de vierde keer uitliggen. Het is ook niet ondenkbaar dat PSV in dat geval nog eens de transfermarkt opgaat, als de overgang van Yorbe Vertessen al is afgerond.' De Belg tekent naar alle waarschijnlijkheid bij Union Berlin.

Ajax speelt zaterdagavond om 20.00 uur in de Johan Cruijff ArenA tegen de ploeg uit Eindhoven. De Amsterdammers staan momenteel op de vijfde plaats, met één punt minder dan nummer vier AZ en vier punten minder dan nummer drie FC Twente. De derde plek geeft dit seizoen recht op plaatsing voor de voorronde van de Champions League.

Update - 14.25 uur (29 januari 2024) - 'Lang voorlopig opnieuw uitgeschakeld'

PSV moet het zaterdag in het uitduel met Ajax zeer waarschijnlijk doen zonder Noa Lang. Rik Elfrink, verslaggever van het Eindhovens Dagblad, meldt dat Lang voorlopig opnieuw is uitgeschakeld. 'PSV zal later vermoedelijk nog over de situatie communiceren, maar het ziet er niet goed uit voor de aanvaller. Flinke dreun voor hem', aldus Elfrink. Hoe lang Lang aan de kant staat, is nog niet bekend.

Update - 15.40 uur (29 januari 2024) - PSV bevestigt lange afwezigheid voor Lang

PSV heeft via de officiële kanalen bevestigd dat Noa Lang voor 'een langere periode' niet beschikbaar is voor de Eindhovense club. 'De aanvaller heeft in het duel met Almere City een blessure aan zijn bovenbeen opgelopen. PSV gaat in overleg met internationale experts over het herstelplan', meldt PSV.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.