[Update II] PSV bevestigt komst van oud-Ajacied Steur

door Bart Veenstra 46

Bron Eindhovens Dagblad, Voetbal International

[Update II] PSV bevestigt komst van oud-Ajacied Steur

door Bart Veenstra 46

Bron Eindhovens Dagblad, Voetbal International

Laatst geüpdatet

PSV wil volgens het Eindhovens Dagblad Roy Steur (18) overnemen van Bayer Leverkusen. De voormalig jeugdkeeper van Ajax speelde tot de zomer van 2021 op Sportpark de Toekomst, waarna hij naar Bayer Leverkusen vertrok.

Bij Bayer Leverkusen speelt Steur voor het O19-elftal, al traint hij regelmatig mee met de A-selectie van de Duitse club en heeft hij ook ervaring opgedaan in de UEFA Youth League. Rondom zijn transfer naar Bayer Leverkusen sprak Ajax Showtime nog met de talentvolle keeper.

Volgens het Eindhovens Dagblad zou Steur openstaan voor een transfer naar PSV. Dit vooral vanwege de mogelijkheid om in de Keuken Kampioen Divisie te spelen. Steur heeft bij Bayer Leverkusen nog een contract tot medio 2024. Op dit moment zijn de Eindhovenaren met Bayer Leverkusen in overleg over het betalen van een transfersom. 'Wat Bayer Leverkusen verlangt, is niet bekend, maar vermoedelijk gaat het wel een bedrag met zes cijfers voor de komma', aldus het medium.

Bij Jong PSV kan Steur worden klaargestoomd voor een rol bij de A-ploeg van PSV. Met Niek Schiks, Kjell Peersman en Tyrick Bodak heeft PSV nog meer talentvolle keepers onder contract staan. Roy Steur is overigens de oudere broer van Sean Steur, middenvelder van Ajax O16.U

Update - 15.10 uur (2 januari 2023) - 'Oud-Ajacied Steur maakt overgang naar Jong PSV'

Voormalig Ajacied Roy Steur vervolgt zijn carrière bij PSV. Dat meldt Voetbal International maandagmiddag. De keeper, die anderhalf jaar geleden van Ajax overstapte naar Bayer Leverkusen, gaat in Eindhoven keepen voor Jong PSV. Bij de Brabantse club tekent hij een contract tot medio 2025.

Update - 11.10 uur (4 januari 2023) - PSV bevestigt komst van oud-Ajacied Steur

PSV heeft woensdagochtend de komst van oud-Ajacied Roy Steur bevestigd. De keeper, die overkomt van Bayer Leverkusen, heeft bij de Eindhovense club een contract tot medio 2025 getekend. Afgelopen maandag trainde de Volendammer al mee met Jong PSV. Nu hij getekend heeft, is zijn overstap naar PSV definitief.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.